Hitler, ele geçirilen Ýngiliz, Fransýz ve Yahudi üç
esire bir þans tanýmak istemiþ.
- Size birer soru soracaðým, bilirseniz sizi serbest
býrakacaðým, deðilse kurþuna dizdireceðim demiþ.
Ýngiliz’e sormuþ.
- Söyle bakalým Titanik kaç yýlýnda battý.
Ýngiliz hemen cevap vermiþ,
- 1912
Hitler Ýngiliz’i göndermiþ. Fransýz’a sormuþ bu kez.
- Titanik’te kaç kiþi öldü?
Fransýz cevap vermiþ
-1050
-”Tamam sen de gidebilirsin” diye özgür býrakmýþ, ve
Yahudi’ye dönmüþ
- Say lan ölenlerin isimlerini, adreslerini.....
--------------------------------------------------------------------------------
(Yukarýda anlatýla fýkranýn Niziplinin, taahüt ettiði tüm þartlarý yerine getirdiði halde yeni Yüksek Okul
binamýzýn ve yeni fakültelerin açýlýþýnýn önüne binbir türlü yeni yeni þartlar getiren. Rektör Erhan Bey’in
takýndýðý tavýrla hiçbir ilgisi yoktur!)
--------------------------------------------------------------------------------
Vaktile zamanýnda Þam’a yeni bir vali tayin edilmiþ. Yeni vali göreve baþlar baþlamaz ilk icraatý, Þam
halkýnýn son derece sevdiði saydýðý, alim, fedakarlýk timsali, çalýþkanlýk abidesi baþ müftüyü sürgüne gön-
dermek olmuþ.
Millet yandým yelelliye dönmüþ. Amman yaman böyle sýradýþý bir adam nasýl sebesiz yere görevden
alýnýr, sürgüne gönderilir, diye feveran edipte Vali beyden sürgünün sebebini öðrenmek isteyince vali
lakayt bir tavýrla cevap vermiþ.
- Valla ben bu müftüyü öncedende iyi tanýrým. Hatta benim buraya vali olmam için padiþaha ricada bu-
lundu, yani benim için de çalýþtý. Fakat o sürgünün sebebi bambaþka deyip sebebi izah etmiþ.
- Ben buraya vali olarak atandýðým ilk gün adamýn biri bana çok kýymetli bir kalem hediye etti. Ben de o
kalemi denemek için bir yazý yazayým dedim. Müftünün sürgün yazýsýný yazdým. Hepsi bundan ibaret, ne
kafasýz adamlarsýnýz.
(Anlatýlan bu fýkranýn da Rektör Erhan Beyin göreve gelir gelmez grevden aldýðý, çalýþkanlýk ve dürüstlük
sembolü olup, kendisine tahsis edilen özel þofölü makam aracýna bile binmeyip, öðrencileriyle birlikte
Antep’e gidip geldiði servisin parasýný cebinden ödeyen eski yükek okul müdürümüz Yaþar Büyükoðlu’
nun hiçbir alakasý yoktur.!)
Herþeye raðmen alaka kurmak isteyenlere þunu hatýrlatmak isterim ki tüm bu icraatlarda rektör bey
kanunlarýmýzýn kendisine tanýdýðý haklarý kullanmýþtýr vede hiçbir þekilde kanunlarýn dýþýna çýkmamýþtýr. Bu
hususlarda bir açýklama yapmak zorunda da deðildir. Hatta diðer hayýrlarýna artý olarak üç tanede okul
yaptýran sýradan insanlarý” hayýrsever” diye tanýmladýðý bir kiþinin telefonlarýna dahi çýkmamasýda ayný
kapsamda deðerlendirilir, çünkü yürülükteki kanunlarýmýza göre böyle bir mecburiyeti yoktur.
Bu hamur daha çok su götürür.
Haftaya buluþmak umuduyla.
Kalýn Saðlýcakla.
Yorumlayan: admin tarih 15.08.2006
Yok daþ yerini bulmuþda,
benim korkum bunu okuyupda yetkili makamlarda bulunan herkes
"Hoca acaba benimi kasdetti " demesin.