Yýllar önce köþe yazarlýðýna baþladýðým ilk günleri hatýrlýyorum.’ Dost acý söyler’ misali, zannederdim ki köþe yazarlarý bir sorunu gündeme getirince ilgililer hemen ilgilenir, ilgilenmesi gerekenler ilgilenmezse bilgilenen kiþiler sorunu ele alýr, ya çözer, ya kýzar, ya teþekkür ya da þikayet ederler. Hiçbiri deðilmiþ. Köþe yazarlarý sadece yazar, okuyucular ve muhataplar ise konular ne kadar önemli olursa olsun, gülüp geçer, sorunlar yerine gazetenin bulmacasýný çözerlermiþ. Tabi hepsi öyle deðil. Ama çoðunluðu malasef böyle. Sen istediðin kadar yaz.
Ne teþekkür, ne þikayet. Yurdum insanýnýn üzerine sanki ölü topraðý serpilmiþ. Ýsterseniz bunu bir misalle deneyelim. Aklýma gelen ilk sorundan baþlayalým.
“Nizip’teki öðrenci servisleri problemi nasýl çözülür?”
Gerçi bu soru çok zor oldu ama bir defa aðzýmýzdan çýktý.
Evet sayýn okuyucular cevabý bilen, yorum yapacak olan, problemi çözüp “ Son Kararým” diyecek kimler var? Hangi resmi daireler, hangi özel kurumlar, hangi dolmuþ þirketi sahipleri, hangi okul idarecileri veya hangi okul aile birliði baþkanlarý? Olayýn vehametinin farkýndamýsýnýz? Konu hepimizi ilgilendiriyor, ama sorunun üzeine “Kim gitsin” diye sorduðumuzda muhatap bulamýyoruz. Biz çocukken bir yaramazlýk yaptýðýmýzda annelerimiz bizi “ Bana bak þimdi seni torbacýya veririm” veya “ öcü geliyor” “ dev geliyor” gibi sözlerle korkutuyorladý. Kaç yýldan beri bakýyorum ki, bu sözler deðiþmiþ. Þimdiki tehditler hem çok manidar, hemde çok etkili çünkü anneler bebeciklerinin artýk “ Bana bak uslanmazsan seni servise veririm” yada “ aman sus oðlum, servis geliyor” diye korkutuyorlar. Yollarýmýzýn çoðu dar mahallelerimiz kalabalýk ama ne gam. Bir an önce bir sonraki servise yetiþmek isteyen dolmuþlar bu kadar kýsa ve dar alanda bile nasýl bu kadar hýzlý ve pervasýz giderler, ilk kalkýþtan beþ saniye sonra 110 kilometrelik hýza nasýl ulaþýlýr. ( bu arada kasette deðiþtirilir). Halen anlayabilmiþ deðilim. ( Sahi, bazý dolmuþ þoförlerinin uzmanlýk alanýna giren özel bir sorunun cevabýný kendilerinden öðrenmek istiyorum. Sol kolunuz, camýn dýþýnda veya oturup arabayý tek elle kullanýnca araba az benzin yakarmýþ, doðrumu bu?)
Gazi ve þehitlerimize saygýmýz sonsuz ama istiyoruzki, bunun sebebi trafik olmasýn ve þu þarký trafikle ilgili hiç söylenmesin. “Ölen ölür kalan saðlar bizimdir.”
Saygýlarýmla
Kalýn saðlýcakla!.....
Yorumlayan: DERKENAR tarih 11.09.2006
Bana konu cok abartýlý gibi geldi..Hem sonra sorunlar yazmaktan öte belediyeye kadar bir yol gidip orada bir muhatapla görüþmek suretiyle cözülebilir.Servis problemi ilçemize özgü bir problem deðilki.Yani sözgelimi bu mesele kelaynak sorunu gibi bir sorun deðilki.Ayný problem kilistede var. Bence problemi tespit etmekten öte çözüm sunmak elzemdir.Zira tespit edecek yýðýnla problem var.Nizip dolmuþcularý öyle uyarýyla uslanacak admlarda deðillerdir üstelik
--------------------------------------------------------------------------------
Yorumlayan: admin tarih 11.09.2006
Deðerli hocam;
Okullarýn açýlacaðý þu günlerde çok önemli bir konuya parmak basmýþsýnýz. Bizler gördüðümüz aksaklýklarý dile getirmeliyizki, yetkililer önlem almakta acele etsin.
DERKENAR arkadaþýn yorumuna katýlmýyorum. Sorun belediyenin deðildir. Sorunun baþka muhataplarý var ve umuyorumki onlar buyýl daha radikal önlemler alacaklar. Sevisci arkadaþlarý uyaracak ve denetimi arttýracaklar.
--------------------------------------------------------------------------------
Yorumlayan: alikaygisiz27 tarih 16.09.2006
"En iyi okul eve en yakýn okuldur". Öðrencilerin evlerine en yakýn okullara devam etmeleri saðlanmalýdýr.
baþka neler mi yapýlabilir. Okulun önüne gelen servisten müþteri konumundaki öðrencilerin ev adresleri alýnýr. Böyleci kimin pazarcamii mahallesinde oturupta, sahte belge düzenleyerek Cumhuriyet Ýlkokuluna devam ettiði anlaþýlýr.
Orta öðretimde ise, servis denetimleri sýklaþtýrýlmalý, her serviste ücretsiz bir öðretmen ücretsiz taþýnmalýdýr. öðretmenler denetleyici görev yapmalýdýr.