Benim Gibi Gurbetteyseniz Nizip’in en çok nesini özlüyorsunuz?
Ben mi ?
Ben Nohut Dürümünü Ve Sokaklarýný...
Benim Gibi Gurbetteyseniz Nizip’in en çok nesini özlüyorsunuz?
Ben mi ?
Ben Nohut Dürümünü Ve Sokaklarýný...
nohut dürümü,Nizip patlicaný ve açýk ekmeðini çok özlüyorum.
walla nýzýpte gece gezmelerýný ozluyom
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
Nizip in ençok lahmacununu özlüyorum
buradada satýlýyor ama Nizip inki farklý
ben Nizip in eski halini özlüyorum her izine geldigimde degisiyor büyüyor gelisiyor ve eski hatiralar yavas yavas gidiyor nizibin herseyi özlenir.
o tepsiye bandýra bandýra yediðimiz ve suyunun kolumuzdan aktýðý patlýcan kebabýnýnohut dürümünü,Nizip patlýcanlý kýzartmasýný,akþamlarý olan komþu muhabbetlerini,hafta sonralarý pikniklerini,belki bir çok kiþi karþý çýkacak ama asfaltýn yüzüme vuran sýcaklýðý(afyonda okuyorum burda hava -30 larý görüyor)kahvedeki o arkadaþ muhabbetlerini,ince belli bardakta kaçak çay içmeyi,acý biber salçasýný,açma ekmeði,kavurma dürümünü(iç yaðý bulunmasýna raðmen
)annemin sokkatan hadi akþam oldu artýk eve gelin diye kardeþimle beni çaðýrmasýný,koruk yemeyi(hýrsýzlamakta buna dahil
) ara sokaklarda maç yapmayý, acý kahve(mýrra) içmeyi,akþamlarý sokaða kýsa þortla çýkmayý,arkadaþýmla sahur u arabada oturup radyo dinleyerek karþýlamayý... daha çok ama ne fayda! artýk Nizip sadece yazlarý 10 günün üzerinde kalabildiðim benim çocukluðumu güzel anýlarýmla kaybettiðim gönlümün baþkenti olarak kalacak
![]()
NOHUT DÜRÜMÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜ........![]()
Ýnsanlar Ýçin En Güzel Hediye Hiç Masrafý Olmayan
Ama Degeri Çok Olan Ufacýk Bir Gülümsemedir...
Ben, Nizip'i özlemeyi bile özlüyorum...
Bir gece sessizliðinde hep seni sezip,
Ýliðimde hissediyorum ey aziz Nizip!
Nizip adý bile özlenecek memleket
nesini özlemezki adam arkadas sabah kalkýp fýrýncý taze ekmek alýp içine nohutu yatýrma mý dersin kebapçýda kavurma ciyermi iþe giderken 50 kiþiye selaam aleyküm aley kümselammý 20 kiþi gel çay iç mekanýna gidince gelene hoþgeldin dayý oðlu beþ gettin hala oðlu bir büyügünü görünce iþtigin sigarayý saklama
öylen olunca evi arayýp ana haným kaç ekmek demeyi mobilete binip eve getmeyi aksam yemekten sonra bir arkadasýna büyügüne evine gidip çay içmeyi kahveye gidip oyun oynayýp 52 de basra çekmeyi geçi apo nun üzerine oynayýp huylatmayý elektirikçi þadan amminin oglu yahya ya at yarýsýndan yanlýþ tiyo verip ertesi gün küsmesini
YOK ARKADAÞ BEN GÝRÝ GÝDECEM KAFAYA KOYDUM
eyer bu anlattýklarýmdan burnunun diregi sýzlamayan Nizipli deldir
Emailinizi güncelleyin
davul zurna sesini özlüyorum...sokakta küfreden cocuklari kapi önünda aksam oturan kadinlarin muhabbetini...motorsiklet sesini
Rahatýný arýyorum
küçüklüðümü arýyorum..
Ailemi özlüyorum...
Gerçek dostlarýmý özlüyorum..
iþte öyle![]()
NÝZÝP ÝN O ESKÝ YEÞÝL ÝNÝ ÝSTÝYORUM NERDE O ESKÝ YEÞÝL NÝZÝP
Made Ýn NizipLi