"font-size: 18px; line-height: normal" "color: olive" "font-family: Trebuchet MS" Sözlerin çok acýtýyor
Ölüyorum
Keþke baþtan söyleseydin
Gidiyorum
Nasýlsa koymaz sana
Biliyorum .
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
Ýçimden sadece dünyaya küfür etmek geliyor...
Acaba gercek aþkýmýzý bulabilecekmiyiz, yoksa öylesine bu dünyaya gelmiþ, dünya zevkine dalmýþ ve öylesine ölüp gidecekmiyiz...
Eyvallah !!!
BEN TEÞEKÜR EDERÝM ARKADAÞLAR SAÐOLUN OKUDUÐUNUZ ÝÇÝN.YAZILAR ÇOK UZUN FARKINDAYIM AMA ÇOK GÜZEL OKUMANIZI TAVSÝYE EDERÝM....
ÝNSANLIK ZOR ÝÞ...
KUYTULARIN SESÝNÝ DUYABÝLÝYOR MUSUN?
Olamadýðýmýz yerleri var hayatýn. Olamadýðýmýz, geciktiðimiz, çekildiðimiz kuytular var hayatta. Uzaðýnda durduðumuz, kenarýnda oyalandýðýmýz, kendimizi kalýbýmýzla da kalbimizle de ortaya koymaktan kaçýndýðýmýz gölgelikleri vardýr hayatýn. Utandýðýmýz için gözümüzü kaçýrdýðýmýz, kendimizle yüzleþtirdiði için yüz çevirdiðimiz yüzleri var hayatýn..
Keyfinin tam ortasýnda arabanýn camýnda beliren cam silicisi çocuk, mutluluk çitlerini kýrar, huzur kalelerinin taþlarýný düþürür. Para versen, çocuklarý/ný böyle çalýþtýranlarý onaylamýþ olursun diyenlerin çýðlýðý yükselir kulaðýnýn dibinde. Vermesen, vicdanýn o masum yüze o gayretkeþ ellere borçlu kaldýðýný fýsýldar habire… Arabanýn camýnda o yumuþacýk bez aslýnda seni siler gibidir hayattan. Orada olmamayý, o çeliþkinin içinde sancýlanmamayý o kadar arzu edersin ki...
Sana çay, hatta yemek ýsmarlayacak kadar cömert olduðunu gördüðün arkadaþýnla sohbetin tam ortasýna uzanýveren dilenci elinin “Allah versin!” diye geri çevrilmesi, oradaki varlýðýný kýyýsýndan köþesinden yýrtar. Sana yapýlan cömertliðin de sahte olabileceði gelir aklýna. Yapýlan yanlýþ “insan”a doðrudur; sen de insansan sana da yapýlabilirliðine içerlersin bu eylemin. O an, iþte o an, hayatýn püsküllü taraflarýný, iðneleyen saçaklarýný süpürerek, keserek, uzaða atarak kurduðun konforun makyajý dökülür. Kendini oracýkta yakalanmýþ bulursun..
Seni kaçtýðýn yerlere çaðýrýr, gözlerini kaçýrdýðýn hüzünleri yapýþtýrýr o anlar..
Çok deðil, on yýl kadar önce elinin altýnda bir þen þakrak birer çocuk olan gençlerin seri katiller edilivermesi karþýsýnda, nasýl da inkâr þemsiyemizi açýveriyoruz. Bir katilin çocukluk fotoðrafýna bakmaný öneririm. Bakýn ve o yüzdeki masumiyeti silmekte katkýn olup olamayacaðýný sor kendine..
Çok deðil sadece on yýl önce sarý saçlarýný okþamaya kýyamadýðýn, meneviþ bakýþlarýnda masumiyeti okuduðun kýz çocuðu þimdilerde karþýna, kiþiliðini diþiliðine, diþiliðini de bedenine indirgemiþ bir “lolita” olarak konuyorsa, kiþiliksiz, kimliksiz, isimsiz, seviyesiz nice þehvetlerin odaðýna sürülüyorsa, on yýl öncesinin “masum”unun bugünlerde böylesine masumiyet katili haline gelmesinde katkýnýn olup olmadýðýný bir sorgula..
Bir yerlerde susmuþ olmalýyýz ki, bebeleri katil yapmaya hevesli olanlarýn sesi daha gür geldi onlarýn kulaklarýna. Bir yerlerde pusmuþ olmalýyýz ki, bebeleri **********nun kirli kuyusuna çekenlerin elleri bizden önce yetiþti ellerine. Bir þeyleri unutmuþ olmalýyýz ki, çocuklarýn gül yüzlerini þehvet kuytularýnda kirletenlere kaldý meydanlar..
Suçla anýlýnca biri kendimize hemen yabancýlaþtýrýrýz onu. O delikanlý, sanki bir annenin ana kuzusu deðilmiþ, sanki bir babanýn umutlar baðladýðý oðlu deðilmiþ gibi. **********nun kirlerine yakýþtýrýr hale geldiðimiz o genç kýz, sanki bir zamanlar þarkýlar söyleyen tatlý, masum bir kýz çocuðu deðilmiþ gibi..
Ýlle de kendimizden uzaða düþürürüz onlarý. Babalarý bize benziyorsa rahatsýz oluruz. Bizim yaþadýðýmýz mahalleden çýkmýþlarsa, onlarý bizim çocuklarýmýzdan farklý yapan gerekçeler arayýþýna gireriz..
Biraz üzerimize alýnsak diyorum, kýsaca..
Bir bebeðe kýymak ne kadar acýmasýzlýk ise, bir delikanlýyý da o ölçüde dokunulmaz görebilmeliydik. Bir bebeði sokaða atmak ne kadar akýl dýþý ve insaftan uzak ise, bir delikanlýyý da sokaðýn dumanlý “kýraathaneler”inde beslenen, sinsi kafelerde örgütlenen, yüksek reytingli dizilerde özendirilen kabalýklara/kabadayýlýklara emanet etmek de o denli insafsýzlýk sayýlmalýydý. Bir bebeðin sýrf var olduðu için öldürülmek hakký deðilse, bir delikanlý da sýradan ve olaðan “öldürme/öldürülme” haberlerini de o kadar hak etmiyor diye düþünülmeliydi. Bir bebeðin yüzünden kin ve nefret okumayý kimse aklýna getiremiyorsa, bir delikanlýyý da harcýalem suçlarýn tahmin edilir faili olarak aramak o kadar þaþýrtýcý ve tiksindirici olmalýydý..
Neredeyiz?
Nerede unuttuk kendimizi?
Nerede kapattýk gözlerimizi?
Kuytulara uzatabilir misin ellerini?
SENAÝ DEMÝRCÝ.
ÝNSANLIK ZOR ÝÞ...
AYÞEM ÇOK GÜZELMÝÞ YAZI TAM SANA GÖRE SENÝN HAYATIN DAARABESK)
AYRICA BEN BÖYLE AÞKLARIN HALA OLABÝLECEÐÝNE ÝNANIYORUM...
ÝNSANLIK ZOR ÝÞ...
en alttaký sorulara cvb verdým ama kendý me saklý paylasýmýn ýcýn saol sonbahar
Diyen Þair Sonra da
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
Asi çok tþk...çok güzel ve etkileyici ama okumasam daha iyi olurdu diye düþünüyorum...aþýk olmak kadar acý bi þey var mý hayatta?
ELINE SAGLIK... GUZEL OLMUÞ.....
Çim sahaya çýkmanýn <br>6-0 fark atmanýn<br>Taraftarý aðlatmanýn<br>Günahý varmýdýr hocam
Çim sahaya çýkmanýn <br>6-0 fark atmanýn<br>Taraftarý aðlatmanýn<br>Günahý varmýdýr hocam
arkadaþlar beyendiginiz için saolun....saldýray aþýk olmaktan çook çok daha kötü þeyler var insanýn bi yakýnýný kaybetmesi maalesef emin ol bu aþýk olmaktan daha kötü......
fatmam ben de hayatý arabesk yaþýyom ama bu kadar da arebesk yaptýgýmý hatýrlamýyorum....
alibey kardeþ boþver dünyaya küfür edicegine elindekilerin kýymetini bil....
Aslýnda söylediklerimden çok sakladýklarýmda gizliyim ben bu yüzden anlamak için konuþtuklarýmdan çok sustuklarýma kulak ver!!!
bos wer alýbey sen dunyanýn kýymetýný býlme o senýn kýymetýný býlsýn
asý yanlýs anlama sana muhalfet degýlým
Diyen Þair Sonra da
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
YOK MEHMET BANA MUHALÝF OLMADIGINI BÝLÝYORUM AMA SEN BENÝ YANLIÞ ANLAMIÞSSIN BEN DÜNYANIN DEÝL DÜNYADA SAHÝP OLDUKLARININ DEGERÝNÝ BÝL DEDÝM....
Aslýnda söylediklerimden çok sakladýklarýmda gizliyim ben bu yüzden anlamak için konuþtuklarýmdan çok sustuklarýma kulak ver!!!
Neredeyiz?
Nerede unuttuk kendimizi?
Nerede kapattýk gözlerimizi?
Kuytulara uzatabilir misin ellerini?
FATMAM BU SORULARI HERGÜN SORMALI ÝNSAN KENDÝNE.....ELÝNE SAGLIKDOST...
bu sorlura gecen baska br yerde okudun ve atacaktým sen atmýssýn asý
Diyen Þair Sonra da
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...