![]()
Kendinizi ve büronuzu tanýtýr mýsýnýz? Personel sayýnýz, iþ hacminiz ve yeteri kadar personeliniz var mý?.
Ben tescil büro amiri Nurettin Güler. Ýlçemizde denetleme iþi yapmaktayým,24 personel arkadaþýmýz ve 1 ekibimiz var. Ýlçemiz 30 vilayet den daha fazla iþlem hacmine sahiptir. Özveri ile çalýþarak yetiþtirmeye çalýþýyoruz..
Ýlçemizde temel trafik problemleri nelerdir?.
Ýlçemizde trafiðin yoðun olduðu kesin ve 1. dereceden problemlerde servisler ve trafik ýþýklarýdýr. Þimdi trafik ýþýðý birkaç yerde var birkaç yere de daha konulacak bunlar; delibalta petrol kavþaðýna, itfaiye kavþaðýna vb. birkaç yere daha konulacak. Bu biraz trafik problemimizi hafifleteceðine inanýyorum. Bu problemin kaynaðý insandýr. Ýnsanlar eðitilirse, problemler azalýr. .
Ýlçemizdeki park sorunu hakkýnda bilgi verir misiniz?.
At arabalarýnýn kalkmasýyla birlikte sepetli kamyonlar çýktý ve bunlar rasgele park ediyorlar. Onun için belediyemiz sanayi giriþine bir kamyon garajý yapýyor. Belediyemize teþekkür ederiz. Bu konuda Nizipli hemþerilerimden sað duyulu davranýlmasýný istiyorum. Çünkü deðerli Nizipliler Nizip'in belirli bir yere gelmesi için çaba ve gayret göstermesini çok severler..
Ýlçemizde motorlarý yeniden dizayn edip gürültü kirliliðine neden olan kiþiler hakkýnda görüþleriniz nelerdir?.
Evet, bunlar artýk 21.yy. damgasýný vurmuþtur ve dünya çapýnda trafiðe hakim olmuþlardýr.600 tane egzozu açýk motor tespit edilmiþtir ve susturucu takýlmýþtýr..
Ýlçemizde birçok trafik kazasý meydana geliyor ve gençlerimizi kaybediyoruz, önlemleriniz nelerdir ve suçlu kim?.
Aileleri uyardýðýmýz halde küçük yaþta motorlarý veriyorlar ve gençlerimizi kaybediyoruz. Aileye eðitim þart. Ayrýca plakasýz motorlarý yakalýyoruz ve plaka çýkarmadan teslim etmiyoruz. Buradaki amacýmýz Nizip’in huzurlu, gürültüsüz ve güzel bir kent haline getirmek ve vatandaþlarla el birliði içerisinde çalýþmaktýr..
Ýlçemizde meydana gelen trafik kazalarýnda ilk yardým konusunda halkýmýzý bilinçlendirmek için ne gibi faaliyetler sürdürüyorsunuz?.
Ýlk yardým konusunda ilk yardým dersleri verilerek sürücülerimiz ilk yardým konusunda eðitilmekte, bizde trafik bürosu olarak kaza anýnda ilk yardým yaparak kazazedeye yardýmcý olmaktayýz. Ýlk yardýmýn amacý basit ve hayat kurtarýcý þeylerdir ve ambulans gelene kadar yapýlacak yardýmlardýr. Deneyimli personel arkadaþlarýmýz üzerine düþen görevi yapmaktadýr..
Okul çýkýþlarýnda servis sürücüleri teyplerin sesini açarak gürültü kirliliðine neden oluyor. Bunlarý uyarmýyor musunuz?.
Vatandaþlardan bize þikayet geliyor. Ve bizde okul önlerine ekip gönderiyoruz. Özellikle Cumhuriyet ilköðretim okulu, Ali Aklan ilköðretim ve Altýnbaþ Lisesi gibi okullarýn çýkýþ saatlerinde görevli arkadaþlar trafiði düzenlemekte ve görev yapmaktadýr. Þu andan itibaren Anadolu Lisesi'nin de giriþ çýkýþlarýna ekip gönderilecektir. Þu ana kadar 22 000 araç kaydedildi,27 000 sürücü belgesi verildi, ayrýca evrak giriþ çýkýþlarýnda tahminen 300 000 evraka iþlem yapýlmýþtýr. Bu iþlemler 24 personelimizle yapýlmýþtýr. Ýlçemizin iþlem hacmi 30 ilden daha büyüktür. Ayrýca trafik denetimi tek ekiple yapýlýyor. Þimdi 2 motorlu ekip daha kurduk. Ýmkanlarýmýz ölçüsünde denetlemeye çalýþýyoruz. Ayrýca siz öðrenci ve öðretmen arkadaþlarýmýza teþekkür ederim..
HABER:ABDULLAH KARA .
Fotoðraf: Muhittin KARAKUÞ.