Müziðe tutkusu hayat baðý oldu
"muhabir" Kamil AKYOL, (DHA)
Gaziantep�in Nizip Ýlçesi�nde öðretmen bir babanýn dördüncü çocuðu olarak görme engelli dünyaya gelen Halil Ýbrahim Uysan, 3-4 yaþlarýndayken radyodan dinlediði türküleri ezberleyip söyleyince annesi müziðe yatkýnlýðýnýn farkýna vardý.
Gaziantep�teki görme engelliler ilköðretim okulunda ailesinden uzak eðitim alan Uysan�ýn müziðe ilgisi burada da öðretmenlerinin dikkatini çekti. Anne ve babasýndan, kardeþlerinden uzakta, ýþýðý görmeden büyüyen Uysan, Adana Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi�nden sonra Gazi Üniversitesi Gazi Eðitim Fakültesi Müzik Öðretmenliði Bölümü�nü, bedensel engeli olmayan arkadaþlarýný geride býrakýp beþincilikle bitirdi. Uysan, üniversite yýllarýnda TRT Ankara Radyosu Yurttan Sesler Korosu�yla Türkiye turnesine de gitti. Baðlama, piyano, blok flüt, gitar ve ud çalan 25 yaþýndaki Uysan, sözleþmeli olarak Demirci* Atatürk Ýlköðretim Okulu�na müzik öðretmeni olarak atandý.
BAÞARDIM
Uysan, "Yaþamayý, azimli olmayý, bir kez daha hayata baðlanmamý saðlayan öðretmenliði ve Demirci�yi çok sevdim" dedi. Uysan, her iþini yaptýðýný ifade ederek, þunlarý söyledi:
"Görme engelime raðmen ben baþardým. Benim gibi yüzlerce insan da baþarabilir. Yeter ki hayatla baðlarýný koparmasýnlar. Ben görev yaptýðým Demirci�yi çok sevdim. Demircililer de beni sevdi. Burada çok mutluyum. Hayatýn göremediðim güzelliklerini, notalar yardýmýyla öðrencilerimle paylaþýyorum."
.
Demirci, Manisa�nýn bir ilçesidir.