http://www.Nizip.com/files/haber/r_20070319104452_kucuk_esra.jpg[/IMG] Nizip Gazeteciler Cemiyeti ve Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü tarafýndan ortaklaþa düzenlenen "Okullararasý Ödüllü Yetenek Yarýþmasý" gerçekleþti. Cumartesi günü akþam saat 19:00’da Nizip Belediye Düðün Salonu’nda baþlayan yarýþma renkli görüntülere sahne olurken izlemeye gelen vatandaþlar ve öðrenciler Nizip’te ilk defa yapýlan yetenek yarýþmasýnda oldukça eðlenceli dakikalar yaþadýlar..
Yarýþmanýn açýlýþ konuþmasýný yapan Nizip Gazeteciler Cemiyeti Baþkaný Veysel Karayýlan " Nizip Gazeteciler Cemiyeti, Nizip’te her yýl deðiþik faaliyetlere öncülük etmektedir. Nizip’te hep ilkleri gerçekleþtiren Nizip Gazeteciler Cemiyeti, bu yýlda ilköðretim ve ortaöðretim öðrencileri arasýnda öðrencilerimizde var olan yeteneklerin açýða çýkarýlmasý, toplum önünde kendilerini ifade edebilme yetenegi kazanmalarý ve özgüven duygularýný geliþmesini saðlamak için Nizip Milli Eðitim Müdürlüðü ile beraber bir yarýþma düzenlemiþtir. Inþallah bu yarýþmalarý Gazeteciler Cemiyeti olarak geleneksel hale getirmeyi düþünüyoruz. Her yýl ödülleri daha da arttýrarak, eðitime katký saðlamak istiyoruz. Eðitim camiasýndan gelecek yarýþma, proje ve teklifleri Gazeteciler Cemiyeti olarak deðerlendirmeye hazýrýz. Gönül isterdi ki tüm katýlan öðrencilerimize ödül verelim. Ama her yýl hem ödül sayýsýný, hem ödülleri arttýrmayý hedefliyoruz. Bu akþam yarýþmanýn ilk 3 kiþisine; birinciye tam donanýmlý bir bilgisayar, ikinciye video kamera, üçüncüye ise çok þýk bir dijital fotograf makinasý vereceðiz. Inþallah bu yarýþma Nizip’te diðer sosyal faaliyetlerin artmasýna vesile olur düþüncesiyle Gazeteciler Cemiyeti olarak hepinize sevgi ve saygýlarýmýzý sunarýz." dedi..
Yarýþmaya katýlan öðrenciler arasýnda kýran kýrana bir çekiþme yaþanýrken yarýþma jürisi yarýþma sonunda 1.ciliði "Çanakkale Þehitlerine" adlý þiiriyle geceye damgasýný vuran Namýk Kemal Ýlköðretim Okulu öðrencisi Esra Köþker olarak belirlenirken, 2.ciliði Alkan Kýz Meslek Lisesi öðrencisi Leyla Gonca’nýn "Gelin-Kaynana" adlý oyunu 3.lüðü ise gitarý ile "Senin o gözlerin varya" adlý þarkýyý söyleyen Yahya Altýnbaþ Lisesi öðrencisi Ýbrahim Halil Toptaþ’a verildi. Yarýþma sonrasýnda yarýþmada birinci olan Esra Köþker bilgisayar ödülünü Ýlçe Kaymakamý Mustafa Canarslan’ýn elinden alýrken, jürinin ve seyircilerin yoðun isteði üzerine "Çanakkale Þehitlerine" adlý þiiri tekrar okutuldu. Küçük Esra uzun süre ayakta alkýþlanýrken bazý ziyaretçilerin duygulanarak aðladýðý gözlendi..
Yarýþmada 2.ci olan Leyla Gonca’ya Video Kamera ödülünü Nizip Ticaret Odasý Baþkaný Mehmet Özyurt verirken, yarýþmada 3. olan Ýbrahim Halil Toptaþ’a dijital fotoðraf makinesi ödülünü Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Faruk Yakar verdi..