ÞEHÝDE MEKTUP.
YARIÞMASI SONUÇLANDI.
EÐÝTÝM-BÝR-SEN Gaziantep Þubesi ve Þehitkamil Belediyesi iþbirliði ile 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin Yýldönümü ve Þehitler Haftasý münasebetiyle düzenlenen öðrenciler arasý ödüllü
ÞEHÝDE MEKTUP YARIÞMASI sonuçlandý.
Ýlköðretim 6, 7, 8. sýnýflar arasýnda düzenlenen kategoride Nizip Ali Alkan Ýlköðretim Okulu’ndan Kübra BAÞIAÇIK
ÖLÜMSÜZ KAHRAMANLAR isimli eseriyle birinci olurken Ortaöðretim kategorisinde ise MEHMET’ÝM isimli eseriyle Nizip Türkan Ömer Okan Lisesi öðrencisi Meltem MERAL birinci oldu..
Gençlere canlarýný feda ederek güzel yurdumuzu, bize emanet eden aziz þehitlerimizi saygýyla anmak, onlarý anlamak, vatan sevgisini kazandýrmak ve öðrencileri yazmaya teþvik etmek amacýyla düzenlenen yarýþmaya rekor katýlým oldu. 12 Þubat’tan 9 Mart 2007 Cuma gününe kadar devam eden yarýþmaya katýlým ilköðretimde 635 , ortaöðretimde ise 329 , toplam 964 eser þeklinde gerçekleþti..
Ýl Milli Eðitim Þube Müdürü Mithat SEVÝN, Gaziantep Öðretmen Evi Müdürü ve Eðitim-Bir-Sen Þube Baþkaný-Yazar Zekeriya EFÝLOÐLU, Þahinbey Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Abdülhalim ÜNVERDÝ, Hasan SÜZER Lisesi Edebiyat Öðretmeni Sefer SERÝN, Cumhuriyet Lisesi Edebiyat Öðretmeni Mehmet Sait ATEÞ, Latife Özmimar Ýlköðretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öðretmeni-Yazar Hanifi Akýn, Hanifi Þireci Ýlköðretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öðretmeni ve Eðitim-Bir-Sen Þube Basýn-Yayýn Sekreteri Mustafa YILDIZ’dan oluþan seçici kurul, 11 Mart 2007 Pazar günü yaptýðý deðerlendirmede yarýþmayý sonuçlandýrdý. Sonuçlar þu þekilde gerçekleþti:.
DERECEYE GÝRENLER:.
Ýlköðretim Kategorisindeki Dereceler: .
1. Kübra Baþýaçýk , Ölümsüz Kahramanlar isimli eseriyle (Nizip Ali Alkan Ýlköðretim Okulu).
2. Ayþenur Oðuztürk , Ötelere Yürüyen Yiðit isimli eseriyle (Þahinbey Aliye Ömer Battal Ýlköðretim Okulu).
3. Nurcan Üregen Sana Borçluyuz Ta Ezelden isimli eseriyle (8 Þubat Ýlköðretim Okulu).
4. (Jüri Özel Ödülü): Muhammet Furkan Tan Þehidim isimli eseriyle (Mehmet Adil Kasapseçkin Ýlköðretim Okulu).
5. Þeyma Ýnanç (Yavuzeli Þehit Ýbrahim Solak Ýlköðretim Okulu).
6. Sümeyye Ercan (Hanifi Þireci Ýlköðretim Okulu).
7. Funda Açýkgöz (Aliye Ömer Battal Ýlköðretim Okulu).
8. Meryem Gençoðlu (A. Hamamcýoðlu Ýlköðretim Okulu).
9. Öznur Mansýz (Yavuzlar Ýlköðretim Okulu).
10. Ayþe Keser (Ýslahiye Fevzipaþa Bucaðý Ýlköðretim Okulu).
Ortaöðretim Kategorisindeki Dereceler: .
1. Meltem Meral Mehmet’im isimli eseriyle (Nizip Türkan Ömer Okan Lisesi).
2. Pýnar Ak Sen isimli eseriyle (Þehitkamil Hacý Sani Konukoðlu Lisesi).
3. Uður Bozkurt Ey Þehit isimli eseriyle (Þahinbey Mustafa Gürbüz Necat Bayel Anadolu Lisesi).
4. Jüri Özel Ödülü: Meryem Zorlu Selam Sana Ey Oðul isimli eseriyle (Þahinbey Cumhuriyet Lisesi).
5. Nazlý Yýldýz (Mustafa Gürbüz Necat Bayel Anadolu Lisesi).
6. Ýbrahim Sayýn (Ýsmetpaþa Lisesi).
7. Burcu Polat (Gaziantep Lisesi).
8. Sebiha Kýlýç (M. Hayri Akýnal Anadolu Ýmam-Hatip Lisesi).
9. Mehmet Ali Kurt (Ýsmetpaþa Lisesi).
10.Tuðba Canpolat (Þahinbey Cumhuriyet Lisesi).
ÖDÜLLER: .
Ýlköðretim Kategorisindeki Ödüller: .
1. 1 Cumhuriyet altýný+ kitap seti (100 Temel Eser’den seçilen 47 kitap).
2. Yarým Cumhuriyet altýný + kitap seti (100 Temel Eser’den seçilen 47 kitap).
3. Çeyrek Cumhuriyet altýný + kitap seti (100 Temel Eser’den seçilen 47 kitap).
4. ( Jüri Özel Ödülü ): Çeyrek Cumhuriyet altýný+ kitap seti (100 Temel Eser’den seçilen 47 kitap).
Ortaöðretim Kategorisindeki Ödüller .
1. 1 Cumhuriyet altýný+ kitap seti (100 Temel Eser’den seçilen kitap seti).
2. Yarým Cumhuriyet altýný + kitap seti (100 Temel Eser’den oluþan kitap seti).
3. Çeyrek Cumhuriyet altýný+ kitap seti (100 Temel Eser’den oluþan kitap seti).
4. ( Jüri Özel Ödülü ) : Çeyrek Cumhuriyet altýný+ kitap seti (100 Temel Eser’den oluþan kitap seti).
Ayrýca; .
Her iki kategoride ilk 10 ’a giren toplam 20 öðrenciye deðiþik kitap seti ve tüm katýlýmcýlara Onur Belgesi verilecektir..
Her iki kategoride ilk 10’a giren eserler kitaplaþtýrýlacak , 1. olan eserler klip haline getirilerek CD’ye kaydedilecek ve katýlýmcýlara ücretsiz daðýtýlacak ..
Program ve ödül töreni 18 Mart 2007 Pazar Günü Þehitkamil Belediyesi Konferans Salonu’nda saat: 19:30’da Eðitim-Bir-Sen Genel Baþkaný Ahmet Gündoðdu ’nun katýlýmýyla gerçekleþtirilecektir.