Hýnap genellikle batýda çokça yetiþen zetinden az kaba kahverengi renkte biryiyecektir.ATTARLARDA BULUNUR.Selamlar
Hýnap genellikle batýda çokça yetiþen zetinden az kaba kahverengi renkte biryiyecektir.ATTARLARDA BULUNUR.Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
AYRICA YAZMAYI UNUTTUM,ÝÐDENÝN BÝR ÇEÞÝDÝ.MERSÝN TARAFLARINDADA ÇOKÇA BULUNUR.
"style12" Lahana: Beta-karoten, C vitamini, folat, kalsiyum ve lif içerir.
Havuç: Bol miktarda beta-karoten ve lif içerir.
Ispanak: Ýçinde sanýldýðýndan daha az demir olduðu için iþe yaramaz olduðunu zannediyorsanýz, yanýlýyorsunuz. Ispanak, zengin bir betakaroten kaynaðýdýr. Ayný zamanda, C vitamini, folat, demir, potasyum ve kalsiyum barýndýrýr.
Tatlý patates: Bolca potasyum vardýr. Ayrýca C vitamini, beta-karoten ve lif de içerikleri arasýndadýr.
Kýrmýzý dolmalýk biber: Tam bir C vitamini kaynaðý olan tatlý kýrmýzý biberde, ayný zamanda beta-karoten ve lif de vardýr.
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
bilgilendirdiðiniz için teþekkür ederim.hýnnabý baharatçýdan aldým.
uygulamaya bugün baþladým.bir ay sonra kolestrol ölçümü yaptýrýcam.sonucunu merak ediyorum.
saolun.
çiðköftenin etini iyice terbiyelemek lazým yoksa oda bazý hastalýklara davetiye çýkarýyor...
yani 1-2 saat terbiyeli kalmalý...
arkadaþým kolestrol korkusundan etsiz çið köfte yiyorum.
o nasýl oluyor fulya merak ettým
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
aynen bildiðin çið köfte tadýnda, sadece içine et konulmuyor.
Aþýrý yað, C vitaminini etkisiz kýlýyor
10 Nisan 2007 Salý 01:50
Ýngiliz araþtýrmacýlar, C vitamininin, besinler ve tükürüðün mide asidiyle karýþmasýyla ortaya çýkarak kansere yol açan potansiyel bileþikleri ortadan kaldýrdýðýný, ancak bu karýþýma yað eklendiðinde, C vitamininin etkisinin azaldýðýný tespit ettiler.
Glasgow Üniversitesi’nde görevli bilim adamlarýnýn laboratuvarda yaptýðý araþtýrmanýn mide kanserleriyle beslenme biçimi arasýndaki baðlantýlarý ortaya çýkaracaðý belirtildi.
Bilim adamlarý, tükürükte bulunan ve nitrattan gelen nitröz asidi tuzunun mide kanserini tetikleyebileceðini açýkladýlar. C vitamini gibi antioksidanlar ise kanser oluþumlarýný engelliyor, ancak yaðýn devreye girmesiyle bu özelliklerini yitiriyorlar.