KIYMETLÝ MUHÝTTÝN HOCAMA ÖZELLÝKLE HIZLI TREN VE GAZÝANTEP’ÝN METROYA ÝHTÝYACI ÝLE ÝLGÝLÝ DE SORU SORMAK ÝSTERÝM.bU KONULARDA YURTDIÞINDA PEK ÇOK ÜLKENÝN RAY SÝSTEMLERÝ,TEREN VE MAKÝNA FABRÝKALARINI GEZDÝÐÝNÝ BÝLÝYORUM.UMARIM BÝZLERÝ AYDINLATIR..
KIYMETLÝ MUHÝTTÝN HOCAMA ÖZELLÝKLE HIZLI TREN VE GAZÝANTEP’ÝN METROYA ÝHTÝYACI ÝLE ÝLGÝLÝ DE SORU SORMAK ÝSTERÝM.bU KONULARDA YURTDIÞINDA PEK ÇOK ÜLKENÝN RAY SÝSTEMLERÝ,TEREN VE MAKÝNA FABRÝKALARINI GEZDÝÐÝNÝ BÝLÝYORUM.UMARIM BÝZLERÝ AYDINLATIR..
ÝYÝ NÝYET ESASTIR.NÝYET KÖTÜ OLURSA MAZERET BULMAK KOLAYDIR.<br>
geçenlerde bir arkadaþa davetiye verilmiþti ordan gördüm.çok iyi bir proðrama benziyor.ayrýca dün akþamda talha uðuruyar diye bir yazar konferans verdý onun haberýný de keþke vereydiniz.
NÝZÝBÝMÝZÝN BÖYLE TOPLANTILARA ÝHTÝYACIOLDUGUNU DÜÞÜNÜYORUM , BUTÜR ORGANÝZASYONLARIN ARTTIRILMASI DÝLEGÝYLE EMEGÝ GEÇENLERE TEÞEKÜRLER HERÞEY NÝZÝP VENÝZÝPLÝLER ÝÇÝN,
hayýrlara vesile olsun dýyelim devamýnýn getýrýlmesý dýleklerýyle
okullara konferansla ilgili afiþler yapýþtýrýldý.Öðrencilerden de katýlým bekleniyor.Gençlere de faydalý olacaðý kesin.
neden durakladýðýný ve gerilediðini bilmeyen bireyler-toplumlar ileriye yönelik de saðlam temeller atamazlar.üstelik içinde bulunduðumuz krizin de farkýnda deðiliz.bu konferansýn bir çok konuya ýþýk tutacaðýný umuyorum.
önemli bir konuda üstelik nizibin ender yetiþtirdiði bir ilim adamýnýn vereceði konferansa Niziplilerin oraya akýn edeceðini düþünüyorum her Nizipli beþ Nizipliye haber etmeli bence...
ahmet baþkan ,rica etsem çocuklarýn gelip-gelmemesi noktasýnda bir açýklama yapar mýsýnýz?Ailecek gelecekler var da.
Deðerli musa hocam sizin de malumunuzdur ki küçük çocuklarýn gelmesi konuþmanýn sukunutini bozuyor. konuþmacýnýn da dikkati daðýlýyor. ama yetiþkinlerin gelmesinin hiç bir sakýncasý yoktur.
Proðramýmýz bana göre çok verimli ve faydalý geçti. katýlým da çok güzeldi. proðram sonrasý katýlýmcýlarýn çoðu bunu izhar etti.hocamýzýn anlatýðý konular gerçekten dinlemeye deðer konulardý. Geri kalýþ sebeblerimizi, yarým kalan devrimin öyküsü derinlemesine tahlil etmesi ve kalkýnmanýn anahtarýnýn vizyon ve misyon sahibi olmaktan ,çalýþmaktan ,iþini sevmekten geçtiðini bahsederek salondaki kalabalýða müthiþ anlar yaþattý. eðitim bir sen ilçe temsilciliði olarak böyle birproðramý Niziplilere yaþattýðýmýz için kendimizi bahtiyar hissettik proðramýmýza teþrif eden tüm dostlarýmýzateþekkür ederiz. bence gelmeyenler çok þeyler kaçýrdý hemde çok...
ahmet beyin dediði gibi;çok verimli bir konferans oldu.katýlým bir hayli yüksekti.Genelde belli bir düzeyde olan insanlarýn salonda olmasý,nefis bir dinleme ortamý da saðladý.Muhittin hocanýn konferans ile ilgili makaleyi hazýrlýyorum.Sadece þunu söyliyeyim;Nizip ve ülkemiz açýsýndan kendisinden mutlaka yararlanýlmasý gereken bir bilim adamýdýr.
’Niçin geri kaldýk ve nasýl kalkýnýrýz’ adlý konferansý dün akþam (27 Þubat ) Nizip Belediyesi Toplantý ve Nikah Salonu’nda izledim. Konferansa konuþmacý olarak Prof.Dr.Muhittin Þimþek katýldý. Konferansa katýlanlar benim kanaatimce birþeyler anlayarak konferanstan ayrýldýlar. Yani anlayacaðýnýz konferans sýkýcý deðildi. Konferansý en ön protokol sýralarýnda izledim ve protokoldakileri göremeyince üzüldüm. Protokolde gözlerim, Nizip Kaymakamý, Nizip Belediye Baþkaný, Nizip Emniyet Müdürü, Nizip Garnizon Komutaný ve daha saymak istemediðim birçok ismi aradý. Konferansa konuþmacý olarak katýlan Prof.Dr.Muhittin Þimþek, hemþerilerine birþeyler anlatmak için Ýstanbul’dan kalkýp Nizip’e geldi. Ben gazeteci olarak protokol krizinden üzüntü duydum. Allah’tan salon tam doluydu, yani protokolün ayýbýný Nizipliler hissettirmedi. Kendi kendime protokolün hepsinin bahanesi olacaðýný düþünmek bile istemedim, çünkü bahane çözüm olamaz, en azýndan temsilci gönderebilirlerdi. Konferansý düzenleyen Eðitim-Bir-Sen Nizip Temsilciliði’ne ve konferansa katýlan herkese buradan teþekkür ediyorum. Bu arada Prof.Dr. Muhittin Þimþek’ten de Allah razý olsun, bizlere o gece Türkiye’nin neden geri kaldýðýný ve nasýl kalkýnacaðýný rakamlarla anlattý.
Ne diyelim hadi hayýrlýsý...
Saygýlarýmla...
Gazeteci-Yazar Bekir ÞEN
Profesörlüðüne patates kýrýðý kadar deðer vermeyen bir gönül insaný ,memleket sevdalýsý olarak Dr. Muhittin ÞÝMÞEK .
27 Þubat 2007 de aramýzdaydý. Nizipten çocuk yaþta ayrýlan ve bir daha uzun süreli baba ocaðýna dönemeyen her mektepli gibi Dr. Muhittin ÞÝMÞEK de hasretle kucakladý Nizip i .
Konferans saatinden üç saat önce, salonu kontrol etmek iþlerin ne durumda olduðuna bakmak için salona girdiðimde. Baþkanýmýz iþleri kendi eliyle idare ediyor ,iki arkadaþ da diz üstü bilgisayardan ses sistemini deniyor, sýrlanacak resimleri kontrol ediyorlardý .Yanlarýnda pek çýkaramadýðým sanki bildik Nizip insanlarýndan biri vardý .Yaklaþýp da selam vermeðe seðirtecektim ki pek tanýyamadýðým kiþi Nesimi ye sormuþlar o yar ile hoþ musun dedi.Ben de samimi bulduðum bu ortama selam yerine beyti tamamlayarak girdim. Hata þiiri de biraz kabaca deðiþtirdim "Yar benim size ne yav"demiþ bulundum ki Þiiri okuyanýn bizim astýðýmýz resimlerden daha genç ve yakýþýklý görünen Dr. Muhittin ÞÝMÞEK olduðunu anladým.Selam verdim .Hoca öyle muhabbetle sarýldý ki kimse tanýmadýðý insana böyle muhabbetle sarýlmaz.Hata bazý tanýdýklara bile insan sarýlamýyor. .
Konuþurken kullandýðý yöresel kelimeler özü ile ne kadar barýþýk olduðunu gösteriyordu. Bu kelimelerin bizim zenginliðimiz olduðunu, bunlarý týrpanladýkça fakirleþeceðimizi ifade ettiðimde, sadece iþte o kadar dedi . .
Cakasý olmayan bir adam. Son sözü ben söylemeliyim benin sözüm fiyakalý olmalý sýkýntýsý taþýmayan , mana kaygýsý güden bir adamdý Dr. Muhittin ÞÝMÞEK. .
Konferans baþlamadan o kadar kocaman görünen salon ,zaman yaklaþýp ta selamlama konuþmalarý baþladýðýnda küçüldükçe küçüldü ve bize de oturacak yer kalmadý (yine). Bir profesör konuþacaksa, herkes on yargýyla yaklaþýr.Ýki saat konuþacak ,bir þey anlamacýðým ,sýkýldýðýmla kalacaðým. .
Herkes istisnasýz bu kaygýyý taþýyordur. Ama hoca kürsüye çýkýp da konuþmaya baþlayýnca içimiz deki kaygýlar yerini aydýnlýða terk etmeye baþlamýþtý. Bazen fakülte yýllarýmýzý hatýrlamadýk desem,bazý arkadaþlar kendimizi anfide hissettik demediler desem yalanda olur .Ama kimse bu dersten bir an için gözünü ayýramadý,can kulaðý ile dinledi. Ülkeler arasý okuma grafikleri,kiþi baþýna düþen milli gelir.hiroþima ,nagazaki ,yerlimalý uçak 1930, devrim in göðsünde yazan Türkçe benzin yazýsýnýn ne ifade ettiðini bilen herkes yeni baþtan Ýdrak etti.Bilmeyenler (çoðumuz )öðrendi . .
Hele yaþadýðý zamanýn en zengin Türkünün, tüm varlýðýný Türk malý uçak üretmek için feda etmesini ve Eskiþehir uçak fabrikasýnýn ürettiði uçaklarý , ihtiyacýmýz olduðu halde görmezden gelip, gidip Ýtalya dan uçak almamýzý havsalam almadý. .
Ayný þeyin 1990 larda kýsa mesafeler için tasarlanan tek vagonluk tren olayýnda da olmasý. .
Hele hele otomotiv sektöründe kaderimizi çizen Devrim otomobiliyle ilgili, Emin Yalman adlý gazetecinin hatýratýnda devrimi karalamalýydým, çünkü ben bir motor þirketinin Türkiye distribütörü idim. Devrim seri üretime geçse idi ben aç kalýrdým dediðini duyunca beynimden vurulmuþa döndüm.
Gençliðe hitabeden þu sözleri hatýrladým ülkeyi yönetenler gaflet, dalalet ve hatta hýyanet içinde bulunabilirler. Evet, aynen de böyle þeyler hissediyor insan. .
Bu memleketi karþýlýksýzda sevenlere çok iþ düþtüðünü hocanýn konferansýyla bir kez daha hatýrladým. Snelmanlara ne kadar çok ihtiyacýmýz varmýþ meðerse. .
Ben Dr. Muhittin ÞÝMÞEK te onu gördüm.Bizim Türk milleti olarak para ya ,silaha ,teknolojiye,ihtiyacýmýz yokmuþ meðerse tek bir þeye ihtiyacýmýz varmýþ tepeden týrnaða herkesin inandýðý bir Mefkureye .
Dr. Muhittin ÞÝMÞEKin ardýndan .
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (21.06.09 Saat 14:14 ) deðiþtirilmiþtir.
Profesörlüðüne patates kýrýðý kadar deðer vermeyen bir gönül insaný ,memleket sevdalýsý olarak Dr. Muhittin ÞÝMÞEK .
27 Þubat 2007 de aramýzdaydý. Nizipten çocuk yaþta ayrýlan ve bir daha uzun süreli baba ocaðýna dönemeyen her mektepli gibi Dr. Muhittin ÞÝMÞEK de hasretle kucakladý Nizip i .
Konferans saatinden üç saat önce, salonu kontrol etmek iþlerin ne durumda olduðuna bakmak için salona girdiðimde. Baþkanýmýz iþleri kendi eliyle idare ediyor ,iki arkadaþ da diz üstü bilgisayardan ses sistemini deniyor, sýrlanacak resimleri kontrol ediyorlardý .Yanlarýnda pek çýkaramadýðým sanki bildik Nizip insanlarýndan biri vardý .Yaklaþýp da selam vermeðe seðirtecektim ki pek tanýyamadýðým kiþi Nesimi ye sormuþlar o yar ile hoþ musun dedi.Ben de samimi bulduðum bu ortama selam yerine beyti tamamlayarak girdim. Hata þiiri de biraz kabaca deðiþtirdim "Yar benim size ne yav"demiþ bulundum ki Þiiri okuyanýn bizim astýðýmýz resimlerden daha genç ve yakýþýklý görünen Dr. Muhittin ÞÝMÞEK olduðunu anladým.Selam verdim .Hoca öyle muhabbetle sarýldý ki kimse tanýmadýðý insana böyle muhabbetle sarýlmaz.Hata bazý tanýdýklara bile insan sarýlamýyor. .
Konuþurken kullandýðý yöresel kelimeler özü ile ne kadar barýþýk olduðunu gösteriyordu. Bu kelimelerin bizim zenginliðimiz olduðunu, bunlarý týrpanladýkça fakirleþeceðimizi ifade ettiðimde, sadece iþte o kadar dedi . .
Cakasý olmayan bir adam. Son sözü ben söylemeliyim benin sözüm fiyakalý olmalý sýkýntýsý taþýmayan , mana kaygýsý güden bir adamdý Dr. Muhittin ÞÝMÞEK. .
Konferans baþlamadan o kadar kocaman görünen salon ,zaman yaklaþýp ta selamlama konuþmalarý baþladýðýnda küçüldükçe küçüldü ve bize de oturacak yer kalmadý (yine). Bir profesör konuþacaksa, herkes on yargýyla yaklaþýr.Ýki saat konuþacak ,bir þey anlamacýðým ,sýkýldýðýmla kalacaðým. .
Herkes istisnasýz bu kaygýyý taþýyordur. Ama hoca kürsüye çýkýp da konuþmaya baþlayýnca içimiz deki kaygýlar yerini aydýnlýða terk etmeye baþlamýþtý. Bazen fakülte yýllarýmýzý hatýrlamadýk desem,bazý arkadaþlar kendimizi anfide hissettik demediler desem yalanda olur .Ama kimse bu dersten bir an için gözünü ayýramadý,can kulaðý ile dinledi. Ülkeler arasý okuma grafikleri,kiþi baþýna düþen milli gelir.hiroþima ,nagazaki ,yerlimalý uçak 1930, devrim in göðsünde yazan Türkçe benzin yazýsýnýn ne ifade ettiðini bilen herkes yeni baþtan Ýdrak etti.Bilmeyenler (çoðumuz )öðrendi . .
Hele yaþadýðý zamanýn en zengin Türkünün, tüm varlýðýný Türk malý uçak üretmek için feda etmesini ve Eskiþehir uçak fabrikasýnýn ürettiði uçaklarý , ihtiyacýmýz olduðu halde görmezden gelip, gidip Ýtalya dan uçak almamýzý havsalam almadý. .
Ayný þeyin 1990 larda kýsa mesafeler için tasarlanan tek vagonluk tren olayýnda da olmasý. .
Hele hele otomotiv sektöründe kaderimizi çizen Devrim otomobiliyle ilgili, Emin Yalman adlý gazetecinin hatýratýnda devrimi karalamalýydým, çünkü ben bir motor þirketinin Türkiye distribütörü idim. Devrim seri üretime geçse idi ben aç kalýrdým dediðini duyunca beynimden vurulmuþa döndüm.
Gençliðe hitabeden þu sözleri hatýrladým ülkeyi yönetenler gaflet, dalalet ve hatta hýyanet içinde bulunabilirler. Evet, aynen de böyle þeyler hissediyor insan. .
Bu memleketi karþýlýksýzda sevenlere çok iþ düþtüðünü hocanýn konferansýyla bir kez daha hatýrladým. Snelmanlara ne kadar çok ihtiyacýmýz varmýþ meðerse. .
Ben Dr. Muhittin ÞÝMÞEK te onu gördüm.Bizim Türk milleti olarak para ya ,silaha ,teknolojiye,ihtiyacýmýz yokmuþ meðerse tek bir þeye ihtiyacýmýz varmýþ tepeden týrnaða herkesin inandýðý bir Mefkureye .
Dr. Muhittin ÞÝMÞEKin ardýndan .
CEM KAYAR
EÐÝTÝM BÝR SEN YÖN.KURULU ÜYESÝ Dr. Muhittin ÞÝMÞEKin ardýndan.
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (21.06.09 Saat 14:18 ) deðiþtirilmiþtir.
konferans çok güzeldi