yeni üniversitenin yeri çok müsait derviþ abide okul öðrencisi okul yetkilileriyle konuþursa gider bi aðaç dikeriz hemde þu fani dünyada dikili bir aðacým olur.
yeni üniversitenin yeri çok müsait derviþ abide okul öðrencisi okul yetkilileriyle konuþursa gider bi aðaç dikeriz hemde þu fani dünyada dikili bir aðacým olur.
SENÝ UNUTMAK ÝÇÝN HERGÜN HATIRLIYORUM...
KÖPEKLER ÝSTEDÝ DÝYE ATLAR ÖLMEZ...
Derviþ kardeþimi kutluyorum. Allah razý olsun. Baya faydalý bir konuya parmak basmýþsýn ve Allah’a þükür gereken yapýlýyormuþ. Bu her nekadar sýradan gözüksede kesinlikle ama kesinlikle çok önemli bir konu. Arkadaþlarým zaten gerçekten gerekenleri yazmýþ ve desteklemiþler. Ahmet AKSOK kardeþim de her konuya olduðu gibi yine bu konuya da gereken özeni ve hassasiyeti göstermiþ. Herkesi canu yürekten kutluyorum. Allah hepinizin emeklerini heba olmaktan korusun. Derviþ kardeþimi de tekrar kutluyorum. SAYGILAR
FIRTINA ESTÝKÇE KILIÇ KESTÝKÇE
derviiþ ve ahmet aksoy benim adýmý aðaca yazdýrmam ama elimden ne gelirse yaparým. .
.
Yer konusu iyi düþünülmeli Nizip ten görünecek yerler olmalý
alýntý:
"quote" pirate382 demiþki:
derviiþ ve ahmet aksoy benim adýmý aðaca yazdýrmam ama elimden ne gelirse yaparým. .
. olmaz mühterem,ilk aðacý sen dikmelisin?
VESÝLE OLAN DERVÝÞ ABÝYE VE KATKI SAÐLAYAN TÜM ÜYELERE TEÞEKKÜRLER. ÇOK GÜZEL BÝR FÝKÝR, AYRICA YER KONUSUNDA YARDIMCI OLAN NÝZÝP BELEDÝYESÝNE DE TEÞEKKÜRLER..
BENCE ÝLK AÐACI KONUYU GÜNDEME GETÝRENDERVÝÞ ABÝM KENDÝSÝ VE YENÝ DOÐAN ÇOCUÐU ÝÇÝN DÝKMELÝDÝR..
.
alýntý:
"quote" mehmet2763 demiþki:
BENCE ÝLK AÐACI KONUYU GÜNDEME GETÝRENDERVÝÞ ABÝM KENDÝSÝ VE YENÝ DOÐAN ÇOCUÐU ÝÇÝN DÝKMELÝDÝR..
. neden olmasýn ki?
Evet arkadaþlar, fidan ve kepçeler hakkýnda geliþme varmý ? Tarih belli oldumu ? Orada öðle arasý Aksoy’un daha önce verdiði söz üzere piknikde yapabilecekmiyiz ?
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
sevgili ADMÝN,.
derviþ bey ile birlikte gerekli giriþimlerde bulunarak,fidan,yer ve gerekli tüm hazýrlýklar için,kollarý sývadýk.bu arada kepçe konusunda siz de biþeyler yapacaktýnýz.hal edildi mi?.
sevgili ADMÝN ve deðerli Nizip.com üyelerine açýk tekliftir..
tabi ki,PÝKNÝK konusuna halen açýðýz,bu vesile ile çok geniþ bir piknik tertipleyelim.fena olmaz.sevgiler.
Edited by - ahmetaksoy on 2/6/2007 1:52:18 PM
ilk aðacýn oluþum olsun iyi olmazmý büyük üstad.
sayýn baþkan Nizip ve Nizip halký olarak sený kutluyorum gercek güzel býr konuya deginmiþsýn sayýn yetkililerýn konuya el atmalarý umuduyla....
Edited by - avcý1973 on 06.02.2007 22:14:13
Kýymetli arkadaþlarým, Nizip.com fidanlýðý yada hatýra ormanýnýn gerçekleþek olmasý nedeni ile yaþadýðýmýz heyecan hakikaten çok anlamlý,.
Fidanlarýn ekimi ile nacizane bir kaç görüþüm var sizinle paylaþmak istedim,.
1- Öncelikle ekeceðimiz fidanlarýn cinsini belirlemek zorundayýz, bunu yapabilmek için de bize tahsis edilen araziyi (toprak yapýsýný) görmemiz lazým,.
2- Bu araziye zeytin fidanlarý ekeceksek kesinlikle kepçe ile çukur açmak lazým, orman aðacý türünden fidan ekilecekse belki kepçe lazým olmayabilir, (bu arazinin toprak yapýsýna göre belli olur).
3- Kepçe iþini ben ayarlarým, yanlýz arazi çok kayalýksa farklý bir çözüm bulmamýz gerekebilir, (çünkü taþbaþtaki araziler genellikle büyük kaya kütlelerinden oluþuyor..!).
4- Eðer zeytin fidaný ekeceksek %100 kesin olmamakla birlikte fidanlarý temin edebilirim, (çünkü zeytin fidanlarý biraz maliyetli olur) aksi olursa yani zeytin fidaný üreticilerini sponsor ederek te temin edebiliriz diye düþünüyorum,.
5- Orman aðacý cinsinden fidan ekeceksek, Nizip belediyesi, Birecik belediyesi ve Birecik ilçe tarým md.lüðüne baðlý fidanlýk bize yardýmcý olur kanaatindeyim.
.
Sizde görüþlerinizi ifade ederseniz iþ daha da ciddiyet kazanýr..
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
Kasým abinin bahsettiði konulara katýlýyorum,.
bencede iþin en önemli yaný dikim yapýlacak olan arziyi görmek ve biran önce dikilecek fidan için karar vermek lazým....
Ya Olduðun Gibi Görün...
Ya da Göründüðün Gibi Ol...