Sapkali Cuma, Sapkali Ahmet, Dayi Mecit, Kapris Talip, Cuce Seleh, Hobap Erdal, Ayrilda gel Okkes, Eskiya, Kurdey, Demo Ahmet, Ninni Seleh, Sari Emin, Bayro, Bombali, Parlak Ahmet, .
Sapkali Cuma, Sapkali Ahmet, Dayi Mecit, Kapris Talip, Cuce Seleh, Hobap Erdal, Ayrilda gel Okkes, Eskiya, Kurdey, Demo Ahmet, Ninni Seleh, Sari Emin, Bayro, Bombali, Parlak Ahmet, .
<p>IBRAHIM HALIL FIRAT</p>
Entel Mahmut (ÖZKAN).
Balcankebabý Fatih (KOÇ).
.
Nizip'te lakabýyla tanýnmýþ insanlar.
1.Hafýz Ahmet: AHMET KILIÇATAN:
Yýllarca Nizip'de camiilerde müezzinlik yaparak hayatýný kazanmaya çalýþtý halen çeþitli camiiler'de mezinlik yapýyor. Bekar olup her iki gözü görmüyor. Nizip'de yaþýyor ALLAH kendisine güç kuvvet versin. Halen Nizip'de vatandaþýn mevlidine halen gidiyor.
2. Pamuk Memet: MEHMET CENGÝZ:
yýlarca carþý camii'nin yanýnda sabun satardý hiç kimseye zararý ziyaný olmazdý.tertemiz bir insandý.ALLAH Rahmet eylesin.
3.Kesmik Mustafa: MUSTAFA SEZGÝN:
Hayatýný yýlarca vefat eden kardeþinin çocuklarýna ve ailesine bakarak geçiren bir insandýr.Halen bekar olup hayatýný sabun satarak ve hambalýk yaparak.yengesine ve yeðenlerine bakýyor ALLAH kendisine güç kuvet versin.
4.Bekçi Ýbram Ýbrahim:
Nizip emniyet müdürlüðünde emekli olup.hayatýný insanlarýn mutluluðu için harcayan bir insandýr.þimdi kendine bir bað bahçe almýþ orada zaman geçiriyor.insanlarla dertleþmek ve insanlara yardýmçý olmak en büyük hobisidir.ALLAH kendisine güç kuvet versin.
Konu ibrahim utkan tarafýndan (11.06.07 Saat 15:08 ) deðiþtirilmiþtir. Sebep: kelime eksikliði
ibram herkese hitap eden insan
herkes ALLAHA hesap verecek.
Ýlginize teþekkür ederim. Güzel bir arþiv olacak Ýnþaallah.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
5.MOLA CEMÝL: CEMÝL GÜL
Nizip çarþý camiisinde yýlarca imamlýk yaptý defalarca tahini çýktý tekrar geldi emekli oldu þimdi Holandada. Holandada kendisine no poroblem cemil diyorlarmýþ ALLAH güç kuvet versin
6.HAFIZ ÝMAM: ÝMAM DÝKÝÇÝ:
Yýlarca çarþý camiisinde meezinlik yapýp ayrýca Nizipte çok sayýda insanada diyanet yetkisiyle kurani kerim dersleri verdi.Emekli oldu ha insanlara dersler vermeye devam ediyor ALLAH kendisine güç kuvet versin.
7.PEPSÝÇÝ HOCA: NÜRETÝN ÖZEROL:
Nizipte yýlarca gazoz ve pepsi satý esnafýn çoðu onu tanýr þimdi emekli oldu cumhuriyet mahalesinde halen iþyerinde yumurta satmaktadýr esnaf kendisine dert babasýda diyor.sorunu olan insanlarýn sorununa careler üretir.ALLAH güç kuvet versin
8.KARA YAHYA: YAHYA CENGÝZ:
Nizipte esnaftý süper osmanlýça bilirdi.ben son onbeþ yýlýna rastladým hemen hemen her vakit carþý camiine gelir orada insanlara sohbet ederdi bizde yanýna gider nasýlsýn yaha dayý dedeðimizde iyiim der ve cebinden osmanlýça kitabýný çýkarýr bize okurdu bizde dilinden birþey bilmediðimiz için hayretle gözüne bakar dururduk.O da bize hadi bakalým sizde okula gidiyorsunuz alýn okuyun bakalým derdi bizde biz okuyamýyoruz derdik.Oda toho sizin gibi örençilere derdi ALLAH Rahmet eylesin.
9.KÝLÝMÇÝ KÖR ALO: ALÝ KORKUT:
Yýlarca Nizipte kilimçilik yaptý iki gözüde kördü yaþlýydý kurtuluþ þavaþý gazisiydi.Birgün öretmenim bana kurtuluþ savaþýyla ilgili ders verdi ve git bunu yaþlýlarýmýza sor dedimiþti bende Rahmetli alo amçaya gitim bir gazeteçi gibi kimsin dediðinde kör hamonun oðluyum dedim cavuþ varya hani arýk kenarýnda dedim oda baþýmdan gözüm üstüne dedi buyrun emrini söyle dedi. bende kurtuluþ savaþýyla ilgili sorular sordum oda cevapladý. insanlara zarar vermez her vakit duvarlardan tuta tuta namaza giderdi. ALLAH Rahmet eylesin.
Hacý muhittin özerol çarþý camisi civarýnda attarlýk yapardý.Benim aklýma gelmez ama þu anda bayraðý teslim alan iki kiþi var birisi oðlu Faruk ÖZEROL diðeri ise torunu Baharatçý Ýsmail.
Kayýp olan diðer bir gerçek ise Nizib'in yerlisinin gittikçe azalmasý...
Kendi Dünyam - FE ?RON
10.KEKEÇ MUHARREM: MUHARREM AKPRK:
Nizip te yýlarca esnaflýk yaptý.Dürüst ve hayýr sever bir insandý.En büyük hayrý NÝZÝP YATILI BÖLGE OKULUNUN YERÝNÝ BAÐIÞLAMAKLA YAPTI.Mütiþ gazel,uzun hava okurdu.Kendisini dinleyenler VALLAH bu kekeç del derlerdi.ALLAH taksiratlarýný afeylesin.
11.MOLLA YUSUF: YUSUF YAÞAR:
Yýlarca Nizip te imamlýk yaptý malla ahmet camiisinden emekli oldu. Þakaçý,ve espiri yapardý. Her zaman güler yüzlü bir insandýr.yanýna gelen mutlaka gülerdi.Þimde duydum rahatsýzmýþ ALLAH SELAMET versin.
12.MOLLA ÞERÝF: ÞERÝF ÞAHÝN:
Yýlarca Nizip te imamlýk yaptý en son hamam camiisinden emekli oldu.Dürüst iri yapýlý hoþ görünümlü bir þahsiyeti.Þimdi hasta ve yaþlý oldu için evinde yatýyor ALLAH þifalar versin. Tanýyanlarýn ziyaret etmesini isterim.
13.KARA HAÇI: H.MÜSLÜM EKMEKÇÝ:
Yýlarca Nizip te esnaflýk yaptý. Çok insana faydasý oldu insanlarýn hatasýný insanlarý yanlýz bulduðunda yüzüne söylerdi. Son zamanlarýnda iþini býraktý haça giti maþallah beþ vakit namazýný camide kýlardý.ALLAH taksýratýný af eylesin.
nýye hep yaslýlar yazýlýyor býrazda genclerý yazsanýz olmazmý?
ÝBRAM27 KARDEÞ ÇOK GÜZEL BÝR KONUYA DEÐÝNMÝÞSÝN.BU ÝNSANLARIN NÝZÝBE ÇOK FAYDASI OLMUÞTUR.RAHMETLÝ KARAHACÝ AZ YEMEÐÝNÝ YEMEDÝK HA BÝRDE RAHMETLÝ
MANAV DURDU VARDI
ÝBRAM27 HACI MÜÜSLÜM EKMEKÇÝ YE DEMÝ,ÞSÝN KÝ ALLAH TAKSIRATINI AFFETSÝN NÝYE BU ADAMIN ÇOK MU GÜNAHI VARDI
HA BÝRDE UNUTMADAN
KÖR VEYSEL VARDI
7arkadaslar bunuda unutmayýn birde ökkeþ bey (beyamca) vardý rahmetli
ben alaca karanlýgý sevmem ya gündüz olmalý ya da gece kursun dedigin ya namluda durmalý ya da derinden vurmali yar dedigin ya ölümüne sevmeli ya da hiç sevmemeli
14.Kör VEYSEL: VEYSEL BÝLGÝN:
Veysel amca Nizipte yaþardý iþi manavçýlýktý. iþini iyi yapardý fakat bazen insanlarla kýzardý neymiþ efendim ufak meyve ve sebzeleri almiyorlarmýþ. En meþur sözü Valla efendim estefurulah.yinede ÝYÝ BÝR ÝNSANDI ALLAH taksiratlarýný af eylesin.
15. Dürümcü emmi: MEHMET CAN KESEN:
Yýlarca Nizipte çiðerçilik, kebapçýlýk,lokantaçýlýk yaptý sonra istanbula giti ALLAH ya kulum dedi istanbulda sayýlý iþ adamlarý arasýna girdi.Bu arada nizibi unutmadý nizibe rahmetli abisi ve kardeþinin anýsýna büyük bir acil ünütesi açtý kendisini tüm Nizipliler adýna kutlarým.açil ünüte için.
16.DÝÞÇÝ ZEYDAN: ZEYDAN CIKIN:
Yýlarca Nizipte diþçilik yaptý ve yapmayada devam ediyor.gece gündüz demeden Niziplilerin emrinde.þimdi Nizip devlet hastanesinde diþ polikýliniðine bakýyor.Hayýrlý görevler dilerim.
17.BAHRÝYELÝ MEMET: MEHMET DENÝZ:
Yýlarca Nizipte kebap ve lokantaçýlýk yaptý.En çok kara Haçýnýn yanýnda çaalýþtý dürümçü eminin yanýnda çalýþtý,istanbulda sinama filimlerinde figiranlýk yaptý. þimdi Nizipte gerçekten bir kebapçý ustasýdýr caný isterse ustalýðýný konuþturur.hata kebabýn üstüne kuþ bile kondurur. Almanyadada üçbin kiþili lokantada baþaþçý olarak çalýþtý çalýþtý HARAN LOKANTASI ÝYÝ BÝR DÜNER USTASI.ALLAH iyi bir insan olmasýný nasýp eylesin.
18.DELÝ ABÝD HOCA: ABÝD TAÞDEMÝR:
Abid hoca rahmetli hayýr sever bir insandý Nizip te doðdu Nizip te öldü.Yýlarca imamlýk yaptý. Ýrþat gücü çok yüksekti.Hata görenler anlatý kabe'der bir vaz vermiþ inanýn tüm ordakiler aðlamýþ bunu kulaklarýmla duydum.Ve her kes elini öpmek için sýraya girmiþ.Birgün bir hayýr iþine rastladým fevkani mahalesinde fýrýnýn yanýna oturmuþ sabah ekmek almaya gelen tüm insanlarýn ekmek parasýný o verdi.fýrn durana kadar milete bedeva ekmek daðýtý.çok iyilikleri olan bir insan ALLAH RAHMET EYLESÝN.
19.ÇOLAK MÜSLÜM: MÜSLÜM BAÞEÐMEZ:
Yýlarca Nizipte esnaflýk yaptý.diðer bir namý MÜSLÝMÝ ÞEÐE olarakta bilinir ekseriyetle doðu ilerine vana,hakariye,muþ,bingöl,tatvan,þýrnaða,diyarbakýra gýda,sabun götürür ve gönderirdi.kendi capýnda sevilen bir insandý.ALLAH Taksiratlarýný af etsin.
20.ÞÜKRAM MAAMET: MEHMET SÖYLEMEZ:
Yýlarca Nizip te þef garsonluk yaptý.en çok kara haçýnýn yanýnda çalýþtý ordan emekli oldu.Þu anda bað bahçe iþleriyle uðraþi.Merkez kahvesine gelir orda kapýnýn önünde oturur cayýný içer ve gider.
GÜLERÝMÝZ DEMET DEMET HOÞ GELDÝN SEN ÞÜKRAN MAAMET.Espiriside boldur.ALLAH TAKSÝRATINI AF ETSÝN ÝYÝ BÝR ÝNSAN OLARAK YAÞAMAYI NASÝPETSÝN.
21.KELEÞ ÝBRAM: ÝBRAHÝM ÞAVAK:
Nizipte yýlarca þöförlük yaptý.Belediyede itfayeçiydi. Hata halk hýzlý iþ yapanlara,ve yürüyenler
geç ordan keleþ ibram geli diye espirilere bile yaparlardý.ALLAH Rahmet eylesin.
Konu ibrahim utkan tarafýndan (11.06.07 Saat 19:27 ) deðiþtirilmiþtir.