) akerlik konusunu açmazsak sevinirim.. hoþbulduk
)
Edited by - akhenaton on 1/27/2007 5:54:33 PM
) akerlik konusunu açmazsak sevinirim.. hoþbulduk
)
Edited by - akhenaton on 1/27/2007 5:54:33 PM
akerlik konusu açmayýz abisi korkma)
Hz.muhhammed (s.a.s) efendimizin mekkeye girerken ki ilahi ve görsel þölenle hazýrlanmýþ bir video var buyrun iyi seyirler..
http://www.youtube.com/v/BHkqDrQ8rdk.<h1 id="video_title" Ýþte Hazreti Muhammed’in doðduðu ev</h1
http://www.youtube.com/v/3Og-8KM5Nfg&mode=related&s=earch.
.<h1 id="video_title" Hz. Muhammed (sas) - Veda Hutbesi</h1
http://www.youtube.com/v/tLA62XueJeE.
.
Edited by - Gökhan Dokuyucu on 1/27/2007 9:11:44 PM
yok ya korkumdan deðil sadece aklýma gelince hüzüne boðuluyorum) erkek adam askerlikten korkmaz ki
(
Ruhlarin terbiyesi ve hastaliklardan korunmasi
Insanlarin hal ve durumlarini göz önüne alirsak yaratilislarinda kabiliyetlerinde birbirinden farkli ve derece derece olduklarini görürüz. Bunlardan kimi mutedil, kimi asiri, kimi tersine asiridir. Bunlarin hepsi de cinsiyette bir, insanlikta müsterek olduklari halde islerde ve inanclarda birbirlerine benzemezler.
Acaba: Insanlar arasinda bu kadar büyük fark neden ileri geliyor ? Süphesiz ki cisimlere saldiran birtakim hastaliklar, arizalar bulundugu gibi, ortada ruhlara musallat olan birtakim maraz ve illetler de vardir. Buna da insanlarin bu haller en kuvvetli delildir.
Sonra ya dokunakli bir nasihatin veya tehdidin tesiriyle aklini basina toplamis bir serseri , azginliktan vazgeçmis bir sehif görürüz. Iste bu da gerçek ilaci bulunursa ruhi hastaliklarin da tedavisi mümkün olacagina açik delil olur.
Evet, ruh ilkönce her kaliba dökülmeye hazir kabiliyetli bir çocuk gibidir. Eger iyi bir terbiyecinin elinde büyüyüyecek olursa saf ve temiz bir ruh olur. Yok kayitsiz bir kimseye düser veya birtakim kötü tesirlerin eline birakilirsa sahibinin basina bela olacak serli bir ruh olur.
Demek ki gerek hastaligi, gerek ilaci kabul hususunda ruhun hali, ayniyle cismin halidir. Bir fark varsa, o da cismin hastaliklariyla devalari, ruhun hastalik ve ilaçlananina benzememesidir. Su halde ruhlarin terbiye tarziyla hastaliklardan korunmasi hususuundaki tutulacak yol hakkinda söz söylemek biraz kolaylasti demektir. Evet, bunu yapabilmek için dört sey lâzimdir:
Ruhun birtakim karmakarisik kuruntulardan, asilsiz ve batil seylerden temizlenmesi.
Gerçek esasli bilgilerle donatilip islah edilmesi.
Ahlâki faziletlerle süslenmesi.
Inançlarinin ehli sünnet ve cemaat itikatlarina göre düzeltilmesi.
Kirlilik pislik, murdarlik nasil ki vücudun hastalanmasina, kuvvettten düsmesine, nihayet ölüme mahkum olamsina sebep oluyorsa, birtakim kuruntular, hurafeler de ruhun bu hale gelmeisne sebep olur. Onun için bu fasit vehimler, bu asilsiz hurafeler, ruhun üzerine yigilarak, onu hasta bir hale getirmeden, onu vazifesini yapmaktan aciz bir duruma düsürmeden önce önüne geçilmesi lâzimdir.
Çünkü bir hurafenin, ruhu pek çok faziletlerden mahrum biraktigi tecrübe ile sabittir. Insanlar için evham, ve hurafe tuzagina düsmek, yilanlarin disine, arslanlarin pençesine düsmek kadar tehlikelidir. Eski devirlerde insanlaik âleminin içine düstügü bütün fesatlarin kaynagi, insanlarca her söylenen söze hemen -delile lüzum görmeksizin- bas egmekten ibarettir.
Bundan dolayidir ki, dinimiz, biz Müslümanlara bu hale düsmekten sakinmamizi emretmis, insanlarin birçogu tarafindan hakikat olamk üzere gösterilen seylerin bilâkis gerçege aykiri oldugunu, akli bozacagini, hak yoldan uzak düsecegini En’am Sûresi’nin 116. ayeti kerimede Yüce Allah’imiz buyurmustur ki:
"Yeryüzünde bulunanlarin çoguna uyacak olursan, seni Allah’in yolundan saptirirlar. Onlar zandan baska bir seye tâbi olmaz, yalandan baska söz de söylemezler."
Bundan baska dinimiz, hiç bir delile dayanmayan birtakim batil seylere inanmanin kiyamet gününde sorumlulugu olacagini, Isra suresi’nin: "Hakkinda bilgin bulunmayan seyin ardina düsme. Çünkü kulak, göz ve gönül, bunlarin hepsi ondan sorumludur" mealindeki 36. ayeti celile ile açikça teblig etmistir.
Daha sonra dinimiz, Yunus Sûresi’nin: "Onlarin çogu zandan baska bir seye uymaz. Süphesiz zan, haktan (ilimden) hiçbir seyin yerini tutmaz. Allah onlarin yapmakta olduklarini pek iyi bilendir." meal’deki 36. ayeti kerimesiyle dalalette kalanlarin halini hikaye ederek, onlarin bu sapkinligi zan ve evhama uymalari neticesi oldugunu bize göstermis, kendilerini hakettikleri acikli akibete mahkum etmistir.
Resuli Ekrem Efendimizse hadisi serifinde söyle buyurmustur:
"Kisinin malayaniyi (dinine ve dünyasina faydasi olmayan bos seyleri) terketmesi güzel Müslümaligindandir."
Enver Baytan
Kaynak: Cuma dergisi, sayi 143, 28.08.98
SELAM VE DUA ÝLE
Yaðmurlu bir günde yemyeþil bir doðadan alýnýp sitemize taze sunulmuþ bir resim bu memo kardeþ baktýkça rahatlatýyor...
içimzdeki kirleri temizleyen bir resim bu....
Bu yaðmurda insan ýslanmaz olsa olsa Hayata bir kat daha baðlanýr bir kat daha.......
ne kadar güzel bir hikaye.
insana mesneviyi hatýrlatýyor..
.
bu anlamlý hikaye için tþkler demet...
iþte yine enbaþtayýz yâr. yine yokluðun, yine hüznün, yine kederin var bende....
bir sigara yaktým dumaný hayaline karýþsýn diye, bir hasret parcasý çaldým sadece beni anlatsýn diye. hani demiþtin ya bana giderken; ’’sus kimseler bilmesin’’ diye, sustum hep bu yüzden ve suskunluðumda gizledim en derin çýðlýklarý. bazen umarsýz bir haykýrýþ takýlýr boðazýma, adýný paylaþmak isterim gök kubbeyle ama yapamam, ’’sus’’ demiþtin ya bana , iþte susuyorum... ismin bir sýr gibi bende. sýrrýma sadýðým ben , sevdama olduðum gibi.......
.
Hocam katkýlarýnýz için teþekkür ederim. Yalnýz ben bir konuya deðinmek istiyorum.Kiþisel geliþim kitaplarý okunacaksa yerli yazarlarýn kitaplarý okunmasý gerekir diye düþünüyorum. Çünkü yabancý bir yazar, kitabý kendi kültürü üzerine inþa ediyor. Bu da fikirlerinin karþý tarafça anlaþýlmasýný zor kýlýyor. Bir de bunun üstüne tercüme hatalarý eklenince kitap içinden çýkýlmaz bir harf yýðýný olup çýkýyor. Bu hususa dikkat edin bence.
bireysel emekli, sadece üye...
<h3 class="post-title" 5 yýl öncesi, ölüme hazýrlýk... </h3 <div class="post-body" <div <div style="FLOAT: right; MARGIN-BOTTOM: 10px; MARGIN-LEFT: 10px" http://static.flickr.com/24/57472700_ab2bf469ff_m.jpg[/IMG]
"MARGIN-TOP: 0px; FONT-SIZE: 0px" 10.028 Views / 404 Fave’s / 98 comments
Originally uploaded by Umaru Idi-Catteau. </div "COLOR: #666666" Dün, 17 yaþýndaki kuzenimle konuþurken, onun sürekli ölümü düþündüðünü fark ettim.. Ölümün 17 yaþýndayken beni daha derinden etkilediðini, telaþeler ve sorumluluklar arttýkça ölümü daha çok unuttuðumu fark ettim..Bundan 5 yýl önce yazdýðým vasiyetnamem geldi aklýma..Ýþte burada; 5 yýl öncesinin satýrlarý, safiyane haliyle..
"COLOR: #993300" VASÝYETNAME
Bu, 17 yaþýndaki bir gencin vasiyetnamesidir.
Hayýr, çok þükür hasta deðilim, gayet sýhhatliyim ve intihar etmeyi de düþünmüyorum. Ancak, her insan bu dünyaya geldiði andan itibaren ölümle yüz yüze deðil midir?
“Her gün ölünüz” ifadesi neler hatýrlatýr bizlere?
Her gün, “gün” doðar ve geceyle birlikte “gün” ölür. Bir ölüm ve diriliþ tablosudur bu.
Her uyku, bir ölüm provasýdýr.
Her fren, boðaza kaçan her yemek parçasý, her deprem ölümü hatýrlatýr.
Kimileri bu uyarýlara aldýrýþ etmez, kimi duymazdan gelir..
Kimileri erteler bazý þeyleri, kimileriyse secdelere kapanýr.
Herkesin “hayat” ve “ölüm” algýsý farklýdýr..
Ben, hepimizi bir gün ziyaret edeceðini bildiðimiz ölüme hazýrlýklý olmak istiyorum.
Evet, vasiyetname.. ”Bu, ben bir diðerini yazýncaya kadar geçerlidir.”
Þu an bu yazýyý okuyan kimse, evet iþte tam þu sýrada gözlerini bu satýrlar üzerinde gezdiren..
Eðer ben ölmüþsem, artýk mekaným dünya deðilse, ve sen bu cümleleri okuyorsan, þimdi dilegetireceklerimi de okumaný isterim.
Ben vardým, pek çok insan þahitti varlýðýma, pek çok kimse bilirdi belki yaþadýðýmý..Ama bir anda aralarýndan ayrýlýverdim iþte..Ben ayrýldým ama yolculuk devam ediyor..Yolcuyuz hepimiz de..
Yolculuðun farkýna varýrsak eðer, “Þahadet ederim ki Allah’tan baþka ilah yoktur ve þahadet ederim ki Hz.Muhammed a.s.m Onun kulu ve elçisidir.” Deriz ineceðimiz vakit…
On yedi yaþýnda ölmüþsem eðer kim bilir ne yorumlar yapýlacaktýr ardýmdan
”Gençliðine doyamadan gitti”..”Annesi babasý mürüvvetini göremedi”..”Þunu, þunu yapamadý..”..Ýþte benim dileðim, benim vasiyetim, ardýmdan böyle denmemesi..
Eðer bir kimse için endiþe duyarsak, bu endiþe Hak yolundaki seyrimizle alakalý olmalý..
Ardýmdan denilebilecek en güzel þey “Ýnnalillahi ve innaileyhi raciun” olurdu..
Ölümün 17 yaþ dinlemediði bir defa daha ibret sahnesine alýnýrdý..Ardýmdan yapmanýzý isteyeceðim þey sadece hesabýmýn kolaylaþmasý için edeceðiniz duadýr. Bunun dýþýnda isyan yahut farklý nahoþ eylemlere vesile olmaktan korkarým..Vasiyetim budur.
Bunlarý neden yazýyorum, neden bir vasiyetname hazýrlýyorum ben?
Geldim, gidenlerdenim..Geride birkaç kelime kalsýn eðer iþe yarayacaksa..
Vasiyetimle, gerçeðe ulaþtýran tek sevginin Allah sevgisi olduðunu yeniden hatýrlatmak isterim..
Rabbimizi sevelim, o bizi seviyor, o bize bunca nimet baðýþladý..
Kaybettiðimiz bir þeye üzülmeyelim, zaten o hiç bizim olmadý ki..
Verildi..ve alýndý..
Mal mülk Bir rabbin!..
Ýfade ettiðim gibi,
Vasiyetim, bana dua etmenizdir…
Hakkýnýzý helal edin..
Varsa benim küçük de olsa bir hakkým,
zerresine kadar helal olsun..
</div </div
![]()
Ýtalya’nýn kuzeyindeki Mantua kasabasýnda yapýlan arkeolojik kazýlarda üzerinden 5 bin yýldan fazla zaman geçen ama görenleri bugün bile þaþkýna çeviren bir aþkýn kalýntýlarý bulundu. Bir kadýn ve erkeðin birbirine sarýlmýþ kemikleri arkeoloji ekibini bile þaþýrttý. Kalýntýlarýn bulunduðu kasabanýn Romeo ve Juliet’in aþkýna konukluk etmiþ olmasý olayýn *****ýný daha da artýrdý.
Ýskeletlerin bulunduðu bölgenin Cilalý Taþ Devri’ne ait bir bölge olduðu sanýlýyor. Uzmanlar þimdi bulduklarý bu kemiklerin gerçek yaþlarýný tespit etmeye çalýþýyor. Arkeologlar ilk aþamada erkeðin herhangi bir nedenle öldüðünü, kadýnýn ise onun yanýna uzanarak intihar ettiði tahmininde bulundu. Ancak *****ý laboratuvar çalýþmalarý çözecek.
Valdaro Nehri yakýnlarýnda yapýlan kazýnýn lideri Elena Menotti, daha önce böyle bir þeyin bulunmadýðýný söyleyerek "Bu eþsiz bir görüntü" dedi. Menotti, daha önce buna benzer buluþ yapýldýðýný, ancak kemiklerin bir anne ile çocuðuna ait olduðunu vurguladý.
Daha önce birçok kazýda çalýþtýðýný söyleyen Menotti, "Bu iþi 25 yýldýr yapýyorum, Pompei de dahil bir çok ünlü kazý alanýnda çalýþtým. Ancak daha önce hiçbir þey beni bu kadar heyecanlandýrmamýþtý. Bu bulduðum en özel þey" dedi.
ne aþk ama dimi?
Sevgililer günü için 40 romantik öneri
14 Þubat’ta sevdiðinizi sürprizlerle þýmartýn
1 Romantik mum yolu
Mumlarýn romantik gücü tartýþýlmaz! Evinizin giriþ kapýsýndan baþlayarak yatak odanýza kadar yere küçük, renkli mumlar yerleþtirerek bir ‘mum yolu’ yaratýn. Eþiniz yataðýnýzýn kenarýndaki son muma ulaþtýðýnda kendisini orada bekliyor olun.
2 Fotoðraf sürprizi
Birlikte çekilmiþ en sevdiðiniz fotoðraflarý arþivden çýkarýn ve bir kolaj yapýn. En güzel anlarýnýzdan oluþan küçük bir albüm hoþ bir sürpriz olabilir.
3 Aþkýnýzý çizin Eðer resim yapabiliyorsanýz ya da çiziminiz kuvvetliyse, aþkýnýzý kaðýda yansýtmaya ne dersiniz? Ýliþkinizi mutlu sonla bitiren bir çizgi roman hem sýradýþý hem de eðlenceli olabilir.
4 Mum ýþýðýnda yemek
Belki biraz kla**** ama hala en romantik alternatiflerden biri mum ýþýðýnda bir akþam yemeði. Ýster bir restoranda, isterseniz en sevdiði yemeklerden oluþan bir mönü eþliðinde evde; hafif bir müzik ve bir kadeh þarap eþliðinde bu gecenin keyfini çýkarmak elinizde.
5 Aþk kutusu Ýstediðiniz boyda bir ayakkabý kutusu edinin ve üzerini resim, yazý, fotoðraf, çiçek, vs. ile süsleyin. Ýçine de en sevdiði þekerlerden veya çikolatalardan doldurun. Bir de ‘sen bunlardan çok daha tatlýsýn’ yazýlý bir kart eklemeyi unutmayýn.
6 Biraz macera
Çýlgýn bir kiþiliðe sahipseniz, onun iþyerinde dýþ cephe camlarý silen asansöre binin. Çalýþtýðý kata geldiðinizde camý týklatýp ’seni seviyorum’ yazan notu gösterin.
7 Aþkýnýzý anons edin
O gün birlikte bir maðazaya alýþveriþe gidin, sonra birden ortadan yok olun ve onu ne kadar çok sevdiðinizi maðazada mikrofonlar aracýlýðýyla anons edin. Elbette tüm bunlarý maðaza yetkilileriyle önceden organize etmeyi unutmayýn.
8 Aþk balonu Ona aldýðýnýz hediyenin ucuna üzerinde ’seni seviyorum’ yazan kocaman bir balon baðlayýp yatak odasýnda yataðýn üzerine koyabilirsiniz.
9 Özel bir gece
Uzun zamandýr onunla yalnýz kalamadýðýnýzý mý düþünüyorsunuz? O zaman maddi durumunuza göre þýk bir otelde bir oda ayýrtýn ve bu özel günün baþbaþa tadýný çýkarýn.
10 Þiir takvimi Kocaman bir takvim hazýrlamaya ne dersiniz? Büyük bir kartonun üzerine tüm aylarý ve günleri sýralayýn. Her gün için bir sevgi sözü yazýn ve üzerini minik kaðýtlarla kapatýn. Sevdiðinizin her gün sizi düþüneceðinden emin olabilirsiniz.
11 Nostalji yaþatýn
Onu eski zamanlara geri götürmek ve gülümsetmek istiyorsanýz, kenarda köþede unutulmuþ mutlu bir çocukluk fotoðrafýný büyüttürüp çerçeveletin.
12 Baþbaþa olmanýn tadýný çýkarýn
Bu özel günün keyfini evde çýkarmak istiyorsanýz, yemeðin ardýndan en sevdiði oyunlarý hazýrlayýp (kutu, iskambil, bilgisayar oyunlarý, tavla, satranç gibi) onu mutlu edin. Bu eðlencenin ardýndan da kendi ellerinizle hazýrladýðýnýz tatlý kurabiyeler eþliðinde birlikte romantik bir film seyredin ve telefonlara yanýt vermeyin.
13 Evde piknik Bahar aylarýnda yemyeþil kýrlarda piknik yapmak çok güzel olabilir. Ama bu mevsimde de imkansýz deðil. Salonunuzda kocaman bir alan açýn ve yere bir piknik sofrasý kurun. Kokulu mumlar, loþ bir ýþýk ve romantik bir müzik ortamý daha da farklýlaþtýracaktýr.
14 Kendi puzzlenýzý yapýn
Büyük bir kartondan kalp þekli yapýn ve üzerine bir aþk sözcüðü yazýn. Sonra bu kartonu dilediðiniz kadar küçük parçalara bölüp þýk bir kutunun içinde ona armaðan edin. Ardýndan bu parçalarý birleþtirerek puzzle yapmasýný isteyin.
15 Aþkýnýzý kaydedin
Bir kaset veya CD’ye onu ne kadar sevdiðinizi ve sizin için ne kadar önemli olduðunu anlatan bir konuþma kaydedip ona hediye edin.
16 Ona özel aþk þarkýsý
Müzikle aranýz iyiyse, ona aþkýnýzý anlatan bir þarký yapmaya ne dersiniz? Tabii þarkýyý da kendiniz söylemek kaydýyla.
17 Ona keyif hediye edin
Sevdiðinizin son zamanlarda çok çalýþtýðýný ve yorulduðunu düþünüyorsanýz, belki de ona keyifli dakikalar hediye edebilirsiniz. Seçeceðiniz bir fitness center’de önce havuzda yüzeceðini, ardýndan saunaya gireceðini ve son olarak masajla rahatlayacaðýný öðrendiðinde mutlu olacaðýna emin olabilirsiniz.
18 Radyodan aþk ilaný
Sürekli dinlediði bir radyo programý varsa, ona bu program aracýlýðýyla da aþkýnýzý ilan edebilir ve þarkýnýzý gönderebilirsiniz. Elbette bunun organizasyonunu önceden planlamalýsýnýz.
19 Sade ve romantik Ýster çalýþtýðý iþyerine, isterseniz eve; ona ’Seni seviyorum’ notuyla göndereceðiniz tek bir kýrmýzý gül kalbini ýsýtacaktýr.
20 Billboard’da ilan-ý aþk
Eðer maddi durumunuz elveriyorsa, evinizin yakýnlarýnda bir billboard kiralayýn ve ona ordan aþkýnýzý ilan edin.
21 Ona özel havai fiþek gösterisi
Yine maddi durumunuz elveriyorsa, onun için bir havai fiþek gösterisi düzenleyebilirsiniz.
22 Gazeteye ilan verin
Her Sevgililer Günü’nde gazetelerde aþk ilanlarý yayýnlanýyor. Siz de gazeteye bir ilan vererek, ona olan aþkýnýzý herkese duyurabilirsiniz.
23 Aþk pastasý
Sevgililer Günü’ne özel bir pasta yapabilirsiniz. Kýrmýzý gýda boyasý kullanarak kalp þeklinde bir pasta yapýn ve üzerine krem þantý ile ’seni seviyorum’ yazýn.
24 Ona özel þiir
Eðer gerçekten romantizm rüzgarlarý estirmek istiyorsanýz, sevdiðiniz için bir þiir yazmayý deneyebilirsiniz. Kýrmýzý bir kaðýda dökeceðiniz satýrlardan oluþan þiiri küçük bir kalp kutuda hediye edebilirsiniz.
25 Onun için bir parfüm yaratýn
Parfümerilerden elde edeceðiniz esans kokularýyla ona özel farklý bir parfüm yaratabilirsiniz.
26 Sevginizi örün
En sevdiði renklerden oluþan bir atký veya bere örüp, soðuk kýþ aylarýnda içinin ýsýnmasýný saðlayabilirsiniz.
27 Þarkýlarýnýzý kaydedin
Sizin için özel olan bütün þarkýlarý bir kasete veya CD’ye kaydedin. Kapaðýný da birlikte çekilmiþ bir fotoðrafýnýzla süsleyin.
28 Arabasýný süsleyin
Arabasýna çiçekler, çikolatalar ve aþk sözcüklerinin bulunduðu minik notlar yerleþtirin. Sonra da bir bahane uydurup onu arabaya gönderin.
29 Bir tekne kiralayýn
Eðer sevgiliniz denizi seviyorsa, onun için küçük bir tekne kiralayabilirsiniz. Ay ýþýðýnda yapacaðýnýz romantik bir gezi hoþ bir sürpriz olabilir. Aðlarýn arasýnda bulunan bir þiþe beyaz þarap ve tavuklu sandviç de bu sürprizi pekiþtirebilir.
30 Ofiste sürpriz
Ýþ yerindeki çekmecesine, odasýnýn duvarlarýna, sandalyesine veya dolaplarýnýn üzerine sevgi mesajlarý ve küçük sürpriz hediyeler yerleþtirin.
31 Küçük bir tatil
Eve dev bir dünya haritasý alýn ve en sevdiði ülkeleri kalplerle iþaretleyin. Bir kalbin içine de ’çekmeceye bak’ ya da benzeri bir not yazýn. Çekmeceye de o ülkeye gitmek için iki tane uçak bileti koyun.
32 Yatakta kahvaltý
Belki diðer günlerde de bunu yapýyorsunuz, ama çiçekler, aþk sözlerinin bulunduðu minik kartlar ve küçük bir hediye eþliðinde bu özel günde yapýlacak kahvaltý da özel olacaktýr.
33 Minik bir dost
Eðer uzun zamandýr kedi, köpek, kuþ veya balýk sahibi olmak istiyorsa, neden Sevgililer Günü’nde olmasýn?
34 Sahnede aþk
Sadece ikiniz için bir tiyatro salonu kiralayýn ve sahneye þýk bir sofra kurun. Perde açýldýðýnda ve garson sizi sahneye davet ettiðinde tüm salonu romantizm kaplayacaktýr.
35 Yollarýna gül dökün
Eðer bir restoranda yer ayýrttýysanýz, kapýnýn giriþinden masanýza kadar olan yola önceden gül döktürün ve gül yapraklarý arasýnda ona masaya kadar eþlik edin.
36 Posterini asýn
Ýkinize ait en sevdiðiniz resmi poster olacak kadar büyüttürün ve bu posteri gideceðiniz mekana asýn.
37 Aþkýnýzý üzerinizde taþýyýn
Ýkinizin resmini bir tiþört üzerine bastýrýp, arkasýna þiir, sevginizi anlatan sözler veya tanýþma hikayenizi yazdýrabilirsiniz.
38 Size özel taký
Ýster baþharflerinizden oluþan bir kolye ucu, isterseniz isimlerinizin yazýlý olduðu bir yüzük ya da herhangi baþka bir taký. Önemli olan sadece size özel olmasý.
39 Aþkýnýzý gökyüzüne yazýn Ýmkanýnýz varsa küçük bir uçak kiralayýn ve kuyruðuna aþkýnýzý anlatan bir bez afiþ asýn.
40 Hikayenizi yazýn Nasýl tanýþtýðýnýzý ve onu ne kadar çok sevdiðinizi satýrlara döküp bunu küçük bir kitapçýk olarak bastýrabilirsiniz
bize pek uymasada...)))