Sevgili dostlar size kýbrýstan (halkýdan) örnek vermek istiyorum daha sonra bizim doðu insanýmýza deðineceðim.
Ben söylüyorum biz barýþ isteyen insanlarýz, savaþa hayýr diyoruz suçsuz insanlarýn ölmesini istemiyoruz. Suçsuz insanlar bugün Irakta ölmektedir. Hemde hiçbir iz býrakmadan herkes suçlu amerikalý ,Irakta çarpýþan guruplar, ve Saddam. Ben bu gruplara amerikadan daha çok kýzýyorum. Eðer bu insanlar Saddam zulmune bu kadar direnseleridi bugün Amerika orda olmayacaktý ve Afganistan hiç barýþ yapmadýlar biz devlet baþkaný dahi seçemediler. Hep gruplar birbirleriyle savaþtý.
Kýbrýs olayý; Kýbrýs 74'te Türk çýkarmasý yaþamasaydý oradaki Türkler bugün yoktu. Herkes bunu unuttu aradan ne kadar zaman geçti 30 yýl. Bu kadar kýsa zamanda fikirler Türklerde komple deðiþti. Ne oldu artýk Türkiyeyi istemiyorlar ya Yunanistaný istiyorlar.
Neden bizi biz yapan özelliðimiz olan Din ve millet anlayýþýmýz.... Bunu kaybetti oradaki halk .Ne oldu dað para için devletini satýyorlar. Hiç devletini satan halk gördünüz mü? Kýbrýstaki halk devletini para için sattý....
Neden o insanlar bu hale düþtü tek sebebi millet olma özelliklerini kaybetmeleri. Türklük onlarýn karnýný doyurmuyor. Lükse de erdirmiyor, Soðan ekmeðe de muhtaç ediyor. Þimdi bir insan ne zaman kendi kendini kaybeder hiçbir benliði olmadan yaþarsa.... Oradaki devletin ileri gelenleri ve Sn. Ecevit kýbrýsta dini bilgi vermeyeceðiz dediler ve vermediler. Türkiyede ayný sorun vardýr. Halkýmýz dini bilgisini almazsa ne olur size söyleyeyim. O türkiyeyi istediði gibi yönetenler var ya onlar artýk bu ülkeyi yönetemeyecek birileri gelip türkiyeyi iþgal edecek iþgalin adý belkide ab olacak. Ab içinde olmak veya olmamak bu o kadar önemli deðil önemli olan kendi insanlarýnýn menfaatini saðlayan devlet olmaktýr. Bu da ne zaman olur biliyormusunuz halkýnýzý her zaman devletinizin yanýnda olacaðýný bildiðiniz zaman. Maalesef (Kanuni Sultan Süleymandan buyana belli kesitler hariç)Türk yöneticilerinin yýllardýr yaptýklarý politikalar yüzünden Türk milleti devletinin yanýnda deðil
Saygýlar
Osman Demir
Istanbul