Kýymetli arkadaþým ben sen yokken banttan yayýn yaptým
hani M.(uharremden)Ö(nce). TRT'nin tek televizyonu vardý ya durmadan kýrýlýrdý yayýn kesilir ekrana bir manzara koyarlardý. Bende öyle yaptým geldin deðil mi?
Selamlar
Osman Demir
Istanbul
Kýymetli arkadaþým ben sen yokken banttan yayýn yaptým
hani M.(uharremden)Ö(nce). TRT'nin tek televizyonu vardý ya durmadan kýrýlýrdý yayýn kesilir ekrana bir manzara koyarlardý. Bende öyle yaptým geldin deðil mi?
Selamlar
Osman Demir
Istanbul
Konu nizip.com tarafýndan (21.07.08 Saat 19:54 ) deðiþtirilmiþtir.
s aleykum kardesim normalde islamda sakli cevapsiz birsey yoktur medeniyet ve hadarat diye kavramlar vardir. medeniyet dedigimiz sey alinir teknik vs araclar. ama hadarad denen sey inanctan akideden gelenlerdir bunlar alinmaz mesela bizler yahudinin basina koydugu seyi kullanamayiz. laikligi demokrasiyi kullanamayiz cunku bunlar inanci akideyi etkiliyor ama matbaadir telefondur silah cesitleridir televizyondur kullanabiliriz ama islam olculerinde kullanilmalidir mesela bicagi ornek verelim bicagi gunluk ihtiyaclarimiz icin kullanirsak caizdir ama soygunculuk adam oldurmede kullanirsan haram olur. kuranda belirtildigi gibi rasulde bizim icin ornekler vardir bundan dolayi siyeri ve sahabeyi iyi tanimak gereklidir.rasul yanliz islami getirmemistir islaminyasanmasi ve islami hayatin baslamasi icin gerekli ortamihazirlamis ve uygulamistir bu surecte hic kuran ve sunnetten taviz vermemistir aallaha emenet olun selamlar
Osman kardeþim merhaba,
He valla geldim.Görüþmeyeli nasýlsýn?Ýnþaallah iyisindir?
Yav siteye gözel þeyler yazmýþsýn da bilmem mesajýn alýnýr mý?Ama Ýsmet ÖZEL hakkýnda yazdýklarýn beni biraz düþündürdü.Ýslam gibi sahih bir inanca eðer kiþi yürekten baðlanmýþsa biraz zor döner.Fakat özümseyememiþse zaten ondan hayýr gelmez.Bu da onun sorunudur.Unutma ki insanlarýn inanç derecesini ölçme þansýmýz yok.Yanlýþ anlaþýlmasýn hiç kimseye inancýndan dolayý taþ atmýyoruz.
Geçenlerde Atilla Ýlhanýn Star TV.'de bir programý vardý.Bilmiyorum seyrettin mi?Ben adamýn bazý konulardaki fikirlerine bayýldým.
Bizim gibi ülkelerde din geri kalmýþlýðýn müsebbibi gibi gösterilir.Amaç dinden soðutmak,din yerine batýl ve de bozuk fikirleri empoze etmek.Bunda da nisbeten baþarýlý oldular.Ama unuttuklarý birþey vardý,bu ülke evlatlarý atasýný unutup maymuna sahip çýkmazdý.VE ÇIKMADILAR DA!
Bazýlarýnýn saklamaya çalýþtýðý bir gerçek var.Batý kilisenin baskýsýndan kurtulduðu için ilerledi.Ama Ýslam dünyasý dinin emirlerine uymadýðý için geriledi.Tabi bunda bazý milletlerin halen sürmekte de olan sinsi politikalarýnýn da etkisi vardý.Kimler olduðunu tarihimize bakýn anlarsýnýz.
Bir düþünün A.B.D. 1985'li yýllarda askerini çölde savaþmak için hazýrlýyordu.Acaba neden?
Çaðdaþ,medeni...Birilerinin birilerine temelsiz düþüncelerini kabul ettirmek için baþvurduðu, imal tarihi belli,tedavüle hiç giremeyen ama varlýðýný devam ettiren saçmalýklardýr.Her insan kendi kültürüne göre çaðdaþ ve medenidir.Ama neylersin,burasý Türkiye...
Birilerini çaðdaþ olmamakla suçlayanlara bakýn,durumlarý acaba nasýl?Valla onlarýn deðer ölçülerine göre ben çaðdaþ deðilim ama ne hikmetse onlardan daha mutlu ve de bahtiyarým.Sahil þehirlerine yollarýnýz düþerse ne demek istediðimi daha iyi anlarsýnýz.
Daha bugün bir öðrencim intihar etti.Þükür ki ölmedi.
Fakat ben nükleer bombaya karþý deðilim.Olsun abi,dam yanarsa..... misali.Biz neden onlardan daha ileri gitmeyelim?Neden herþeyi onlardan almak zorundayýz?
Neyse...Daha halleþiriz kardeþim."AYICIKLAR" için tesekkürler.Aynýsýný Yusuf'a da gönder de sevinsin garibim.
Yürekten selamlar,sevgiler...
Kardeþiniz TIKTIK
muharrem
Konu nizip.com tarafýndan (21.07.08 Saat 20:03 ) deðiþtirilmiþtir.
Aziz dostlar iki arkadaþýmýn birer görüþlerine karþý çýkmak istiyorum.
Yunus yaþýn yanýnda kuruyu da yakýp Demokrasi'yi de çöpe atmýþ.
Neden aziz kardeþim demokrasi nedir ona niye hayýr diyorsun
Sevgili Muharrem bizim diðer insanlardan ayrýlan yönümüzün doðruyu bulmak olmasýdýr.
Atom bir enerji gücü olarak kullanýlacaksa evet ama bir bomba olarak kullanýlacaksa hayýr.
Buna mecburuz.
Çünkü bizim dinimiz kindarlýðý kabul etmez. Lan sen benim çocuðumu öldürdün bende senin 5 yaþýndaki çocuðunu öldereceðim diyemeyiz.
Selamlar
Osman Demir
Istanbul
Konu nizip.com tarafýndan (21.07.08 Saat 20:05 ) deðiþtirilmiþtir.
Hepimiz ayný hataya düþüyoruz.
batýlýlar Hristiyanlýðý býraktýklalarý için geliþtiler. Bu bir yalandýr hem de tarihin en büyük yalanlarýndan. Ne alakasý var.
Bilim Tarihini incelerseniz görürsününüz.
Hep Galileo örneði verilir. Galileo'ya ceza dünya dönüyor diye verilmemiþ konuþma tarzýndan dolayý verilmiþtir. Din adamlarýna yaptýðý saygýsýzlýktan dolayý. Gelileo Müslüman bilim adamlarýndan öðrenilerek yapýlan yeni açýklamalarý kendi buluþu gibi göstermiþ ve
abartýlý bir öfkeyle insanlarý kýrmýþtýr. Zaten geliþmeye karþý çýktýðý söylenen baþka da bir olay da yoktur. Ayrýca bir çok buluþu ortaya koyanda Hristiyan din adamlarýdýr. Bu yazýdan benim Hristiyanlýðý savunduðum çýkmasýn
Selamlar saygýlar
Osman Demir
Istanbul
Konu nizip.com tarafýndan (21.07.08 Saat 20:08 ) deðiþtirilmiþtir.
s aleykum
kardes basta soylemeliyimki demokrasi bir kufur nizamidir cok tanrili sistemdir bugun kafirin zorla bizlere benimsetmek istedigi kufur sistemini ovmemeliyiz cunku demokrasiyi almak tatbik etmek ve ona davet etmek haramdir. bu sistemde her turlu otorite yetkinin kaynagi halktir. kanun koyan yasalar cikaranhalkin sectigi idarecilerdir ama normalde allahtir normalde demokrasi hurriyetlerden cikmistir. bunlar 1.inanc hurriyeti 2.fikir hurriyeti.3.mulkiyet hurryeti.4.sahsi hurriyet.normalde musluman bunlarin hangisinde hur serbestir hicbirinde serbest degildir cunku dini hayattan ayirma prensibinden cikmistir. bunu ilk ortaya atan eflatundur. hukum ancak allahindir yusuf;40 allahin indirdigiyle hukmetmeyenler kafirlerin fasiklarin zalimlerin ta kendileridir. maide suresi daha buna benzer cok ayet ve hadisler vardir ama demokrasiye bakarsak allahi safdisi birakmaktir cunku butunuyle kaynagi insandir selamlar
Dostum,cümlem "batý kilisenin baskýsýndan kurtulduðu için geliþti"þeklinde idi.Sanýrým
dikkatinden kaçmýþ.
Rönesans ve reformun neden ve kime karþý yapýldýðý konusunu benden daha iyi bilirsin.Bunun yanýda papaz-bilim adamý birçok insan buluþ yapmýþtýr,bu da doðru.Ama onlarýn temelinde müslüman alimlerin fikirlerinin geliþtirilmesi var.Bunun yanýnda sanayi devrimi gerçekleþirken doðu dünyasýnýn içinde bulunduðu karýþýklýðý da unutmamak gerekir.Ýngilteredeki sanayi devriminin 7 yaþýnda iþçilik yapmaya zorlanan yüzlerce yavrunun caný pahasýna geliþtiðini biliyor musun?Ýnsanlarýn zorla þehirlere göç ettirildiðini...?(kaynak:Bertrand Russel)
Ayrýca batýnýn geliþiminin temellerinde sömürü,kan,gözyaþý,vahþet,acýmasýzlýk....daha neler neler var birbilsen? (BATININ DOÐU POLÝTÝKASININ AHLAKEN ÝFLASI adlý kitabý bence mutlaka oku.Kültür bak.Yay.)
Zavallý Afrikalýlarýn,bugün insan haklarýný bahane edenler tarafýndan,bir gecede onbinlercesinin öldürüldüðünü biliyor musun?Ama o kaatillerin torunlarý bugün demokrasi havarisi kesilmekteler.Ýþin ilginç yaný onlar çaðdaþ ve medeni(!!??).Belki beni fazla milliyetçi (batýya karþý kindar anlamýnda) bulacaksýn ama inan o adamlarý sevemedim,sevemeyeceðim de.Matruþka bebeklerini düþün,içinden hep daha küçüðü çýkar ayný bebeðin.Ama sonuçta hep ayný bebektir çýkan.Þekli ve þemali ne kadar farklý olursa olsun.
Kýsacasý dostum,çaðdaþ kim,medeni kim? Herkes dönüp þöyle aynanýn sýrrýnýn altýnadaki kaðýdý kaldýrýp geçmiþine bir bakýversin.
Milli Eðitim bakaný,üniversiteden benim hocam."BATI BAL ARISI GÝBÝDÝR,HEM BAL YAPAR,HEM DE ÝÐNESÝ VAR." derdi.Tercih bizim.
Ama adamlarýn batýl davalarý uðruna yaptýklarý çalýþmalarýn yarýsýný biz hak davamýz için yapabilsek bu dünya cennet olurdu.
Neyse kafanýzý þiþirmeyeyim.Yara derin,dert büyük.
Yusuf ve Reþat,sizleri öpüyorum.Niye kýzdýnýz anlayamadým.Geçen balýk tutarken az daha bir ayý balýðý yakalýyordum(???).Ama þanssýzlýk,ipi kopardý.
HERKESE SELAMLAR,SEVGÝLER.
muharrem
Konu nizip.com tarafýndan (21.07.08 Saat 20:15 ) deðiþtirilmiþtir.
selamun aleykum.
sevgili kardeþim muharrem hep resimleri bana gönderiyorsun ama sana gönderilen resim ve suallere cevap veremedin ayrýca beni senin yüzünden tüm arkadaþlara rezil ettin çünkü arakadaþlar bana senden senin durumunu sorduklarýnda baþýmý öne eðiyorum çünkü arkadaþlar bana beceriksiz bir i. arkadaþýn var diyorlar.ayrýca sana dalmaçyalý ailesini bulursam göndereceðim.nede olsa akrabasýnýz.sevgilerle.
selamlar saygýlar tüm arkadaþlarýma
Nalçacý
Konu nizip.com tarafýndan (21.07.08 Saat 20:16 ) deðiþtirilmiþtir.
YUSUF YUSUF'A:
Vay iki gözüm,sevgili kardeþim,nasýlsýn?Seni biraz sinirli gördüm.Nedendir acaba?Yoksa yakalayamadýðým A....balýðý için mi kýzdýn?Üzülme kardeþim,akrabalarýna zarar vermek gibi bir niyetim yok.Sadece yakalayýp biraz sevecektim senin yerine...Kýzma kardeþim,bir daha balýk tutarken ismi geçen balýða olta atmam.
Yav bana beceriksiz demiþsin.Pek anlam veremedim.Niye sorusunu yöneltmek istersen eðer,bunu en iyi senin bilmen gerekir.Yani sen de beceriksiz diyorsan pes yani.Neyse.....
MÝLLET KÝMSE KIZMASIN,BU YUSUF YUSUF ÝLE BENÝM ARAMDAKÝ BÝR MESELE.Ama en iyisi YUSUF YUSUF kardeþim sen cevabýný benim e-mail adresime yaz.Senle orada görüþelim.Hem daha iyi hem de daha free bir ortamda kozlarýmýzý paylaþalým.Þimdi çýkar yine adamýn biri(?) seviye meviye der,uðraþ dur.Anlatsan anlamaz da.En iyisi sen benim adresime yaz.Bak yazmazsan valla küserim.Ben cevabýný e-mail adresime bekliyorum...Yazmayan fatey olsun!
Adresim: mbilgehan@superposta.com
Dostlar,pek takýlan yok bu günlerde.Hayýrdýr,neden acaba? DEMÝR dostum,sen bize hatýralarýmýzdan bahset en iyisi.Ayrýca içinde Reþat'ýn da olduðu ilkokul anýlarýmýzý hatýrlýyorsan mutlaka yaz.Valla ben çoðunu unuttum.Kendini fazla özletme istersen....
ÝBRAHÝM HALiLÝ kardeþimiz, ve aleykümselam.Hoþ geldiniz.
HERKESE BENDEN KUCAKLAR DOLUSU SELAAAAAMLAAAAAR!
KARDEÞÝNÝZ TIKTIK
muharrem
Konu nizip.com tarafýndan (21.07.08 Saat 20:19 ) deðiþtirilmiþtir.
Aziz dostlar ben ilkokulda hasip'e þerif'in kavgalarýný hatýrlýyorum. Bu iki çocuk durmadan kavga ederdi. Birde Recep deveci vardý.
Ahmet Keskin ... Reþatýn numarasý 17 benimkide 15 seninkini hatýrlayamadým. Ahmet Koç diye birisi de vardý
Neyse biz asýl mevzumuza dönelim.
Ýnsan olarak biz terimler kafamýzda oluþtururuz. Ýyi ve kötü mesela ama bunu sýrf doðu veya batýya uarlarsak bu yanlýþtýr.
Bu metod meselesidir. Demokrasi de halkýn dediði olur. Allahýn dediði olmaz diyor aziz kardeþim. Öbürüde diyorki kilise baskýsý
Zavallý kilise neyiyle baský yapacaksa aforoz edermiþ e nolur du aforoz edince hiç ya yaptýrým.
adamlar öyle bir taným yapmýþ ki bu yanlýþ taným kafamýza yer etmiþ biz de yanlýþa ortak oluyoruz.
Elbette halkýn seçtiði insanlarý idare etmeli aziz yusuf kadeþim Hz. Ebubekir"i kim seçti bana söylermisin. Ýþte demokrasi odur. demokrasiyi yanlýþ tanýtanlara kitaplara yanlýþ tanýtanlara doðru demokrasi tanýmýyla cevap verelim.Tarihte en demokrat seçim ne zaman olmuþtur diye. Hz. Ali niye seçilmedi halife olarak çünkü Hz. Peygamber onu (Hz. Ali'yi veto etmiþti) Hür bir seçim olsun diye Halife seçimini halka býrakmýþtý. Halkta istediðini halife olarak
seçmiþti.
Artýk düþüncelerimizden baþkalarýnýn yanlýþlarýný atalým. Ben kimsenin bilmediði birçok konuyu sizin bildiðinizi biliyorum. Dünya artýk hakikaten doðruyu anlatanlara ihtiyaç duymaktadýr. Kötü olan herþeye hayýr diyebilen gerçek doðrularý söyleyen insanlara
Dün haberler japonlara yapýlan o anlamasýz sertliði iþledi.
Ben o haberde þunlarý gördüm 3 tane silahsýz japona býçak ve silah çekilmiþ esirler korkudan ölmek üzere fonda ise Allahü Ekber sesleri.
Þunu görmek isterdim.
3 tane japon esir (rahat ve huzurlu) ve onlara iyi muamale eden ve Irak iþgaline son verilmesi gerektiðini haklý sebeplerini söyleyen insanlar. Bu olmadý benim bile olmaz dediðim hal bunlarý ne zaman ve nasýl doðru olacak
Selamlar
Osman Demir
Istanbul
Konu nizip.com tarafýndan (21.07.08 Saat 20:25 ) deðiþtirilmiþtir.
Osmancýðým merhaba,nasýlsýn?
Kardeþ bizlere ne söylemek istiyorsun?Tamam anladýk,birþeylere kýzmýþsýn.Yav dostum þu söylemek istdiklerini yaz da sen de rahat et biz de rahat edelim.Böyle olmuyor.BANA ESKÝ ARKADAÞIMI VER! YOKSA BAÐIRACAM AYI VAR,ORMANI YAKIYOR DÝYE!
Neyse,biz yine dönelim,eski mevzumuza.Aforoz edilen birinin toplumunda dýþlandýðýný biliyorum.Sen bana Reformun niçin ve kime karþý yapýldýðýný yazsana.Eðer kilisenin baskýsý yoktu ise neden bu reform oldu?Adamlar birþeylere kýzdýlar ki bunlarý yaptýlar ki iyi de oldu en azýndan bilim ve teknik geliþti.
Japonlarýn görüntüsüne ben de üzüldüm.Tamamen yanlýþ bir görüntü idi.Ama o adamlarý da anlamak lazým.Hergün yüzlercesi öldürülüyor.Ya onlarýn psikolojisi,dahasý onlarý bu hale getirenler?
Valla benim demokrasi ile bir sorunum yok.Ama onun benimle bir sorunu var mý bilemem(!!??). Fakat iyiye kullanýrsan herþey iyi,kötüye kullanýrsan herþey kötüdür.
Dostum anlaýþlan sen birþeylere iyi kýzmýþsýn.Ama valla bizim bir suçumuz yok.Hepsi VALDOnun suçu.Eðer o burada olsaydý bunlarýn hiçbiri olmayacaktý.Hain VALDO!Niye mi?Çünkü bunlarýn hepsini o baþlattý.Onu yakalarsam öpeceðim hasretle...
Neyse,umarým seni biraz gülümsetmiþimdir.Dostum biz senin gibi felsefe okumadýk.Yorumlarýmýz cýlýz ve zayýf kalacaktýr.Anlayýþ bekleriz.Sen bana ORMANdan,AYIdan,kuþtan,böcekten,çiçekten bahset(þaka þaka.Mesaj ilgili kiþiye.)
Selamlar,sevgiler herkese......
Osmancýðým,Feridun DÜZAÐAÇ'ýn son parçalarýndan birisi var,"boþ ders þarkýsý" diye sana onu hediye ediyorum.
muharrem
Konu nizip.com tarafýndan (22.07.08 Saat 08:03 ) deðiþtirilmiþtir.
Aziz kardeþim bugün cevata gidecektim iþi varmýþ baþka bir gün gideceðim.
Salim bir göründü sonra kayboldu.
Cevata internet baðlantýsý yapacaðým ayrýca yakýnda tüm arkadaþlara bir süprizim olacak
selamlar
Osman Demir
Istanbul
Konu nizip.com tarafýndan (22.07.08 Saat 08:07 ) deðiþtirilmiþtir.
Sürprizini hasretle bekleyeceðim.Yoksa cizvitlere mi karþýacan(!!!???)?
Ama maksat muhabbet olsun bizimkisi.Yoksa baþka bir niyetimiz yok.Cevata bizlerden de selam söyle.Yazýþma imkanýmýz olursa seviniriz.Salim göründü ve de kayboldu.Ona söyle,günde on dakikasýný bizlere ayýrsýn.Adnan ve Ömer nerelerde?Onlara da selam söyle.
Selamlar,sevgiler.
muharrem
Konu nizip.com tarafýndan (22.07.08 Saat 08:08 ) deðiþtirilmiþtir.
Aziz dostum reform ve rönesans faaliyetlerini bana soruyorsun.
Ben rönesans ve reform olmamýþ demedim ama bunlarýn bir üst din yada geliþmiþ yeni bir ortaya çýkarmadðýný söylüyorum.
Biraz daha açayým bir tane evimiz var içinde barýnýyoruz. Birileri geliyor kimisi burasý ev deðil diyor kimiside evi ortadan kaldýralým.
Ama kimse evin yerine yeni bir ev yapmayý düþünmüyor. Tüm birileri yani tüm hristiyanlar bu evi yýkmayýp canlarý sýkýldýkça ve iþlerine yaradýkça kullanýlýyor. Yani hristiyanlýk dini onlar için boþ vakit meþgalesi ve iþlerine geldikçe kullandýklarý bir araç oluyor.
Neler reform olmuþtur.
1- makyevell felsefesi insanlarýn beynini kaplamýþ ve çýkarýna ne geliyorsa ona gçre davranmaya baþlamýþlar yani býrak dindarlýðý ahlaksýz olmuþlar.
Fansis bacon o deðiþimin olduðu tarihlerde ingiltere maliye bakaný ve filozof mahkemeye çýkarýlýyor neden biliyormusun rüþvet adam kayýrma ve görevini kötüye yormaktan yargýlanýyor.
Kendileri tüm bu suçlarý kabul ediyor ve bir savunma yapýyor ben çaðýn en iyi maliye bakanýyým diðerleri benden daha kötü onlarý niye yargýlamýyorsunuz diyor.
Geliþmenin en önemli sebebi nufus artýðýdýr. Din'le bir alakasý yoktur. Reform ve rönans elbette avrupalý birþeyler yapmýþtýr ama bu krallýklarý yýkmak ve yeni sanatlar ortaya çýkarmak olmuþtur. Resim heykel vs. Ýþte burada geliþme olmuþtur. Eskiden sadece dini motifli resimler ve heykeller yapýlýrdý bunun yerini çýplak kadýn-erkek motiflerine býrakmýþtýr. Geliþmeleri çýplaklýk alanýnda olmuþ burada da kilise kimseye bir þey dememiþtir.
Diðer gerçek geliþme olan buluþlar iþte buharýn enerji kaynaðý olarak bulunuþu, buharlý motorlar vs ne olursa olsun nufus artýðýndan dolayý olacaktý. Þartlar avrupada uygundu orada geliþti. baþka bir yerdede ayný þartlar oluþsaydý orada ayný geliþme zaten olacaktý.
selamlar
Osman Demir
Istanbul
Konu nizip.com tarafýndan (22.07.08 Saat 08:14 ) deðiþtirilmiþtir.