Slm ben izmitten kazým eroglu tüm niziplilre slm
Slm ben izmitten kazým eroglu tüm niziplilre slm
Konu nizip.com tarafýndan (21.07.08 Saat 14:33 ) deðiþtirilmiþtir.
merhaba kardeþim
nasýlsýn iyimi
Öðrencimisin
selamlar
Osman Demir
Istanbul
Konu nizip.com tarafýndan (21.07.08 Saat 14:33 ) deðiþtirilmiþtir.
selamün aleyküm
28 mart seçim sonuçlarý memleketimize milletimize hayýrlý uðurlu olsun
Arkadaþlar nasýlsýnýz iyimisiniz iþleriniz nasýl?osman kardeþim çok güzel dile getirmiþ duygularýmýzý tesekkür ediyoruz.Tabi bir imam hatipli abimizin nizibimize belediye baþkaný olmasý hepimizi gurulandýrdý.Ýnþaallah baþarýlarýnýn devamýný temenni eder, þehri eminlik görevini hakkýylayerine getirmesini yüce mevladan niyaz ederiz.Muharrem kardeþim üzülme bilgisayarýn düzelir inþaallah sende kýsa zamanda aramýza dönersin .Ahmet kardeþim çok güzel dizeler ve meseleler dile getirmiþ ayrýca kendisine tesekkür ederim.reseacher kardeþim kimya iþleri ve dünya iþleri nasýl gidiyor?haa bu arada kazým eroðlu kardeþim sitemize hoþ geldin kendini bize tanýtýrsan seviniriz.Yusuf ve Reþat kardeþlerimizde aramýzda olacaklar yakýnda
Muhoya çok kýzdýklarýný söylediler bunuda bildirmek görevim. ayrýca ikisininde selamý var.selam ve sevgiler sizleri çok seven arkadaþýnýz
ömer
Konu nizip.com tarafýndan (21.07.08 Saat 14:36 ) deðiþtirilmiþtir.
Slm ben izmitten kazým
Konu nizip.com tarafýndan (21.07.08 Saat 14:41 ) deðiþtirilmiþtir.
Ýþler bildiðimiz gibi deðil
Valdo sen neden burada deðilsin
Aziz dostlar ben felsefe okuduðumdan olmalý bazen seviniyorum ama çoðu zamanda milletime istediðim anlamda fayda saðlayamadýðým için üzülüyorum.
Yukarýda iki ayrý baþlýk var birisi ismet özel'e ait biliyorsunuz Ýsmet abi eskiden solcu birkaç ay önce islamcý þimdide ... bilmiyorum.
Solculuðundan kalmýþ olmalý kendisi çoðulcudur ve eylemcidir. Yani birisi gruptan ayrýlýrsa ona kýzar hele Ýsmet abi'nin düþüncesinden ayrýlýrsa ona daha çok kýzar. Ýspanya da iç savaþ sýrasýnda solcu bir genç hapisteki arkadaþý? ziyarete gider. Ona hapiste olduðuna dair acýmaklý bir ifade takýnýr sende içerdesin anlamýnda bir þey söyler
Arkadaþý da ona Waldo sen neden burada deðilsin der. Bu söz elbette ki anlamlýdýr.
Ancak bu iþte Ýslam dýþýndaki tüm hareketlerin þeklidir. Zaten Ýslamý diðer herþeyden ayýran özelliktir. Ama Ýsmet abi bunu anlamaz ve aramýzdan ayrýldýðýný söyler ne demek istediðini kimse anlamaz ama herkes üzülür. Elbetteki hatamýz var dý Ýsmet Özel Müslümanlarýn Ýslamýn istediði hareketleri yapmadýðýný bir kýsmýnýn para þan þöhret mevki için taviz verdiðini söyler. Tavizin boyutlarý hepimizcede bilinir. Ben ona ve onun gibi düþünenlere þunu söylemek istiyorum
Ama Ýsmet Abi islamiyet ne bir örgüttür Ne de ben bir baþkasýna kýzýpta ben müslümanlardan (müslümanlýktan deðil)ayrýlýyorum denir.
selamlar
Osman Demir
Istanbul
Konu nizip.com tarafýndan (21.07.08 Saat 14:41 ) deðiþtirilmiþtir.
Düþünce hep insanlar için farklýlaþmanýn kaynaðý olmuþtur.
Yeni þeyler keþfetmek icat etmek hep bu sayede olmuþtur.
Toplumumuz 17.yy girdiðinde müreffeh bir haldeydi.
18. yy girdiðinde ise fakirleþmeye baþlamýþ 19. yy periþan olmuþtu.
Bu geri kalmanýn en önemli 2 sebebi vardý.
1. Hiç bitmeyen savaþlar
Burda tarihi bilenler þunu sorabilir. Ama 14-15-16 yy.da da savaþlar vardý.
Elbette vardý ancak o savaþlar yenilgiyle bitmiyordu ve uzun sürmüyordu.
(Cengiz ve Timurun verdiði geri kalmýþlýk unutulmasýn)
2. sebep de nüfusun batýdaki ülkelere göre az artmasý.
Burada sanayileþmenin en önemli sebebini söyleyecðim nufusun artmasý
baþka emperyalist emeller beslemek
Bu iki sebep yani nüfus ve emperyalist emeller beslemek sanayileþmenin en önemli sebepleri olmuþtur.
Eðer sanayi devrimi sýrasýnda ingilterenin nüfusu bu kadar artmasýydý sanayi devrimi belkide olmayacaktý.
Birçoklarý geri kalmanýn sebebini dinde arar ancak bu görüþün yanlýþ olduðunu o iddayý söyleyenler de bilirler. Ancak hayat tarzlarýnýn deðiþmesini istemediklerinden dini bahane ederler.
Ülkemiz güçsüz bir ekonomi ve geri kalmýþ bir sanayiye sahiptir.
Bu iki handikapý aþmak 1- Tasarruf 2-Yeni keþiflerle olur.
Ýmamý Gazzali Ýhya'da insanlarýn fakih olacaðýna doktor olmasýný tavsiye eder.(Buradan dinsiz olmalý anlamý çýkmasýn)
Fen bilimleri alaný hýzla geliþmemiz gereken alan olmalýdýr
Müslümanlarýn en büyük düþmaný
tembelliktir.
Saygýlar
Osman Demir
Istanbul
Konu nizip.com tarafýndan (21.07.08 Saat 14:46 ) deðiþtirilmiþtir.
Aziz dostlar dünkü konumuza devam edeceðim.
Din ve geliþme arasýnda bir bað kuramamýþ ve dindar bir toplum da geliþir dinsiz bir toplumda geliþebilir demiþtik. Geliþmenin ilk ortaya çýkýþ sebebini de söylemiþtik.
Tabi ki bu ortaya çýkýþý ile artýk geliþmeyi de ayýrmak lazýmdýr.
Burda iki kavram üzerinde daha duracaðým
Medeniyet Geliþme
Bu iki kavramý insanlar ne yazýk ki birbirine karýþtýrýrlar.
Birde kafadan atma hayalperest ne olduðu anlaþýlmayan kavramlar vardýr.
Modern olmak Çaðdaþ olmak batýlý olmak ilerici olmak gibi
Modern ne demek ?
Çaðdaþ Yani hangi yy'da ise o tarihte olmak mý? batýlý neyin batýsý?
Ýþte hiçbir þeyden anlamayan insanlarýn içi boþ kavramlarý
Biraz düþününün devam edeceðiz
Selamalar
Osman Demir
Istanbul
Konu nizip.com tarafýndan (21.07.08 Saat 14:48 ) deðiþtirilmiþtir.
Ýbni haldun
medeni toplumlarý sýnýflandýrmýþtýr.
Onun tanýmý kabul edilmiþ ve toplum tarifleri de buna göre yapýlmýþtýr.
Tabi bu bir evrim gibi gösterilir.
Yani önce insanlar aðaç kovuklarýnda yaþardý.
Sonra taþ devri sonra diðerleri.
Oysa bu bir evrim deðildir.
Yani zeka olarak eski çaðlardaki insanla þimdikinin bir farký yoktur.
Ne deðiþti de geliþtik.
Herþey kullaným ihtiyacýna göre deðiþir.
Ýnsanlarýn çoðalmadan dolayý bir arada yaþama þartlarý ortaya çýkmýþtýr.
Yani baba anne ve çocuk-lar
Ýþte bu en az 3'lünün artmasý sonucunda köy diyebileceðimiz yerleþim yerleri ortaya çýkmýþtýr.
Burada iþte medeniyet kavramý ortaya çýkmýþtýr.
Medeni bir toplum önce bir arada ve uyumlu ve de kavgasýz yaþar. Zorla kimse bir diðerine ait olan bir eþyayý almaz. Kimse kimseyi öldürmez. Ona ait aileye karþý kendi sorumluluklarýný bilir.
yabi belli kuralarý vardýr. Bu kurallar neleri kapsar
1- Mülkiyet
2- Can emniyeti
3- Nesil koruma
4- Hürriyet (Din gelenek yaþam þekli vs tüm burdadýr )
Ýþte bu 4 kavramýn olduðu toplum medenidir, geliþmiþtir.
medeni toplum nükleer silah ve toplu imha silahý yapmaz. Savaþ yaparsa suçsuz ve silahsýz insanlarý öldürmez.
Eðer bu eylemleri yaparsa o toplum insanlýk tarihinde medeniyetin zýddý olan vahþet toplumuna dönmüþtür.
Medeniyetin zýddý vahþettir.
Bu kavramlar için biraz daha düþünün
selamlar saygýlar
Osman Demir
Istanbul
Konu nizip.com tarafýndan (21.07.08 Saat 14:53 ) deðiþtirilmiþtir.
Salim siteye senin adýný kaydettim
Bu da senin adýna yazdýðým yazý
þifren bende sana istersen vereyim. Ýstemezsen snin adýna ben burdan yazarým
Selamlar
Osman
Konu nizip.com tarafýndan (21.07.08 Saat 19:42 ) deðiþtirilmiþtir.
Dostlar,
þu sýralar iþlerim çok yoðun yoksa osmana iyi bir cevap verirdim.dua etsinki zamaným yok,bu konuda senin fikrin nedir muharrem,
selamlar,saygýlar
Konu nizip.com tarafýndan (21.07.08 Saat 19:43 ) deðiþtirilmiþtir.
selamün aleyküm
Osman kardeþim çok güzel þeyler söylemiþsin aynen katýlýyorum söylediklerine .Ýnsanlar medeniyetten bahsediyorlar ama en büyük medeniyetsizliði kendileri yapýyorlar.Merhum M.AKÝF'in dediði gibi
Garbýn afakýný sarmýþsa çelik zýrhlý duvar,
Benim iman dolu göðsüm gibi serhaddým var.
Ulusun, korkma! Nasýl böyle bir imaný boðar,
“Medeniyet!” dediðin tek diþi kalmýþ canavar?
Bugün insanlar medeniyyet adý altýnda biribirilerine zulmediyorlar
ve hertürlü iþkence ve eziyeti yapýyorlar
ama ne için
medenýyyet için!
ömer
Konu nizip.com tarafýndan (21.07.08 Saat 19:45 ) deðiþtirilmiþtir.
sevgili Ömer bu problem þu anda insalýðý tehdit etmektedir.
Dünyayý defalarca yok edecek kadar nükleer silah stoðu bulunmaktadýr.
Ben diðer ülkeler bir yana Müslüman ülkelerin nükleer silah yapmak için çalýþmasýný hiç anlayabilmiþ deðilim.
Oysa her kötünün zýddý Ýslam'dýr.
Biz ise Müslüman olmmayan toplumlarýn yaptýðý þeyleri aynen yapmak istemekteyiz.
Oysa nükleer silaha karþý nükleer silah yapmak bir müslümanýn yapacaðý çalýþma deðildir. Bir müslümanýn nükleer silaha karþý yapacaðý çalýþma nükleer silahlanmaya hayýr demektir.
Þu anda ne kötü ise onun tek alternatifi vardýr o da Ýslam (müslümanlar olmalýdýr)dýr.
selamlar
Osman Demir
Istanbul
Konu nizip.com tarafýndan (21.07.08 Saat 19:49 ) deðiþtirilmiþtir.
s aleykum medeniyet konusunda islamin emri
esyalarda asil olan mubahliktir eger ortada olan esya teknik vs islama uygunsa alinir yoksa reddedilir islama uygun olup olmadigini kuran ve rasul belirler. toplumu olusturan unsurlarda fikir duygu ve nizamlardir ama bugun ummetin durumuna bakarsak hepsi karisiktir bundan dolayi toplumun islami toplum olmasi icin calisilmalidir rasulede bakarsaak bizim icin ornektir geldigi toplumu degistirmeye calisti ve onlarin nizamlarina adetlerine vs hepsine catti. bir kulturlenme merhalesi gecirdi.sahabede bunu en guzel sekilde uyguladi ayettede belirtildigi gibi rasul size neyi getirdiyse alin neyi nehyettiyse kacinin bizim icin serri hukumdur bundan dolayi rasul islami hayatin baslamasi icin nasil hareket ettiyse bugunde muslumanlarin onu ornek almasi gerekmektedir
herkese selamlar
Aziz Yunus kardeþim zaten problemimiz orada saklý sen bir az daha açýklarsan seviniriz.
Selamlar
Osman Demir
Istanbul
Konu nizip.com tarafýndan (21.07.08 Saat 19:50 ) deðiþtirilmiþtir.
"Heeeeeyt yettim ülen kahpe Bizans!" Diye baþlardý meþhur narasý onun.
Ýþte geldim sevgili kardeþlerim.Hem de özlem ve hasretlerle geldim.Rahmet okuyanlara rahmet okutturacaðým.Ýnsan yardýmcý olacaðýna bühtanda bulunuyor.Yedim seni DEMÝR leblebi!
Neyse yazma þansým yoktu ama yine de yazdýklarýnýzý okuyordum.Bütün söylenenlere cevap vereceðim.Ama daha sonra.Bugün bilgisayarýma kavuþtuuuuuuuum!
Selamlar,sevgiler...
muharrem
Konu nizip.com tarafýndan (21.07.08 Saat 19:52 ) deðiþtirilmiþtir.