![]()
Gaziantep üniversitesi Nizip Eðitim Fakültesi ev sahipliðinde düzenlenen 1. Kariyer Günleri Söyleþisi, iþ dünyasýnýn önde gelen isimleriyle üniversite öðrencilerini bir araya getirdi. Etkinliðe, Nizip Ticaret Odasý (NTO) Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, Meclis Baþkaný Bekir Karabacak ve Meclis üyesi Selahattin Marangoz konuþmacý olarak katýldý.Söyleþide, Doç. Dr. Yusuf Bozgeyik (Nizip MYO Müdürü), Nizip Ticaret Borsasý Baþkaný Ýbrahim Sarý ve iþ insaný Kazýmcan (Ýnþaat Mühendisi) de panelist olarak yer aldý.Panelde konuþan NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, üniversite ile sanayi arasýnda kurulacak köprü, sadece iþ dünyasýna deðil, gençlerimizin geleceðine de katký saðlar. Gençlerimizi istihdama daha hazýr bireyler haline getirmek için üniversite-sanayi iþ birliðini güçlendirmek en büyük hedefimizdir dedi.Meclis Baþkaný Bekir Karabacak ise Günümüz iþ dünyasýnda yalnýzca diplomaya deðil; tecrübeye, kiþisel geliþime ve teknolojiye hâkimiyete ihtiyaç duyuluyor. Gençlerimizin kendilerini çok yönlü geliþtirmeleri gerekiyor ifadelerini kullandý.Panelde; bölge istihdam sorunlarý, öðrencilerin eksik yetkinlikleri, aðýrlýklý ihtiyaç duyulan meslek alanlarý, üniversitelerin sanayiye nasýl katký sunabileceði (uygulamalý eðitim, laboratuvar desteði, proje bazlý iþ birlikleri) ve kurumlar arasý iþ birliðini güçlendirme yollarý gibi konular detaylý olarak ele alýndý.Etkinlik sonunda, katkýlarýndan dolayý NTO heyetine ve diðer panelistlere plaket takdim edildi.Nizip Ticaret Odasý, gençlerin istihdamý ve nitelikli iþ gücünün artýrýlmasý adýna üniversitelerle iþ birliði içinde projeler üretmeye kararlýlýkla devam edecektir.