![]()
Nizip Ticaret Odasý (NTO) personeli, çevresel sürdürülebilirlik alanýnda yürütülen eðitim programlarýyla donanýmlarýný güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Sanayi Müdürü Melis Batýk ve Tescil Yetkilisi Sýtký Bozgeyik, Avrupa Ýþletmeler Aðý Projesi kapsamýnda yürütülen Yeþil Dönüþüm ve Sürdürülebilirlik Uzmanlýðý Eðitimi Programýný baþarýyla tamamladý.Toplam 5 hafta süren eðitim programý, sürdürülebilir üretim, yeþil dönüþüm, döngüsel ekonomi, çevresel etki analizleri ve karbon ayak izi hesaplama gibi birçok baþlýk altýnda teorik ve uygulamalý içeriklerle gerçekleþtirildi. Katýlýmcýlar, yeþil ekonomiye geçiþ sürecinde KOBÝ'lere rehberlik edebilecek seviyede bilgi ve yetkinlik kazandý.Eðitim sonunda düzenlenen Yeþil Dönüþümde Yeni Trendler Ideathonu etkinliðinde katýlýmcýlar, çevre dostu iþ modelleri ve projeler geliþtirerek sunumlarýný jüri heyetine sundular. TOBB Gaziantep Genç Giriþimciler Kurulu üyelerinden oluþan jüri, çevresel farkýndalýk ve uygulanabilirlik açýsýndan projeleri deðerlendirdi.NTO olarak, sadece üyelerimizin deðil, personelimizin de sürekli geliþimine önem verdiklerini belirten NTO Genel Sekreterliði, Yeþil dönüþüm çaðýnýn gerekliliklerine uygun olarak; üyelerimize daha iyi rehberlik edebilmek ve kurumsal kapasitemizi güçlendirmek amacýyla bu tür uzmanlýk eðitimlerini desteklemeyi sürdüreceðiz açýklamasýnda bulundu.Sertifika almaya hak kazanan NTO personeli, bundan sonraki süreçte çevresel sürdürülebilirlik konusunda üyelerimize daha etkin bilgi ve danýþmanlýk desteði sunabilecek.Nizip Ticaret Odasý, sürdürülebilir kalkýnma hedefleri doðrultusunda çevreye duyarlý projeleri desteklemeye ve üyelerinin yeþil dönüþüm süreçlerine katký sunmaya kararlýlýkla devam edecektir.