Nizip Ticaret Odasý (NTO), kardeþ oda iliþkileri çerçevesinde Milas Ticaret ve Sanayi Odasý (Milas TSO) heyetini aðýrladý. 2025 yýlýnda kurulan kardeþ oda iliþkisini resmiyete kavuþturmak amacýyla düzenlenen bu anlamlý buluþma, her iki kurumun kurumsal dayanýþma ve ortak vizyon doðrultusunda attýðý önemli bir adým olarak kayýtlara geçti.Milas TSO Yönetim Kurulu Baþkaný Reþit özer, Meclis Baþkaný Mustafa Yüksel ile birlikte yönetim kurulu, meclis ve komite üyelerinden oluþan geniþ katýlýmlý heyet, NTO'yu ziyaret etti. Heyeti, NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, Meclis Baþkaný Bekir Karabacak, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, disiplin kurulu ve genel sekreterlik birimi tam kadro karþýladý.NTO hizmet binasýnda düzenlenen ortak meclis toplantýsýnda, iki oda arasýndaki kardeþlik baðlarý pekiþtirilirken; karþýlýklý iþ birliði, yatýrým, ticaret, tarým, sanayi ve turizm alanlarýnda yapýlabilecek projeler deðerlendirildi. Kurumlar arasý bilgi ve deneyim paylaþýmýnýn artýrýlmasý yönünde görüþ birliðine varýldý.Toplantýnýn en önemli anlarýndan biri, Nizip Ticaret Odasý ile Milas Ticaret ve Sanayi Odasý arasýnda kardeþ oda protokolünün imzalanmasý oldu. Ýmzalanan bu protokol ile iki kurum arasýndaki iþ birliði resmi zemine taþýndý ve kardeþlik iliþkisi daha da güçlendirildi.Ziyaretin devamýnda, Milas TSO heyeti onuruna bölgenin tarihî ve doðal güzelliklerini tanýtmak amacýyla kültürel bir gezi düzenlendi. Ýlk olarak mozaikleri ve antik yapýlarýyla dünyaca ünlü Zeugma ören Yeri ziyaret edildi. Ardýndan Birecik'teki Kelaynak üretim ve Koruma Merkezi gezilerek nesli tükenme tehlikesi altýnda olan kelaynak kuþlarýnýn korunmasýna yönelik çalýþmalar yerinde incelendi. Program, Halfeti'de düzenlenen tekne turuyla sona erdi. Katýlýmcýlar, tarihi taþ yapýlarý ve doðal güzellikleriyle öne çýkan Halfeti'nin eþsiz manzarasýnda keyifli anlar yaþadý.NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt yaptýðý açýklamada, Milas TSO ile kurduðumuz kardeþ oda iliþkisi sadece sembolik deðil, reel sektörün geliþimi için sürdürülebilir bir birlikteliktir. Kurumlarýmýz arasý bu güçlü bað, bölgelerimizin kalkýnmasý ve üyelerimizin ulusal-uluslararasý ölçekte daha etkin olmasýna katký saðlayacaktýr dedi.Ziyaret, kardeþ oda protokolünün imzalanmasý, karþýlýklý plaket takdimleri ve günün anýsýna çekilen hatýra fotoðraflarý ile sona erdi.