![]()
Nizip Ticaret Odasý (NTO) Meclis Baþkaný Bekir Karabacak ve Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, Gaziantep Ortadoðu Fuar Merkezi'nde düzenlenen 15. GAPTARIM Fuarý'na katýlarak, Nizip'in tarýmsal potansiyelini ve coðrafi iþaretli ürünlerini tanýtmak amacýyla önemli temaslarda bulundu. Fuarda, coðrafi iþaret tescili alýnan Nizip Mýzar Havucu da ziyaretçilere tanýtýlarak bölgenin tarým deðerlerinin ulusal ve uluslararasý alanda daha fazla bilinirlik kazanmasý saðlandý.Tarým ve hayvancýlýk sektöründeki yenilikler, sürdürülebilir üretim modelleri ve bölgesel kalkýnmayý hýzlandýracak projeler, fuarýn gündemini oluþtururken, Nizip Ticaret Odasý heyeti de çiftçiler, tarým sektörü temsilcileri ve akademisyenlerle bir araya gelerek tarýmsal üretimin geleceðine dair önemli görüþmeler gerçekleþtirdi.Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, tarým sektörünün bölge ekonomisi için kritik bir öneme sahip olduðunu belirterek, Nizip, tarým alanýnda büyük bir potansiyele sahip. Coðrafi iþaretli ürünlerimizin tanýtýmý ve bölgedeki üreticilerimizin desteklenmesi için bu tür fuarlar büyük bir fýrsat sunuyor. Tarýmsal kalkýnmayý destekleyen projelerle üreticilerimizin yanýnda olmaya devam edeceðiz ifadelerini kullandý.NTO Meclis Baþkaný Bekir Karabacak ise, tarýmsal üretimde teknolojik geliþmelerin takip edilmesi ve çiftçilerin bilinçlendirilmesi gerektiðini vurgulayarak, Bölgemizin tarýmsal potansiyelini artýrmak, üreticilerimizi daha rekabetçi hale getirmek için sürdürülebilir projeler geliþtirmeye devam edeceðiz. Tarýma yapýlan her yatýrým, Nizip'in ekonomik gücünü artýracaktýr dedi.15.GAPTARIM Fuarý'nda, Nizip'in tarým sektöründeki güçlü yönleri vurgulanýrken, Nizip Ticaret Odasý heyeti, yerel ve ulusal düzeyde iþ birlikleri geliþtirmek adýna önemli temaslarda bulundu. Bölgenin ekonomik kalkýnmasý için tarýmsal üretimde verimlilik ve sürdürülebilirlik odaklý çalýþmalarýn devam edeceði ifade edildi.