Nizip Ticaret Odasý (NTO), iþ dünyasýnda bilinçli müdahale ve hayat kurtarýcý ilk yardým uygulamalarýnýn önemine dikkat çekmek amacýyla DC Ýlk Yardým Eðitim Merkezi iþ birliðiyle bir ilk yardým eðitimi düzenledi.Eðitim süresince katýlýmcýlara, acil durumlarda doðru müdahale yöntemleri, temel ilk yardým uygulamalarý, solunum ve kalp masajý teknikleri, kanama kontrolü, kýrýk-çýkýk müdahaleleri ve bilinç kaybý durumlarýnda yapýlmasý gerekenler gibi hayati bilgiler aktarýldý. Alanýnda uzman eðitmenler tarafýndan verilen program, hem teorik hem de uygulamalý eðitim olarak gerçekleþtirildi.Ýki gün süren eðitim programýnýn ardýndan, uygulamalý sýnavda baþarýlý olan katýlýmcýlar, Ýlk Yardým Sertifikasý almaya hak kazandý. Sertifika, iþ yerlerinde ve günlük hayatta acil durumlara bilinçli bir þekilde müdahale edebilme yetkinliðini belgeleyen önemli bir kazaným olarak öne çýkýyor.Nizip Ticaret Odasý yetkilileri, iþ dünyasýnda ve günlük yaþamda ilk yardým bilincinin artýrýlmasý gerektiðine vurgu yaparak, bu tür eðitimleri düzenlemeye devam edeceklerini belirtti. DC Ýlk Yardým Eðitim Merkezi yetkilileri ise, bilinçli ilk yardým müdahalelerinin kazalarýn etkisini önemli ölçüde azalttýðýný ve bu eðitimlerin yaygýnlaþtýrýlmasýnýn büyük bir fark yaratacaðýný ifade etti.Katýlýmcýlar tarafýndan büyük ilgi gören eðitim programý, Nizip Ticaret Odasý'nýn mesleki geliþime katký saðlama misyonunun bir parçasý olarak baþarýyla tamamlandý.