Türkiye Ýþ Kurumu (ÝÞKUR) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði (TOBB) arasýnda imzalanan iþ birliði protokolü kapsamýnda hayata geçirilen ÝÞKUR Ýþveren Destekleri ve Nitelikli Ýþgücü Yetiþtirme Programý (NÝYEP) bilgilendirme toplantýsý, Nizip Ticaret Odasý'nýn (NTO) ev sahipliðinde geniþ katýlýmla gerçekleþtirildi.Toplantý, Gaziantep ÝÞKUR Ýl Müdürü Aytekin Doðan ve ÝÞKUR Ýl Müdürlüðü yetkililerinin koordinasyonunda düzenlenirken, iþ dünyasýnýn temsilcileri tarafýndan yoðun ilgi gördü. NTO Meclis Baþkaný Bekir Karabacak, NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, NTO Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat, NTO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, bölgedeki iþ insanlarý ve çeþitli sektör temsilcileri toplantýya katýlým saðladý.Toplantýnýn açýlýþ konuþmasýný yapan NTO Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat, programýn iþ dünyasý için önemine dikkat çekerek þunlarý ifade etti: Nitelikli iþ gücünün geliþtirilmesi, bölgemizin ekonomik kalkýnmasýnda kritik bir rol oynamaktadýr. Bu tür iþ birlikleri sayesinde iþverenlerimizin desteklenmesi ve istihdamýn artýrýlmasý hedeflenmektedir. Nizip Ticaret Odasý olarak, üyelerimizin geliþimini destekleyen her projeye katký sunmaya devam edeceðiz. Dedi.Ardýndan söz alan Gaziantep ÝÞKUR Ýl Müdürü Aytekin Doðan, NÝYEP programý kapsamýnda iþverenlere saðlanan teþvikler ve destek mekanizmalarý hakkýnda kapsamlý bilgiler paylaþtý.Toplantýda, Ýþbaþý Eðitim Programlarý, Ýstihdam Teþvikleri, Mesleki Eðitim Kurslarý, ÝSDEP, Kadýn Ýstihdamý Ýçin Pozitif Ayrýmcýlýk Projesi, Giriþimcilik Destekleri gibi Konular Ele Alýndý.ÝÞKUR yetkilileri, iþverenlere yönelik mevcut teþvikler, baþvuru süreçleri ve nitelikli iþ gücü yetiþtirme programlarý hakkýnda detaylý sunumlar gerçekleþtirdi. Ayrýca, katýlýmcýlarýn sorularý yanýtlanarak, uygulamada karþýlaþýlan sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde duruldu.Etkinlik sonunda NTO üyeleri, ÝÞKUR temsilcileriyle birebir görüþerek programýn sunduðu fýrsatlar hakkýnda daha ayrýntýlý bilgi alma imkâný buldu.Nizip Ticaret Odasý, bölgedeki iþverenlerin desteklenmesi ve istihdamýn artýrýlmasý adýna benzer etkinliklere öncülük etmeye devam edecektir.