![]()
Nizip Ticaret Odasý (NTO), KOSGEB Kapasite Geliþtirme Destek Programý'na iliþkin bilgilendirme toplantýsýna ev sahipliði yaptý. Toplantýya KOSGEB Gaziantep Ýl Müdürü Muhammed Paksoy'un yaný sýra iþ insanlarý, kamu bankalarý temsilcileri ve çeþitli sektörlerden yoðun bir katýlým saðlandý. NTO Meclis Baþkaný Bekir Karabacak, NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, yönetim kurulu ve meclis üyeleri de toplantýda yer aldý.Toplantýnýn açýlýþ konuþmasýný yapan NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, KOSGEB destek programlarýnýn iþletmelerin büyüme hedeflerine ulaþmasýnda kritik bir rol oynadýðýný belirterek, bu tür bilgilendirme toplantýlarýnýn bölge ekonomisinin geliþimine katký saðladýðýný vurguladý.Toplantýda bir sunum gerçekleþtiren KOSGEB Gaziantep Ýl Müdürü Muhammed Paksoy, Kapasite Geliþtirme Destek Programý'nýn detaylarýný katýlýmcýlarla paylaþtý. Paksoy konuþmasýnda þunlarý ifade etti: Bu program, KOBÝ'lerin büyüme ve geliþim hedeflerine ulaþmalarýna katký saðlamak amacýyla hayata geçirilmiþtir. Destek programý kapsamýnda, iþletmelerin üretimden pazarlamaya, insan kaynaðýndan belgelendirmeye kadar geniþ bir yelpazede ihtiyaçlarýnýn karþýlanmasý hedeflenmektedir. 2025 yýlý 1. baþvuru dönemi, 6 Ocak – 28 Þubat 2025 tarihleri arasýnda gerçekleþtirilecektir.Paksoy, program kapsamýnda sunulan finansal desteklerin, iþletmelerin büyümesini desteklemek amacýyla çeþitli kalemleri kapsadýðýný belirterek; makine-teçhizat, kalýp, yazýlým, personel, hizmet alýmý ve iþletme sermayesi gibi kritik giderlerin bu destekle karþýlanabileceðini söyledi.Destek programý, iþletmelerin finansal kuruluþlardan kullandýklarý kredilere ait faiz ve kar payý giderlerini kapsayacak þekilde, geri ödemesiz olarak sunulacak. Bu sayede KOBÝ'lerin finansman maliyetleri hafifletilerek, sürdürülebilir büyüme için daha güçlü bir finansal yapý oluþturulmasý hedeflenmektedir.Programýn, KOBÝ'lerin rekabet gücünü artýrmak, üretim kapasitelerini geniþletmek, pazar paylarýný büyütmek ve kurumsallaþma süreçlerini hýzlandýrmak adýna önemli fýrsatlar sunduðunu ifade eden Paksoy, büyük iþletmelerin tedarik zincirinde daha etkin rol üstlenebilmeleri adýna bu desteklerin önemli bir avantaj sunduðunu dile getirdi.Bilgilendirme toplantýsýnýn ardýndan katýlýmcýlar, KOSGEB destekleri hakkýnda detaylý bilgi almak amacýyla soru-cevap bölümüne katýlarak, iþletmelerine yönelik saðlanabilecek avantajlar hakkýnda fikir alýþveriþinde bulundular.NTO yetkilileri, bu tür bilgilendirme toplantýlarýnýn iþ dünyasýna yönelik desteklerin etkin kullanýmýna katký saðladýðýný belirterek, önümüzdeki dönemde de benzer etkinliklere ev sahipliði yapmaya devam edeceklerini ifade etti.