![]()
Nizip Ticaret Odasý (NTO) Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, 2024 yýlý ihracat rakamlarýný deðerlendirdi. NTO Baþkaný özyurt, Nizip ve Karkamýþ'ýn ihracatta elde ettiði önemli baþarýlarýn, bölgedeki iþ insanlarýmýzýn kararlýlýðý ve NTO'nun liderliðinde hayata geçirilen projeler sayesinde gerçekleþtiðini ifade etti.2024 yýlý sonu itibarýyla Nizip ilçemizin toplam ihracatý 326.571.552,25 Dolar seviyesine ulaþýrken, Karkamýþ Ýlçemizin ise ihracatý 1.216.592,04 Dolar olarak gerçekleþmiþtir. Her iki ilçemiz, toplamda 123 ülkeye ihracat yaparak bölgesel ve ulusal ölçekte dikkat çekici bir baþarýya imza atmýþtýr.NTO Baþkaný Mehmet özyurt, konuyla ilgili yaptýðý açýklamada þu ifadeleri kullandý:2024 yýlý ihracat verilerimiz, ilçemizin giderek güçlenen ekonomik yapýsýný ve uluslararasý ticaretteki rekabet gücünü bir kez daha ortaya koymuþtur. Nizip, 2011 yýlýnda yalnýzca 25 milyon dolar olan ihracatýný bugün 326 milyon dolarýn üzerine çýkarak her yýl artan büyük bir ivme yakalamýþtýr. Bu baþarýnýn arkasýnda sanayicilerimizin azmi, ihracatçýlarýmýzýn gayreti ve Odamýzýn ihracat odaklý projelerive lobicilik çalýþmalarýmýz kapsamýnda ilçemize kazandýrýlan Nizip Gümrük Müdürlüðü yatmaktadýr Diyerek þunlarý dile getirdi. Nizip Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) ihracat üzerindeki olumlu etkileri ve Nizip OSB'deki firmalarýmýzýn performansý sayesinde ihracat rakamlarýmýz her geçen yýl artýyor. Yeni organize sanayi bölgesi olan Nizip 2. OSB'nin devreye girmesiyle, bu rakamlarý daha da yukarý taþýyacaðýmýza inanýyoruz dedi.NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, Nizip'in ihracatta yakaladýðý ivmeyi 2025 yýlýnda sürdürülebilir bir büyümeye dönüþtürmek için dijital dönüþüm, yeþil ekonomi ve sürdürülebilirlik ekseninde projeler geliþtirmeye devam edeceklerini belirtti. Sanayicilerimizin uluslararasý pazarlardaki rekabet gücünü artýracak her çalýþmayý desteklemeyi sürdüreceðiz. NTO olarak üyelerimizin yanýndayýz ve ilçemizi ihracatta çok daha güçlü bir konuma taþýmak için kararlýlýkla çalýþýyoruz diye konuþtu.Ayrýca Baþkan özyurt, bu baþarýya katkýda bulunan tüm ihracatçýlara, iþ insanlarýna ve çalýþanlara teþekkürlerini iletti:Nizip ve Karkamýþ'ýn ihracatta birçok ili geride býrakmasý, tüm bölge adýna gurur vericidir. Bu baþarýnýn saðlanmasýnda emeði geçen iþ insanlarýmýzý, sanayicilerimizi ve çalýþanlarýmýzý yürekten tebrik ediyorum. Birlikte hareket ederek 2025 yýlýnda da yeni rekorlara imza atacaðýmýza yürekten inanýyorum Dedi.