![]()
Gaziantep Ulaþtýrma ve Altyapý Bakanlýðý 7. Bölge Müdürü ömer Alkýþ ve Gaziantep Ticaret Ýl Müdürü Ýsmail Ýncesoy, Nizip Ticaret Odasý'ný (NTO) ziyaret ederek ilçe ve bölgeye yönelik çeþitli konularda istiþarelerde bulunuldu.Ziyaret kapsamýnda, NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, Nizip'in çözüm bekleyen ulaþým ve altyapý sorunlarýný dile getirdi. Gaziantep-Þanlýurfa Otoban Yolu üzerinde bulunan Nizip ilçesine Batý otoban çýkýþýnýn eklenmesi, mevcut durumda ilçenin yalnýzca bir adet otoban çýkýþýna sahip olmasý. Bu durumun, özellikle Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Küçük Sanayi Sitesi, Cezaevi/Yeni Mezarlýk ve Karkamýþ duble yol baðlantýlarýnda sýkýntýlara yol açtýðýný belirtti. Talebin karþýlanmasý halinde hem sanayi hem de ticaret hacminin artacaðýný ifade ederek, Nizip'in bölgesel kalkýnmaya daha güçlü katký sunacaðýný dile getirdi.Bunun yaný sýra, Gaziantep üniversitesi'ne baðlý Nizip Meslek Yüksekokulu yolunun geniþletilmesi ve asfaltlanmasý konularý da masaya yatýrýldý. Bölgenin eðitim kurumlarýna eriþimini kolaylaþtýracak bu adýmýn, öðrenci ve personel için daha güvenli ve rahat bir ulaþým saðlayacaðý ifade edildi.Toplantýya NTO Genel Sekreter Vekili Dilek Süzer de katýldý. Ziyaret sýrasýnda yapýlan deðerlendirmelerde, özellikle Nizip'in ticari ve sanayi altyapýsýnýn geliþtirilmesi adýna yapýlabilecek iþ birliði olanaklarý ele alýndý.Ziyaretin ardýndan deðerlendirmelerde bulunan NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, Ulaþtýrma Bölge Müdürü ömer Alkýþ ve Ticaret Ýl Müdürü Ýsmail Ýncesoy'a Nizip'in ihtiyaçlarýna gösterdikleri ilgi için teþekkür etti. özyurt, Nizip'in ulaþým altyapýsýnýn güçlendirilmesi, sanayi ve ticaretimizi daha ileri taþýmak için hayati öneme sahip. Yapýlan bu görüþmelerin somut adýmlara dönüþmesi en büyük temennimizdir, dedi.Ziyaret, Nizip'in mevcut sorunlarýnýn çözümü ve gelecek hedeflerinin planlanmasý açýsýndan verimli bir þekilde tamamlandý. Ulaþtýrma ve Altyapý Bakanlýðý ile Gaziantep Ticaret Ýl Müdürlüðü'nün Nizip'e yönelik desteklerinin artarak devam etmesi bekleniyor.