![]()
Nizip Ticaret Odasý (NTO), Türkiye ile Azerbaycan arasýndaki ekonomik iþ birliðini derinleþtirmek ve iki ülke arasýndaki ticaret hacmini artýrmak amacýyla Azerbaycan'ýn baþkenti Bakü'ye bir iþ gezisi düzenledi. Ziyaret, iþ dünyasý temsilcileri için yeni yatýrým fýrsatlarý keþfetme ve iki ülke arasýndaki ticaret potansiyelini geliþtirme hedefiyle gerçekleþtirildi.NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt'un öncülüðündeki heyet de, NTO Meclis üyeleri M. Murat Benzer ve Müslüm Aslan, NTO Genel Sekreter Vekili Dilek Süzer ve çeþitli sektörlerden firma temsilcileri yer aldý.Ziyaret çerçevesinde NTO heyeti, Azerbaycan'ýn önemli sanayi kuruluþlarýndan Ulduz çikolata Fabrikasý ve Azersun Fabrikasý'nda incelemelerde bulundu. Heyet, bu ziyaretler sýrasýnda üretim süreçleri, teknoloji kullanýmý ve sektörel yenilikler hakkýnda detaylý bilgiler alarak, iki ülke arasýnda ticaretin geliþtirilmesi adýna yeni iþ birliði alanlarýný deðerlendirdi.Ulduz çikolata Fabrikasý'nda, firma yöneticileri Kazým Babayev ve Turkan Hasanova tarafýndan karþýlanan NTO heyeti, fabrikanýn üretim süreçlerini yerinde inceledi. özellikle Azerbaycan gýda sektörünün ihracat potansiyeli ve karþýlýklý ticaret imkanlarý üzerine görüþ alýþveriþinde bulunuldu.Azersun Fabrikasý'na yapýlan ziyarette ise fabrikanýn yöneticileri Mahmut Okçu, Shaheddin Ýbrahimov ve Seccad Aðapur tarafýndan fabrikanýn faaliyet alanlarý, üretim kapasitesi ve lojistik altyapýsý hakkýnda bilgi verildi. Görüþmelerde, Türk ve Azerbaycanlý firmalarýn ortak projeler geliþtirme potansiyeli masaya yatýrýldý.NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, ziyaretlerin iki ülke arasýndaki iþ birliðini daha ileriye taþýyacaðýný belirterek, þu açýklamalarda bulundu: Türkiye ile Azerbaycan, ortak tarihi ve kültürel baðlarý kadar ticarette de güçlü bir iþ birliði potansiyeline sahip. Bu tür ziyaretler, iþ insanlarýmýzýn yeni fýrsatlar keþfetmesine olanak tanýyor ve her iki ülke ekonomisine katký saðlýyor. Nizip Ticaret Odasý olarak, üyelerimizin uluslararasý pazarlara açýlmasýný desteklemek için çalýþmalarýmýzý sürdüreceðiz Dedi.NTO heyeti, ev sahipliði ve iþ birliði için teþekkürlerini sunarak, her iki fabrikanýn yöneticilerine plaket takdim etti. Plaket törenlerinde, Türkiye ve Azerbaycan arasýndaki kardeþlik baðlarýnýn ticari iþ birlikleriyle daha da güçleneceði mesajý verildi.Ziyaret, Türk ve Azerbaycan iþ dünyasý temsilcileri arasýnda doðrudan temas kurma ve iþ birliði fýrsatlarýný deðerlendirme açýsýndan önemli bir köprü oldu. Heyette yer alan iþ insanlarý, bu tür organizasyonlarýn bölgesel ekonomik kalkýnmaya katký saðladýðýný ve iki ülke arasýnda uzun vadeli ticari iliþkilerin temelini oluþturduðunu vurguladý.Nizip Ticaret Odasý'nýn uluslararasý ticareti desteklemeye yönelik çalýþmalarýnýn, önümüzdeki dönemde de devam edeceði ifade edildi.