Nizip Ticaret Odasý (NTO) heyeti, Azerbaycan Türkiye Ýþadamlarý Birliði'ne (ATÝB) gerçekleþtirdiði ziyaretle Türkiye ve Azerbaycan arasýndaki ticari iliþkilerin geliþtirilmesine yönelik önemli bir adým attý. Güçlü ekonomi-güçlü devlet sloganýyla Azerbaycan ve Türkiye ekonomisinin geliþmesine ve güçlenmesine katkýda bulunmak için NTO ticaret heyetiyle ATÝB heyeti bir araya geldi.NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt'un liderliðinde gerçekleþen ziyarete, NTO Meclis üyeleri M. Murat Benzer ve Müslüm Aslan, NTO Genel Sekreter V. Dilek Süzer ile çeþitli firma temsilcileri katýldý.Ziyaret sýrasýnda konuþan NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, Azerbaycan'ýn Türkiye'nin önemli bir stratejik ortaðý olduðunu belirterek. NTO'nun geçmiþten bugüne uzanan tarihsel geliþimini aktardý. Ayrýca, Oda'nýn faaliyetleri, ekonomik hedefleri ve bölgenin iþ potansiyeli sektörleri hakkýnda ayrýntýlý bilgiler paylaþtý. NTO'nun sadece bölgesel deðil, ulusal ve uluslararasý arenada da ticareti güçlendirme hedefleriyle Oda'nýn ihracat faaliyetlerine katký sunmayý amaçladýklarýný söyledi.ATÝB Yönetim Kurulu Baþkaný Mürsal Rüst?mov Birliðin faaliyetlerinden bahsederek yapmýþ olduklarý projeler, üyeler, þirket kurma ve hukuki süreçlerle ilgili sunum yapýldý. Türkiye-Azerbaycan ekonomik iliþkilerinin geliþmesi yönünde bugüne kadar yapýlan çalýþmalardan bahsedildi. Ayrýca Toplantýya, ATÝB Yönetim Kurulu üyesi Rafiq Qarayev ile birlik üyeleri Zalbay Aðadaþov, Araz Ýsmayýlov, Seymur Bünyadov, Eyyub Cavanþir ve Aqþin Hüseynov da katýldý.Nizip Ticaret Odasý Heyetimiz, Azerbaycan'daki iþ dünyasýnýn temsilcileri ile de bir araya gelerek karþýlýklý bilgi alýþveriþinde bulundu. Görüþmelerde, iki ülkenin ticaret anlayýþýndaki ortak deðerler ve kardeþlik baðlarýnýn iþ dünyasýna sunduðu avantajlar konuþuldu. B2B ikili iþ görüþmeleri yapýlarak. Karþýlýklý kartvizitler paylaþýldý. Her iki Heyet içinde toplantý verimli geçti. Ziyaretin sonunda, NTO heyeti adýna Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, ATÝB Yönetim Kurulu Baþkaný Mürsal Rüst?mov'a Plaket, Nizip Zeytinyaðý ve Nizip Sabunu'nun coðrafi iþaretleri takdim edildi. Bir millet, iki devlet arasýndaki iþ birliðinin güçlenmesine olan inançlarý yineledi.