Nizip Kaymakamlýðý koordinasyonunda, Nizip Belediyesi, Nizip Ticaret Odasý (NTO), Nizip Ticaret Borsasý ve Nizip Ziraat Odasý iþ birliðiyle düzenlenen Nizip Zeytin çalýþtayý, zeytin sektörünün tüm paydaþlarýný bir araya getirdi.Nizip Kaymakamlýðý Konferans Salonu'nda gerçekleþtirilen çalýþtayda, zeytinin üretiminden sofralara ulaþmasýna kadar olan süreçler ele alýnarak, bilimsel yaklaþýmlar ve modern teknikler ýþýðýnda stratejik deðerlendirmeler yapýldý.Zeytin üreticileri, ziraat mühendisleri ve akademisyenlerin geniþ katýlýmýyla gerçekleþen çalýþtayda;Zeytin yetiþtiriciliði,Nizip zeytininin genetik ve biyolojik özellikleri,Modern üretim teknolojileri,Zeytinyaðý depolama koþullarý,Zeytinyaðýnda markalaþma ve pazarlama stratejileri,Kimyasal bileþimler ve aroma profilleri gibi konular detaylý bir þekilde ele alýndý.çalýþtay kapsamýnda, Nizip'in zeytincilik potansiyelinin daha verimli ve sürdürülebilir þekilde deðerlendirilmesi hedeflenirken, sektörün ulusal ve uluslararasý düzeyde rekabet gücünün artýrýlmasý için bilimsel çalýþmalarýn önemine vurgu yapýldý.Etkinliðe, Nizip Kaymakamý Osman Uðurlu, Nizip Belediye Baþkaný Ali Doðan, Nizip Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, Nizip Ticaret Odasý Meclis Baþkaný Bekir Karabacak, Nizip Ticaret Borsasý Meclis Baþkaný Ahmet Polat, Nizip Antep Fýstýðý ve Zeytin üreticileri Birliði Baþkaný Maruf Marufoðlu, zeytin üreticileri ve davetliler katýldý.Nizip Kaymakamý Osman Uðurlu, çalýþtayda yaptýðý konuþmada zeytinciliðin ilçemiz için önemine dikkat çekerek, Zeytincilik alanýnda yürütülen her çalýþmayý desteklemeye hazýrýz. Bu çalýþtay, bilimsel veriler ýþýðýnda sektörümüze yön vermek adýna önemli bir adým olmuþtur. Emeði geçen kurumlara ve katýlýmcýlara teþekkür ediyorum, dedi.Nizip Ticaret Odasý olarak, ilçemizin zeytin ve zeytinyaðý sektöründeki potansiyelini geliþtirmek için her türlü bilimsel ve sektörel çalýþmaya katký saðlamaya devam edeceðiz. çalýþtayda paylaþýlan bilgi ve deneyimlerin, Nizip zeytinciliðinin daha da güçlenmesine vesile olacaðýna inanýyoruz.