Gaziantep Ýl ÇEDES Koordinatörü Hasan Yavuz ve Nizip Milli Eðitim ÇEDES Sorumlusu Mustafa Yavnýk, Nizip Ýlçe Müftüsü Selahattin Özçelik'i makamýnda ziyaret ederek önemli bir projeyi görüþmek üzere bir araya geldiler. Ziyaret sýrasýnda, Milli Eðitim Bakanlýðý, Gençlik ve Spor Bakanlýðý ile Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý'nýn ortaklaþa yürüttüðü ÇEDES (Çevreme Duyarlýyým, Deðerlerime Sahip Çýkýyorum) projesi hakkýnda kapsamlý bir deðerlendirme yapýldý.ÇEDES projesi, gençleri çevre bilinci, deðerler eðitimi ve sosyal sorumluluk konularýnda bilinçlendirmeyi amaçlayan bir giriþim olarak dikkat çekiyor. Ziyarette, bu projeyle ilgili olarak okul, cami ve diðer sosyal alanlarda nasýl etkin çalýþmalar yapýlabileceði ve katýlýmýn artýrýlmasý için atýlacak adýmlar üzerinde duruldu. Projeye dair fikir alýþveriþinde bulunan katýlýmcýlar, toplumsal sorumluluk bilincinin güçlendirilmesinin önemine vurgu yaptýlar.Ýlçe Müftüsü Selahattin Özçelik, ziyaretin kendisi için büyük bir anlam taþýdýðýný belirterek, projede yer alacak tüm paydaþlara teþekkürlerini sundu. Özçelik, ÇEDES projesinin özellikle gençlerin deðerler eðitimi açýsýndan önemli bir fýrsat sunduðunu ifade ederek, bu tür çalýþmalarýn toplumda kalýcý bir etki býrakacaðýna inandýðýný dile getirdi. Ziyaretin ardýndan, projeyle ilgili yapýlacak yeni faaliyetler ve iþbirlikleri konusunda detaylý planlamalar yapýlmasý kararlaþtýrýldý.Bu tür projelerin, gençlerin çevresel ve toplumsal deðerlerle donanmýþ bir birey olarak yetiþmesine katký saðlayacaðýna dikkat çeken Yavuz ve Yavnýk, projenin yaygýnlaþtýrýlmasý ve daha geniþ kitlelere ulaþmasý için gerekli adýmlarýn atýlacaðýný belirttiler.