Nizip Gümrük Müdürü Bülent Bozoðlu, Nizip Ticaret Odasý (NTO) Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt ve NTO Yönetim Kurulu ile Meclis Üyeleriyle bir araya gelerek önemli görüþmelerde bulundu. Ziyaret sýrasýnda, bölgedeki ticari faaliyetlerin geliþimi, gümrük iþlemlerinin hýzlandýrýlmasý ve iþbirliklerinin artýrýlmasý konularýnda karþýlýklý fikir alýþveriþinde bulunuldu.Ticaretin Önündeki Engellerin KaldýrýlmasýGörüþmelerde, Nizip'in ekonomik kalkýnmasýna katký saðlayacak adýmlar ve gümrük süreçlerinin iyileþtirilmesi üzerine derinlemesine tartýþmalar yapýldý. Nizip Gümrük Müdürü Bülent Bozoðlu, NTO'nun bölgedeki ticaretin geliþmesine saðladýðý katkýlara teþekkür etti ve gümrük iþlemlerinin daha verimli hale getirilmesi amacýyla NTO ile yakýn iþbirliði içinde çalýþmayý arzu ettiklerini belirtti. Bozoðlu, özellikle gümrük iþlemlerinin hýzlandýrýlmasýnýn ticaretin önündeki engelleri ortadan kaldýracaðýna dikkat çekti.NTO'nun Ticaretin Geliþmesine KatkýlarýNTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, ziyaretten duyduðu memnuniyeti dile getirerek, Nizip'in ticaret potansiyelinin artýrýlmasý için Ticaret Odasý olarak her türlü desteði vermeye hazýr olduklarýný ifade etti. Özyurt, Nizip'in ekonomik kalkýnmasý adýna tüm paydaþlarla iþbirliðine açýk olduklarýný belirterek, NTO'nun sadece ticaretin önünü açmakla kalmayýp, ayný zamanda yerel iþletmelerin küresel ticaretle entegre olabilmesi için de projeler geliþtireceklerini vurguladý.Yerel Ticaretin Güçlenmesine Katký SaðlanacakGörüþmelerde ayrýca, Nizip'in ekonomik kalkýnmasýnýn, yerel ticaretin güçlendirilmesiyle mümkün olacaðýna deðinildi. Bu tür ziyaretlerin, yerel ticaretin daha verimli ve sürdürülebilir bir þekilde büyümesine katký saðlayacaðýna dikkat çekildi. Bozoðlu ve Özyurt, bölge ekonomisinin daha da büyümesi ve gümrük iþlemlerinin kolaylaþmasý için ortak projeler geliþtirme konusunda mutabýk kaldýlar.Ýþbirliklerinin GüçlendirilmesiGümrük iþlemlerinin daha hýzlý ve þeffaf bir hale getirilmesi, ihracat ve ithalat süreçlerinin daha etkin yönetilmesi, yerel iþletmelerin uluslararasý ticaretle daha rahat entegre olabilmesi için daha yakýn bir iþbirliði yapýlmasý gerektiði ifade edildi. Bu ziyaretin, Nizip Ticaret Odasý ve Nizip Gümrük Müdürlüðü arasýndaki iþbirliðini güçlendireceði ve bölgedeki ticaretin önündeki engellerin aþýlmasýna katký saðlayacaðý öngörülüyor.![]()