LÝSELER ARASI MÜNAZARA YARIÞMASININ FÝNALÝ NTB'DE YAPILDI Nizip Ticaret Borsasý (NTB) ev sahipliði ve sponsorluðunda düzenlenen liseler arasý münazara yarýþmasýnýn finali NTB'de yapýldý. Münazara Yarýþmasýna Nizip Kaymakamý Osman Uðurlu, Nizip Emniyet Müdürü Fazlým Demir, Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, Nizip Ýlçe Müftüsü Selahattin Özçelik, NTB Meclis Baþkaný Ahmet Polat, Öðretmenler, Öðrenciler ve davetliler katýldý. Münazara yarýþmasýnýn açýlýþ konuþmasýný gerçekleþtiren NTB Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý; "Farklý konular üzerinde fikir üretmek, kendi fikrimizi savunmak, konuþma becerilerimizi geliþtirip düþünceler arasýnda bað kurabilmek, düþüncelerimizi net bir þekilde dile getirebilmek günlük hayatýmýzda ve iþ ortamýmýzda en çok ihtiyaç duyduðumuz yetilerdir. Öðrencilerimizin kiþisel geliþimine de katký saðlayacak olan bu etkinlikteki asýl amaç üstün gelmek veya doðruyu bulmak deðil, üstlenilen tezin iyi savunulmasý, bu tezlerini savunurken de saðlam ve tutarlý olmalarý gerektiðidir. Borsamýzda bugün finale kalan öðrencilerimiz tarafýndan "Sosyal Medya Fenomenliði Etiktir–Etik Deðildir" konusu ele alýnacaktýr. Her iki okulumuza da yarýþmada baþarýlar diliyorum. Münazaranýn gerçekleþtirilmesinde emeði geçen tüm okullarýmýza, deðerli Milli Eðitim Öðretmenlerimize, çalýþanlarýna ve öðrenci arkadaþlarýmýza teþekkür ediyorum." Ýfadelerine yer verdi. Ýlçemizde bulunan 27 resmi ve özel lisemizin birbirinden farklý ve özgün konularda yarýþtýklarý münazara yarýþmasýnda gösterdikleri performanslarla finale yükselmeyi baþaran Nizip Fen Lisesi ve Uluyatýr Çok Programlý Anadolu Lisesi arasýnda kýyasýya çekiþmenin yaþandýðý yarýþmada birinciliði göðüsleyen taraf Nizip Fen Lisesi oldu. Yarýþmada birinci olan Nizip Fen Lisesi öðrencileri yarým altýnla, ikinci olan Uluyatýr Çok Programlý Anadolu Lisesi öðrencileri ise çeyrek altýnla ödüllendirildi. Yarýþmaya sponsor olan NTB Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý'ya Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ tarafýndan eðitime vermiþ olduðu destek ve katkýlardan dolayý teþekkür plaketi taktim edildi.![]()