Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü tarafýndan organize edilen Nizip Ticaret Odasý (NTO) sponsorluðunda ve ev sahipliðinde düzenlenecek olan 2023-2024 eðitim öðretim yýlý ortaokullar arasý bilgi yarýþmasý baþlýyor.Pandemi ve bölgemizde yaþanan deprem felaketi nedeniyle 3 yýldýr ara verilen bilgi yarýþmalarý 4 Martta baþlayacak ve Nizip çevre köylerinde bulunan 46 ortaokul katýlacak.NTO Meclis Toplantý Salonunda gerçekleþen kura çekimi töreninin açýlýþ konuþmasýný yapan NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, Yarýþmaya katýlacak tüm okullara ve öðrencilerimize baþarýlar diliyorum dedi.Bilgi yarýþmasýnýn 17.sini düzenleyeceklerini belirten NTO Baþkaný Mehmet özyurt þunlarý ifade etti: Ýlçemizde yetiþen gençlerimizin daha iyi yerlere gelmesi, ülkemiz adýna faydalý birer birey olmasý adýna NTO olarak üzerimize düþen sosyal sorumluluklarý mümkün olduðu kadar yerine getirmeye çalýþýyoruz. Ortaokullar arasý bilgi yarýþmasýný da sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamýnda, çocuklarýmýzýn bilgi ve becerilerini ölçmek, kendilerini ifade etme özgürlüðünü geliþtirmek, birlikte baþarmak ve takým ruhu sinerjisi oluþturulmasý amacýyla düzenlemekteyiz. Biz NTO olarak bilgi yarýþmasýna ev sahipliði ve sponsorluk yapmaktayýz bunun dýþýnda hiçbir müdahilimiz bulunmamaktadýr. Yarýþmada birinci olan öðrencilerimizi tam altýn, ikinci olan öðrencilerimizi yarým altýn ve üçüncü olan öðrencilerimize de çeyrek altýn ile ödüllendireceðiz. Ayrýca okul kütüphanesinde kullanabilecek kitaplarý da okul müdürlerimize hediye edeceðiz. Ýnþallah hak edenin ve baþarýlý olanýn kazandýðý bir yarýþma olur. Bu yarýþmalar bizim dönemimizde devam etmektedir, önümüzdeki dönemlerde de devam etmesini temenni ediyoruz. Bu çalýþmalarda sürekli iþbirliði içerisinde olduðumuz Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü'ne ve deðerli öðretmenlerimize teþekkür ediyorum ifadelerini kullandý.Eðitimde NTO'nun her zaman kendilerine destek olduklarýný dile getiren Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ sözlerini þu þekilde sürdürdü: Nerede kalmýþtýk diyerek 3 yýldýr ara verdiðimiz bilgi yarýþmasýný tekrar baþlatýyoruz. NTO, 2012 yýlýnda göreve geldiðimizden bu güne kadar bizlere her konu da destek vermiþtir kendilerini caný gönülden tebrik ediyor teþekkür ediyorum. Bilgi yarýþmalarýmýzda bizim için birinci, ikinci ve üçüncü deðil öðrencilerimizde yarýþ duygusunun geliþmesi, öðrencilerimizin sosyal bir aktivitede nasýl daha iyi yarýþacaklarýný, çocuklarýn nasýl bir salon kültürü almasý gerektiðini hep birlikte öðreneceðiz ve öðreteceðiz dedi.Konuþmalarýn ardýndan katýlýmcýlar tarafýndan kura çekimi yapýlarak okullarýn yarýþacaklarý gruplar belirlendi.Gerçekleþen törene NTO Meclis Baþkaný Bekir Karabacak, Nizip Ýlçe Milli Eðitim Þube Müdürü Murat Kýlýç, NTO Yönetim Kurulu üyeleri ve ortaokul müdürleri de katýldý.