Nizip Bakkallar ve Sebzeciler Odasý'nýn 55. kuruluþ yýldönümü kapsamýnda düzenlenen ödül töreni Nizip Ticaret Odasý (NTO) toplantý salonunda gerçekleþtirildi.Gaziantep Valisi Kemal çeber ve protokol üyelerinin katýlýmýyla düzenlenen törende, mesleðinde 25 yýlý tamamlayan esnaflara ve bakkal kart uygulamasýna destek veren hayýrseverlere plaketleri takdim edildi.Düzenlenen törenin açýlýþ konuþmasýný yapan Nizip Bakkallar ve Sebzeciler Odasý Baþkaný Mustafa Canpolat Göreve geldiðimiz iki yýllýk süre içerisinde esnaflarýmýz için daha önce benzeri olmayan Bakkal Kart ve Bakkal Burs projelerini hayata geçirdik dedi.Bakkal Kart projesi ile yaklaþýk 4 milyon TL'nin Nizip'te kaldýðýný vurgulayan Nizip Bakkallar ve Sebzeciler Odasý Baþkaný Canpolat sözlerini þu þekilde sürdürdü: Türkiye'de bir ilk olan ve yýlýn 12 ayý devam eden bakkal kart projesi ile hayýrseverimiz ile esnaf arasýna köprü olduk. 2024 yýlý için ise hedefimiz: Allah'ýn izniyle bakkal kart uygulamasýný ulaþabildiðimiz herkese tanýtýp çok daha büyük rakamlara ulaþýp sayýn valimin dediði gibi kahraman bakkala daha çok destek olmak. Bakkallar Odasý sadece bakkal kartla sýnýrlý kalmayýp farklý projeler hayata geçirmeye devam etmektedir. Odamýz hayýr köprüsünü bu defa hayýrsever ve öðrenci arasýnda kurmuþtur. Bu yýl hayata geçirdiðimiz bakkal burs projesinde maddi durumu zayýf küçük esnafýmýzýn üniversite okuyan çocuklarýna burs vermeye baþladýk. Kýymetli hayýrseverlere bakkal bursu anlatýyoruz hayýrsever kendi eliyle dilediði miktarda bursunu öðrencimizin hesabýna yatýrýyor. Þükürler olsun projemiz esnafýmýza nefes, öðrencimize motive hayýrseverimize manevi mutluluk oluyor. Henüz çok yeni olan bu projede þimdiye kadar 32 öðrencimize destek olduk. Oda olarak böylesi hayýrlara vesile olmaktan büyük mutluluk duyduðumuzu belirtmek isterim. Her iki projede bizlere ve odamýza sahip çýkan maddi manevi bizlere destek olan öncelikle valimize, kaymakamýmýza, belediye baþkanýmýza, Nizip oda baþkanlarýmýza, kooperatif baþkanlarýmýza, ilçemizdeki idarecilerimize, esnaflarýmýza, tüccarlarýmýza, iþ insanlarýmýza, þu an aramýzda olan ve olamayan bütün hayýrseverlerimize ve tüm Nizip halkýna ayrý ayrý teþekkür ediyorum. Toplum yapýsýnýn sevgi tohumu, her derdin çaresi, hapý, serumu, ekonomilerin kireci kumu, temelinde taþýdýr esnaf sanatkar mýsralarýnda Þair Bolat ünsal'ýn övgüyle bahsettiði her biri ayrý bir deðer olan daraba seslerine duasýný katan esnaflýk hayatýmýzda bizler için yol gösterici bir ýþýk olan ilçemize ve unutulmaya yüz tutmuþ mesleklerine uzun yýllarýný vermiþ ahi evranýn günümüz temsilcileri baþýmýzýn tacý esnaflarýmýzý unutmadýk ve dahi unutmayacaðýz. Burada bunun bir niþanesi olarak bu günün anýsýna oda üyeliðinde 25 yýlýný doldurmuþ üye esnaflarýmýza plaket takdim edeceðiz. Rabbim kendilerine hayýrlý mutlu nice ömürler versin. Törenimize katýldýðýnýz için Nizip Bakkallar ve Sebzeciler Odasý olarak þahsým yönetim kurulum ve tüm üye esnaflarým adýna hepinize ayrý ayrý teþekkür ediyor, ayrýca bakkal kartýmýzý çok beðenip takdir eden sayýn valimizi þimdiden 2024 yýlý ekim ayýndaki ahilik haftasý programýmýza davet ederek þükranlarýmý sunuyorum þeklinde konuþtu.Bakkal Kart projesinin tüm Türkiye'de örnek olmasýný temenni eden Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odasý Baþkaný Ýsmet özcan þunlarý dile getirdi: Bakkallarýmýz ve küçük esnaflarýmýz toplumumuzun emniyet kemeri gibidir. Büyük marketler nerdeyse ülkemizin en uç mahallesine kadar gelerek küçük esnaflarýmýzý zor durumda býrakmaktadýr. Büyük marketler için kanunumuzda bulunan mesafe ve nüfus þartlarýnýn uygulanmasýný bekliyoruz dedi.Gaziantep Valisi Kemal çeber ise törende yaptýðý konuþmada Bakkal ve sebzeci esnaflarýmýz geçmiþten gelen deðerlerimizi korumaktadýr dedi.Bakkala sahip çýkýlmasýnýn, toplumun kendisine sahip çýkmasýdýr diyen Gaziantep Valisi çeber þunlarý ifade etti: Yardýmseverlik ruhuyla pandemi ve deprem döneminde esnafýmýz yapmasý gerektiðinin daha fazlasýný yapmýþtýr. Geleneklerimize ve göreneklerimize son derece baðlý bir milletiz. Bu da tüm esnafýmýza ve camiamýza yansýmaktadýr. Nizip'te uygulanan bakkal kart uygulamasý son derece faydalý ve güzel bir uygulama olmuþtur. Bizlerde il genelinde uygulanmasý için çalýþmalarýmýz devam etmektedir. Bugün burada ödül alacak tüm esnaflarýmýzý, hayýrseverlerimizi ve Nizip Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odasý'nýn 55. kuruluþ yýldönümü yürekten kutluyorum. Bu programýn düzenlenmesinde emeði geçen Nizip Bakkallar ve Sebzeciler Odasý Baþkanýmýza ve NTO Baþkanlarýna teþekkür ediyorum ifadelerini kullandý.Düzenlenen törene Nizip Kaymakamý Osman Uðurlu, Nizip Belediye Baþkan Yardýmcýsý Salih Uygur, NTO Meclis Baþkaný Bekir Karabacak, NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, protokol üyeleri, NTO meclis ve yönetim kurulu üyeleri, hayýrsever iþadamlarý ve çok sayýda davetli katýldý.