![]()
Nizip Ticaret Odasý (NTO) Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt Nizip'in ihracat rakamlarýný deðerlendirdi.Nizip'in ihracatta, iller ile yarýþtýðýný dile getiren NTO Baþkaný Mehmet özyurt Nizip'in son yýllarda ihracatta önemli bir ivme kazandýðýný belirtti.ülke olarak kalkýnma yolunun üretim ve ihracattan geçtiðini ifade eden NTO Baþkaný özyurt þunlarý dile getirdi: 2012 yýlýndan itibaren düzenlediðimiz yurtdýþý iþ gezileri, gümrük müdürlüðünün Nizip'e kurulmasý ve Nizip Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) faaliyete geçmesi ihracatýmýzýn artmasýna ciddi katkýsý olmuþtur. NTO olarak yaptýðýmýz ihracat odaklý çalýþmalar ve projeler meyvelerini vermeye baþlamýþtýr. Ýlçemiz ekonomisi için gýda sektörü sanayi ve ticarette ön planda olup, en çok istihdam bu sektörde bulunmaktadýr. GAÝB verilerine göre Nizip'in ihracatý Kasým 2023 itibari ile 240 milyon dolar olarak gerçekleþerek 39 ilden fazla ihracat yapmýþtýr. Bu rakamý göz önünde bulunduðumuzda Þanlýurfa, Diyarbakýr, Rize, Burdur, Kýrþehir illeriyle de yarýþ halindedir. Ayrýca Nizip, 16 ilin toplam ihracatýndan fazla ihracat yapmaktadýr. Nizip'in toplam dýþ ticaret hacmi 2023 yýlý sonu itibariyle 500 milyon dolar olarak gerçekleþeceðini tahmin ediyoruz. Nizip Gümrük Müdürlüðü'nde 2023 Ekim ayý itibariyle 1537 araç geçmiþ olup 2023 dýþ ticaret hacmi ise 50 Milyon dolar gerçekleþmesini beklemekteyiz. dediNizip'in Ýhracatý 11 Yýlda 12 Kat ArttýNizip'in 2011 yýlýnda 25 milyon dolar olan ihracatý, 2022 yýlýnda 280 milyon dolar olarak gerçekleþtiðini belirten NTO Baþkaný özyurt þöyle devam etti: Ýhracatýmýz 11 yýlda 12 kat artýrmýþtýr. Ýlçemizde her yýl ihracat yapan firmalarýmýzýn sayýsý da artmaktadýr. Türkiye Ýhracatçýlar Meclisi tarafýndan yayýnlanan ilk 1000 ihracat araþtýrmasýnda ve Türkiye'nin En Büyük Birinci 500 / Ýkinci 500 Sanayi Kuruluþlarý arasýnda Odamýz üyesi firmalar yer almaktadýr. NTO 10 yýlda 23 defa KOSGEB destekli yurt iþ gezisi düzenlenmiþ olup, 20 ülkeye toplam 634 kiþi ile yurtdýþý fuar ve organizasyonlara katýlým saðlamýþtýr. önümüzdeki yýllarda da ihracat odaklý çalýþmalarýmýzý ve eðitim faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceðiz. Ayrýca artan taleplerden dolayý Organize Sanayi Bölgesi çalýþmalarý da devam etmektedir. Nizip 2. OSB çalýþmalarý baþlatýlmýþ ve müteþebbis heyet oluþturulmuþtur. Böylece Nizip'in sanayisinin geliþmesiyle birlikte üretim istihdam ve dýþ ticaret merkezi olma potansiyelimiz de güçlenmektedir. Nizip'in ihracatta bu baþarýyý saðlamasýnda emeði olan sanayicilerimizi, ihracatçýlarýmýzý, çalýþanlarýmýzý ve emeði olan herkesi yürekten kutluyoruz diye konuþtu.