Nizip'te Ýlkokul Öðrencileri "100. Yýl Nostalji" Sergisi AçtýNizip'te Cumhuriyet'in 100. yýlý kutlamalarý kapsamýnda ilkokul öðrencileri tarafýndan hazýrlanan "100. Yýl Nostalji" sergisi açýldý.Nizip Emel Eyyüp Fýndýk Ýlkokulu öðrencileri, öðretmen ve ailelerinin katkýlarýyla eski eþyalarýn yer aldýðý sergi hazýrladý.Okulun gösteri salonunda hazýrlanan sergide, mutfak araçlarý,radyo ve gaz lambasý gibi eski eþyalar ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.Nizip Milli Eðitim Þube Müdürü Muzaffer Mavigök, Milli Eðitim Müdürlüðü olarak bu tür milli deðerlerimizi ön plana çýkaran sergilere katký sunduklarýný söyledi. Mavigök, öðrencilerimizin geçmiþte kullanýlan milli araç ve gereçlerini öðrenmeleri için gayret içerisinde olduklarýný belirtti.Okul Müdürü Kasým Bozkurt, NRT Muhabirine yaptýðý açýklamada, güzel ve anlamlý bir sergi hazýrlandýðýný söyledi. Velileri sergiye davet eden okul öðretmen Zeynep Pekmez ise "Öðrencilerimizle birlikte geçmiþ yýllarda büyüklerimizin kullandýklarý eþyalarý burada sergiliyoruz. Çocuklarýmýzýn geçmiþ yýllarda neler kullanýldýðýný, Cumhuriyet'in nasýl kurulduðunu ve nasýl bugünlere geldiðimizi öðrenmelerini istiyoruz. Önümüzdeki dönemlerde sergiyi daha da geliþtirmeyi istiyoruz. Katký veren herkese teþekkür ediyorum." dedi.Programa Nizip Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Fatih Kurt'ta katýldýSergi hafta boyunca açýk kalacak.