Nizip Ticaret Odasý'nda Enflasyon Muhasebesi AnlatýldýGaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müþavirler (SMMM) Odasý Nizip Temsilciliði ve Nizip Ticaret Odasý (NTO) iþbirliði ile Enflasyon Muhasebesi bilgilendirme toplantýsý düzenlendi.NTO'da düzenlenen toplantýda 2024 yýlýnda uygulamaya girecek olan Enflasyon Muhasebesi hakkýnda bilgilendirme yapýldý.Düzenlenen toplantýnýn açýlýþ konuþmasýný yapan Gaziantep SMMM Odasý Nizip Temsilcisi Cuma Özdemir, "Gelir Ýdaresi Baþkanlýðý tarafýndan kanunun uygulanmasýna yönelik "Enflasyon Düzeltmesi Teblið Taslaðý" kamuoyunun bilgisine ve görüþüne sunulmuþtur." dedi.Enflasyon düzeltmesinin geçen yýl uygulanmasý gerektiði halde bu yýlýn sonuna ertelendiðini ifade eden SMMM Odasý Nizip Temsilcisi Cuma Özdemir sözlerini þu þekilde sürdürdü: "Enflasyon düzeltmesine iliþkin yeni bir erteleme olmaz ise, uygulama tebliði kasým ayý içerisinde yayýmlanmasý tahmin ediliyor. Bu durumda; mevcut mevzuata göre koþullar oluþmasa bile düzeltme iþlemleri 31.12.2023 itibariyle uygulanmasý gerekecek. 1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere söz konusu mükerrer 298. maddeye eklenen hüküm ile uygulama 31.12.2023 dönemine ertelenmiþti. Buna göre; kapsama giren mükellefler 31.12.2023 tarihli mali tablolarýný, enflasyon düzeltmesi þartlarýnýn oluþup oluþmadýðýna bakýlmaksýzýn enflasyon düzeltmesine tabi tutacaklardýr. Yapýlan enflasyon düzeltmesinden kaynaklanan kâr/zarar farký geçmiþ yýllar kâr/zarar hesabýnda gösterilecek, bu þekilde tespit edilen geçmiþ yýl kârý vergiye tabii tutulmayacak, geçmiþ yýl zararý ise zarar olarak kabul edilmeyecek. 2024 yýlýnda kanunda belirtilen þartlarýn saðlanmasý durumunda da bu uygulamanýn devam edebileceðini belirtmek gerekir. Bu eðitimimizin tüm katýlýmcýlara faydalý olmasýný diliyor, düzenlenmesinde emeði geçen tüm eðitimci arkadaþlarýma ve Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kuruluna teþekkür eder saygýlar sunarým." þeklinde konuþtu.Gaziantep SMMM Odasý Yönetim Kurulu Üyesi Necati Kýlýç ise eðitimin önemine vurgu yaparak sözlerini þu þekilde sürdürdü: "SMMM Odasýnýn görevleri arasýnda meslek mensuplarýnýn ihtiyaç ve talepleri doðrultusunda mesleki deðiþim ve geliþim için ortak çalýþmalar yapýlmasý bulunmaktadýr. Bizlerde bu kapsamda üyelerimizin geliþimine katký saðlamak amacýyla eðitim çalýþmalarýmýzý sürdürmekteyiz. Bu eðitimimizin düzenlenmesinde emeði geçenlere ve eðitime ev sahipliði yapan Nizip Ticaret Odasý yöneticilerine teþekkür ediyoruz." ifadelerini kullandý.Konuþmalarýn ardýndan SMMM M.Güçlü Tuygun ve SMMM Muzaffer Soran tarafýndan Enflasyon Muhasebesi ile ilgili katýlýmcýlara geniþ bir sunum yapýldý.Eðitim sonunda sorularýn cevaplanmasý ile son bulan toplantýya NTO Mali Danýþman SMMM M. Þakir Öztekin, NTO genel Sekreteri Serpil Gündoðdu ve çok sayýda Serbest Muhasebeci Mali Müþavir katýldý.![]()