![]()
2023-2024 eðitim ve öðretim yýlýmýzýn tüm öðrencilerimize, öðretmenlerimize, velilerimize ve ülkemize hayýrlý ve uðurlu olmasýný diliyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yýlý olmasý münasebeti ile 2023-2024 eðitim öðretim yýlýmýza büyük bir heyecanla, þevkle ve coþkuyla baþlýyoruz.
Ülkemizi güçlü yarýnlara götürecek Türkiye Yüzyýlý'nýn çocuklarýný bizler yetiþtireceðiz. Bu anlamda üzerimize düþen sorumluluðu biliyor, bu hedef ve ideallere ulaþmak amacýyla eðitim ailemizin her ferdinin var gücü ile çalýþacaðýna yürekten inanýyorum. 21. yüzyýlda ülke olarak geliþmek ve bölgemize liderlik edebilmek için çaðýn becerileri ile donatýlmýþ bireylere ihtiyaç duyacaðýmýz bir gerçektir.
Bilgi, sonu gelmeyecek olan bir fetihtir. Biliyoruz ki milletimizin istikbali, bilgi kaynaklarýyla kurduðu iliþkinin niteliðine baðlýdýr. Bu baðý güçlendirecek olan da eðitim sistemimizdir. Evlatlarýmýzý akademik anlamda donanýmlý kýlarken, ruhlarýný da beslemeyi ihmal edemeyiz. Onlara umudu, ilhamý, sanatý, iyi insan olmanýn gereðini de aþýlamalýyýz.
Bilgiyi yüceltenin, özdeki iyilik olduðunu, ruhlarýna nakþedeceðiz. Bu topraklarda nefes aldýðýmýz her günü eþsiz kýlan ruhu, evlatlarýmýza kazandýracaðýz. Onlara rüyalarýnýn peþinden koþmasýný, hayallerinden gerçeðe bir kapý açmasýný öðreteceðiz. Çýktýðýmýz uzun ve meþakkatli yolda daha kaliteli insan yetiþtirme azmimiz oldukça asla yýlgýnlýða düþmeyeceðiz. Medeniyetimizin ayak izlerini takip ederek bizleri Türkiye Yüzyýlý hedeflerine taþýyacak nesli inþa etme iradesinde ve kararlýlýðýndayýz.*
Bu duygularla bir kez daha 2023-2024 eðitim öðretim yýlýmýzýn ülkemize ve milletimize hayýrlý olmasýný diliyor, eðitim ailemize saðlýklý ve baþarýlý bir yýl diliyorum.*