![]()
Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, nisan ayýndan itibaren elektrikte tüm abone gruplarýnda yüzde 15, sanayicilerin kullandýðý doðal gaz tarifesinde yüzde 20 indirim yapýlacaðýný bildirdi.Konuya iliþkin bir deðerlendirmede bulunan Nizip Ticaret Odasý (NTO) Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, Enerjiye yapýlan bu indirimler rekabetçiliðimizi arttýracak ve sanayicilerimize nefes aldýracaktýr dedi.Açýklanan elektrik ve doðal gaz indirimlerini memnuniyetle karþýladýklarýný belirten NTO Baþkaný Mehmet özyurt þunlarý ifade etti: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði Baþkanýmýz Rifat Hisarcýklýoðlu ile birlikte üst düzey yöneticiler ile yapýlan toplantýlarda sürekli dile getirdiðimiz enerji indirimi talebimiz karþýlýk bulmuþtur. Ýmalat sürecinde en çok kullanýlan enerji kaynaklarý doðalgaz ve elektriktir. Yapýlan bu hamle ürünlerimizi daha uyguna üretmemizi saðlayacak ve ülkemizde enflasyonun düþmesine ciddi bir etkisi olacaktýr. Bunun yaný sýra global piyasada rekabet edebilme þansýmýz artacak ve daha fazla üretim yapma imkanýmýz olacaktýr. Bunun sonucunda ülkemizde üretim ve istihdam artacak enflasyonumuzun zaman içerisinde düþmesini katký saðlayacaktýr. Sanayici ve üreticinin sesine kulak vererek üzerimizdeki yükü hafifleten Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan'a teþekkür ediyoruz ifadelerini kullandý.