Nizip'te 3 açýlýþ birden yapýldýGaziantep'in Kurtuluþunun 100. Yýlýnda 100 Hayýrsever kampanyasý kapsamýnda protokolü imzalanan ve yapýmý tamamlanan Maruf Marufoðlu Turizm Otelcilik Okulu ve Uygulama Oteli, Spor Þehri Gaziantep Projesi kapsamýnda yapýmý tamamlanan Sentetik Çim Saha ve Büyükþehir Belediyesi tarafýndan yapýlan ve Karkamýþ'ta Þehit olan Öðretmen Ayþenur Alkan'ýn adýný taþýyan Çocuk Kütüphanesi açýlýþý Nizip'te törenle gerçekleþti. Açýlýþlara Gaziantep Valisi Davut Gül' ün yaný sýra, Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin, Nizip Kaymakamý Oðuz Alp Çaðlar, Nizip Belediye Baþkaný Mehmet Sarý ile Ýl Milli Eðitim Müdürü Yasin Tepe ve protokol üyeleri le öðretmen ve öðrenciler katýldý. Maruf Marufoðlu Turizm Otelcilik Okulu'nun açýlýþýnda konuþan Vali Gül; "Öncelikle arsasýný temin eden Hayýrsever Abimiz Maruf Marufoðlu'na. binanýn yapýmýna katký sunan Eski Adalet Bakanýmýz Abdulhamit Gül'e ve Milletvekillerimize, donaným konusunda destek veren Büyükþehir Belediye Baþkanýmýza ve Ýlçe Belediyemize, takip eden Kaymakamýmýza ve Ýlçe Milli Eðitimimize çok teþekkür ediyorum. Gaziantep gerek kamu yatýrýmlar ile gerekse hayýrseverlerin yaptýklarý yatýrýmlar ile tarihinin en büyük eðitim yatýrýmýný yapan bir eðitim þehri. Bunda herkesin katkýsý var. Katýlýmýnýzdan dolayý herkese çok teþekkür ediyorum.'' dedi. Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin; " Yeþil Nizip'teyiz. Özel bir ailenin desteði ile buradayýz. Marufoðlu ailesinin eðitime ayrý bir aþký olduðunu gördük. Eðitim için yaptýðý yatýrýmlardan dolayý kendisinden ve ailesinden Rabbim razý olsun. Sizlerin huzurunda Marufoðlu ailesine çok teþekkür ediyorum. Nizip deyip geçmeyeceksiniz. Nizip bir medeniyet. Nizip bir tarihtir. Ticaretin, þifanýn, zeytinin, fýstýðýn anavatanýdýr. Nizip' e fýstýk kent modelini kurmak istiyoruz." sözlerini kaydetti. Konuþmasýnda öðrencilere de öðütlerde bulunan Þahin; "Her biriniz bizim en önemli varlýklarýmýzsýnýz. Biz geldik gidiyoruz. Yarýn Nizip' in Kaymakamý, Nizip' in Belediye Baþkaný sizler olacaksýnýz. Kendinizi çok iyi yetiþtirmeniz lazým. Bunun için cansiperane çalýþýyoruz. Size çok güveniyor ve sizi çok seviyoruz. Yeni okulunuz sizlere hayýrlý olsun." Nizip Belediye Baþkaný Mehmet Sarý ise; " Bugün burada sadece bir uygulama otelini açmakla kalmýyor, Nizip için önemli bir merkezin açýlýþýný yapýyoruz. Nizip dýþýndan gelen vatandaþlarýmýza 5 yýldýzlý otelimizde hizmet vereceðiz. Tesisimizi kazanmamýza vesile olan özellikle yerini baðýþlayan baþta Hayýrsever Maruf Marufoðlu' na, emeði geçen Sayýn Valimize, Büyükþehir Belediye Baþkanýmýza, Milletvekillerimize teþekkür ediyorum." dedi. Konuþmalarýn ardýndan kurdele kesimiyle açýlýþ gerçekleþirken sonrasýnda uygulama otelinin sýnýflarý gezildi. Vali Davut Gül ve beraberindeki heyet akabinde Yatýrým izleme ve Koordinasyon Baþkanlýðý tarafýndan "Spor Þehri Gaziantep" Projesi kapsamýnda yapýlan Nizip Spor Lisesi Sentetik Çim Saha açýlýþýný gerçekleþtirdi. Sentetik Çim Saha'nýn açýlýþ töreninde konuþan Vali Gül; "Nizipli gençlerimizin spor yapabileceði bir tesise ihtiyaçlarý vardý. Ýnanýyorum ki hem daha önce yapýlan spor tesisleri ile hem de yapýlan ve yapýlacak olan spor yatýrýmlarý ile Nizip' in ve Gaziantep' in Spor Þehri olmasýna katký sunacaktýr. Sizlere inanýyor ve sizlerle gurur duyuyorum." sözlerini kaydetti. Baþkan Þahin burada yaptýðý konuþmada "Spor Þehri Gaziantep" dedik, inandýk ve baþardýk. Bu tesis Nizip' in gençlerine çok yakýþtý. Hayýrlý olmasýný diliyorum." dedi. Konuþmanýn devamýnda " Sayýn Valimiz göreve ilk baþladýðýnda ilk toplantýsýný Beden Eðitimi Öðretmenleri ile yaptý. Bu da Sayýn Valimizin spora ne kadar önem verdiðinin bir göstergesi. Gaziantep' in Spor Þehri olmasý için gereken desteði verdiði için Sayýn Valimize çok teþekkür ediyorum." sözlerini kaydetti. Nizip Belediye Baþkaný Mehmet Sarý ise; " Spor þehri Gaziantep' te sporda da birinci konuma gelmemiz gerekiyor. Biz siz gençlere güveniyor ve her türlü desteðimiz ile yanýnýzda olmaya çalýþýyoruz. Türk Bayraðýmýzý gittiðiniz her yerde dalgalandýrmanýzý istiyoruz. Bu konuda sizlere güvenimiz tam. Sahanýn sizlere hayýrlý olmasýný diliyorum." diyerek konuþmasýný sonlandýrdý.Nizip Spor Lisesi öðrencileri ile birlikte kurdeleyi kesen Vali Gül ve protokol üyeleri sonrasýnda öðrencilerle bir süre sohbet etti. Son olarak Vali Gül ve beraberindeki heyet, Büyükþehir Belediyesi tarafýndan yapýlan Þehit Öðretmen Ayþenur Alkan Çocuk Kütüphanesi'nin açýlýþýný gerçekleþtirdi.