NTO ve NTB'den Ankara'ya ÇýkarmaNizip Ticaret Odasý (NTO) ve Nizip Ticaret Borsasý ( NTB) Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'yi ziyaret etti.NTO ve NTB Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, TBMM Ýdari Amiri ve Gaziantep Milletvekili Ali Þahin'i, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoðan, Derya Bakbak, Mehmet Sait Kirazoðlu ve Müslüm Yüksel'i, MHP Gaziantep Milletvekilleri Sermet Atay, Ali Muhittin Taþdoðan'ý ve Gaziantep Ýyi Parti Milletvekili Ýmam Hüseyin Filiz'i ziyaret etti.Yapýlan ziyaretlerde NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt ve NTB Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý, oda ve borsa üyelerinin sorunlarý ve çözüm önerilerini rapor halinde Gaziantep milletvekillerine sundu.NTO Baþkaný Mehmet Özyurt ve NTB Baþkaný Ýbrahim Sarý tarafýndan sunulan raporda; Antepfýstýðýnýn destekleme kapsamýna alýnmasý, Zeugma'nýn turizm destinasyonu kapsamýnda alýnmasý, Fevkani Kilisesi yolunun turizme kazandýrýlmasý, Fýrat havzasýna sosyal tesisler yapýlarak turizm kazandýrýlmasý, ilçemizin E-24 Karayolu Yavuzsultan Selim kavþaðýna köprülü kavþak yapýlmasý, ilçenin tanýnýrlýðýna yönelik Festivaller düzenlenmesi, firmalarýn banka kredilerinde ve finansmana eriþiminde zorluk yaþadýðýndan dolayý esnaf kredisi gibi KOBÝ' lere uzun vadeli düþük faizli kredi verilmesi, enflasyon muhasebesinin hayata geçilmesi, Ýhalede fiyat farký uygulamasý, KDV iadelerinin hýzlandýrýlmasý ve devreden KDV' nin iadesi veya vergi borçlarýna mahsubunun yapýlmasý, akaryakýtçýlara PTS kayýtlarý üzerinden maliye tarafýndan kýskaca alýnarak beþ yýl geriye dönük denetimler yapýlmasý ve ceza kesilmesi, müteahhitler bina yapým aþamalarýndan bitimine kadar yapmýþ olduðu harcamalar harçlar gider olarak gösterememesi ve bu durumun müteahhitlerimizi olumsuz þekilde etkilemesi, Çobanbey giriþ çýkýþ ücretlendirmesi, elektrik kesintilerinden dolayý iþletmelerin maðdur olmasý, Barak sulama projesinin tamamlanmasý, Nizip OSB yolunun tamamlanmasý, Lisanlý depolardaki satýþa sunulan ürünlerde denetlenme ve kalite sorunun çözülmesi, artan enerji maliyetlerinde sanayicilerimizin üzerinde ciddi yük oluþturmasý, Stok affýnda bulunan mükelleflerin beyanlarýnýn yerinde incelendikten sonra baþvurularýnýn kabul edilmesi, hububatta ürün desteðinin verilmemesinden dolayý kayýt dýþýnýn oluþmasý ve muhtahsil düzenlenmesinde ciddi sorunlara neden olduðundan dolayý hububatta ürün bazlý desteðin devam ettirilmesi, lisanlý depoya götürülen ürünlerde stopaj kesintisi yapýlmamasý, piyasaya gelen ürünlerde ise stopaj kesintisi yapýlmasý piyasada haksýz rekabet oluþmaktadýr. Bu nedenle piyasa iþlem gören ürünlerin de ayný þartlarda stopajdan muaf tutulmasý konularýnda çözüm bulunmasý için Gaziantep milletvekillerinden destek vermeleri talep edildi.Ziyaretlerden dolayý duyduklarý memnuniyeti dile getiren Gaziantep milletvekilleri iletilen sorunlarýn çözüm bulunmasý için ellerinden gelen desteði vereceklerini ifade ederek NTO ve NTB Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri'ne görevlerinde baþarýlar diledi.Düzenlenen ziyaretlere NTO Meclis Baþkaný Bekir Karabacak, NTB Meclis Baþkaný Ahmet Polat, NTB Meclis Baþkan Yardýmcýsý Haþim Aslan, NTO Meclis Baþkan Yardýmcýsý Necdet Baþeðmez, NTO Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat ve NTB Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Harun Aslan da katýldý.