Gaziantep trafiðini bir nebze de olsa hafifletecek olan Gaziray banliyö tren seferleri 5 Kasým Cumartesi Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan tarafýndan açýlýþý yapýlarak hizmete girdi. 25,5 kilometre uzunluðunda ve 16 istasyondan oluþan hat Türkiye'de ÝZBAN, Marmaray ve Baþkentray'dan sonra ülkemizdeki dördüncü banliyö tren sistemidir. Ýstanbul, Ankara ve Ýzmir'den sonra bu seferlerin Gaziantep'te yapýlmasý Gaziantep için büyük bir hizmet olarak görülmesi gerekmektedir. Gaziray'da emeði geçenleri tebrik ediyorum, bu proje þehrimiz ve ülkemiz için hayýrlý olsun. Açýlýþý gecikmeli de olsa seferlerin baþlamasý ve özellikle yýl sonuna kadar ücretsiz olarak hizmet vermesi de Gaziantep'te yaþanan vatandaþlarýmýz için bir moral olmuþtur. Vagonlarýnýn yetiþmediðinden dolayý Ankara'daki Baþkentray'dan alýnmak suretiyle þehrimize getirilmesi kamuoyunda gündem olmuþtu. Bunun da yöneticilerin kamuoyunu bilgilendirmemesinden kaynaklandýðýný düþünüyorum. Gaziantep trafiði Gaziray seferleri ile bir nebze de olsa rahatlayabileceðini düþünüyorum. Toplu taþýma için büyük bir avantaj saðlayacaktýr.NÝZÝP'TE RAYBÜS HÝZMETTEGaziray banliyö tren seferlerinin hizmete girmesiyle birlikte Gaziantep-Nizip arasýndaki tren seferleri de 6 Kasým itibarýyla hizmete baþladý. 40 kilometrelik mesafe olmasýna raðmen yaklaþýk çeyrek asýrdýr yolcu taþýmacýlýðý için bu hat kullanýlmýyordu. Bu hattýn devreye girmesinde emeði geçenleri tebrik ediyorum. Öðrenci ve çalýþanlar için büyük avantajlar saðlayacaðýný düþünüyorum. Özellikle aylýk abonman ile düþük maliyetle konforlu bir yolculuk imkaný elde edilecektir. Nizip-Gaziantep arasý tren seferleri þimdilik sabah ve akþam olmak üzere iki sefer þeklinde planlanmaktadýr. Vatandaþlarýn taleplerine göre bu seferlerin artýrýlabileceði düþünülüyor. Bizde uzun yýllar sonra Nizip-Gaziantep arasýnda hizmete baþlayan tren seferleri ile yolculuk yapma imkaný bulduk, nostaljik bir yolculuk yaparak çocukluðumuzu geri yaþadýk.HIZLI TREN ÞARTÞehirlerarasý trafik yoðunluðunun azaltýlmasý için þehrimize ve bölgemize en kýsa sürede hýzlý tren projesinin hayata geçirilmesi gerekmektedir. Ankara-Adana ve Adana-Gaziantep hýzlý tren projeleri ile ulaþým daha hýzlý ve konforlu hale getirilebilinir. Avrupa ülkeleri hýzlý tren projelerinde bizden iyi durumda, ülkemizde Ankara-Ýstanbul, Ankara-Eskiþehir, Ankara-Konya, Eskiþehir-Ýstanbul, Konya-Ýstanbul arasýnda yüksek hýzlý tren seferleri yapýlýyor. Adana-Gaziantep ve Gaziantep-Habur arasýnda yýllardýr çalýþmalar yapýlýyor ve inþaAllah kýsa sürede bu projeler hayata geçirilir ve bölgemizde de bu konforlu yolculuklar baþlar.