NTO Mobilya Sektörünü Almanya'ya TaþýdýNizip Ticaret Odasý (NTO) üyelerinin yurtdýþý pazarlara açýlmalarýný saðlamak amacýyla çalýþmalarýný sürdürüyor.Aralarýnda Nizip ve Gaziantepli firmalarýn da bulunduðu 16 kiþilik heyet Almanya ziyareti kapsamýnda temaslarda bulundu.NTO organizasyonuyla mobilya sektörü temsilcileri Almanya'nýn Köln þehrinde düzenlenen Orgatec Fuarý'ný, T.C. Düsseldorf Baþkonsolosluðu'nu ve Avrupa Türk Ýþadamlarý ve Sanayicileri Derneði'ni (ATÝAD) ziyaret etti.Türünün en büyük fuarý olan uluslararasý ORGATEC Fuarý'ný ziyaret eden NTO heyeti, mobilya sektöründe yenilikleri keþfetme fýrsatý buldu.50 milyar dolarlýk ofis mobilyalarý pazarýný buluþturan Orgatec Fuarý'nda ikili görüþmelerde bulunan NTO heyeti stantlarý gezerek katýlýmcýlardan bilgi aldý.Ýlk günkü fuar ziyaretinin ardýndan ikinci gün T.C. Düsseldorf Baþkonsolosu Ayþegül Gökçen Karaaslan ve T.C. Duesseldorf Ticaret Ataþesi Ýrem Ekmekçi Konuk'u ziyaret eden NTO heyeti Almanya'daki mobilya pazarý hakkýnda bilgiler aldý.Almanya'nýn dýþ ticaret hacmi hakkýnda detaylý bilgi veren Düsseldorf Baþkonsolosu Ayþegül Gökçen Karaaslan, Almanya'da mobilya sektörü için önemli bir pazar olduðunu ifade etti.Karþýlýklý sorularýn cevaplanmasý ile son bulan ziyarette NTO Heyeti tarafýndan, T.C. Düsseldorf Baþkonsolosu Ayþegül Gökçen Karaaslan'a ziyaret anýsýna plaket ve Nizip Zeytinyaðý ve Nizip Sabunu'nun coðrafi iþaret logolarý takdim edildi.Düsseldorf Baþkonsolosluðu'nun ardýndan ATÝAD'ý ziyaret eden NTO heyeti, ATÝAD Yönetim Kurulu Üyesi A.Gani Eren ve ATÝAD Genel Sekreteri Hakan Yýldýrým tarafýndan karþýlandý.ATÝAD'ýn yetkilileri ile Orgatec Fuarý izlenimlerini paylaþan NTO heyeti, Almanya ile Türkiye arasýndaki ekonomik iliþkileri görüþtü.Türk firmalarýnýn Almanya pazarýna önemli bir yeri olduðunu ifade eden ATÝAD Yönetim Kurulu Üyesi A.Gani Eren Almanya ekonomisi hakkýnda heyete geniþ kapsamlý bilgiler verdi.Derneðin tarihçesi ve kuruluþ amacý hakkýnda da bilgiler veren ATÝAD Genel Sekreteri Hakan Yýldýrým ise, Almanya ile ticaret yapacak olan veya yapan tüm firmalara destek olamaya hazýr olduklarýný belirterek NTO heyetine ziyaretlerinden dolayý teþekkür etti.Ziyaretin sonunda NTO Heyeti tarafýndan, ATÝAD Yönetim Kurulu Üyesi A.Gani Eren ve ATÝAD Genel Sekreteri Hakan Yýldýrým'a Nizip Zeytinyaðý ve Nizip Sabunu'nun coðrafi iþaret logolarý hediye edildi.![]()