Hayýrseverin yaptýrdýðý okul törenle açýldýArsasýný Nizip Belediyesi yapýmýný da hayýrsever Müslüm Erdoðan'ýn üstlendiði Ayþen-Müslüm Erdoðan Ortaokulu düzenlenen resmi törenle açýldý.Mimar Sinan Mahallesi'nde yapýmý tamamlanarak 24 derslikli kütüphanesi, Konferans ve Spor Salonu ile eðitim öðretim yýlýna hazýr getirilen okulun açýlýþý Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin, Nizip Belediye Baþkaný Mehmet Sarý, hayýrsever Müslüm Erdoðan, eþi Ayþe Erdoðan ve ailesinin katýlýmýyla gerçekleþti.Törenin açýlýþ konuþmasýný yapan Belediye Baþkaný Mehmet Sarý, okulun yapýmýný üstlenen hayýrsever Müslüm Erdoðan ve ailesine teþekkür etti.Nizip Belediyesi olarak bu tür çalýþmalara öncülük yapmaktan duyduðu memnuniyeti dile getirerek konuþmalarýna devam eden Baþkan Sarý, ''Biz hayýrseverimizle yýllar öncesinden tanýþýyorduk kendisi hayýr sahibi bir insan kendisine bir arsamýzýn olduðunu ve buraya bir okul yaptýrabileceðini söylediðimizde hiç düþünmeden tamam dedi ve bugün bu güzel eserin ortaya çýkmasýna vesile oldu ben kendisine ve ailesine çok teþekkür ediyorum. Okulumuzun eðitim camiamýza ve öðrencilerimize hayýrlý olmasýný diliyorum' 'dedi.Hayýrsever Müslüm Erdoðan'da ''Bugün benim ve ailem için mutluluk ve gurur verici bir gün bu bizim için bir ilk oldu ama bununla sýnýrlý olamayacak sayýn baþkanýmýz bu tür eserlerin devamýný istedi benden buradan ikinci okulu da yapma sözünü veriyor ve bu güzel okulun tamamlanmasýnda emeði geçen herkese teþekkür ediyorum'' þeklinde konuþtu.Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin ise, ''Bugün bizlerde hayýrsever ailemiz gibi çok mutlu ve çok heyecanlýyýz Nizip'e yakýþýr eðitim yuvasý olmuþ. Öncelikle Erdoðan ailesine çok teþekkür ederim çok güzel bir iþi baþararak Nizip'e güzel bir yatýrým yaptýlar Allah hayýrlarýný kabul eylesin. Belediye Baþkanýmýz Mehmet Sarý da bu iþlerlerle yakýndan ilgilendi çok emekleri oldu kendisine de çok teþekkür ediyor okulumuzun ilçemize hayýrlý olmasýný diliyorum'' ifadelerine yer verdi.Konuþmalarýna eðitim alanýnda yapýlan yatýrýmlarýn önemine deðinerek baþlayan Vali Gül ise, "Her zaman söylediðim gibi; eðitimde iyiysek, hayatýn her alanýnda iyiyiz demektir. Çocuklarýmýzý geleceðe güvenle, güçlü bir þekilde hazýrlamamýz lazým. Bu anlamada hayýrseverimize eðitime olan ilgisinden ve ilçemize kazandýrdýðý bu güzel okuldan dolayý tekrardan teþekkür ediyorum. Ayrýca Belediye Baþkanýmýz Mehmet Sarý'ya gerek þahsi gerek kurum olarak bu tür faaliyetlerde yer aldýðý için teþekkür ediyorum. Allah hayýr sahiplerimizin sayýsýný artýrsýn. Okulumuz hayýrlý uðurlu olsun'' dedi.Okunan dualarla açýlýþý yapýlan okulu gezen protokol üyeleri, hayýrsever aile ve davetliler sýnýflarý da gezerek öðrencilere baþarýlar dilediler.Program hayýrsever aileye plaket takdimi ve çekilen hatýra fotoðrafý ile son buldu.Programda, Nizip Kaymakam vekili Furkan Çakýr, Büyükþehir Belediye Baþkan vekili Latif Karadað,Srilanka Fahri Konsolosu Avukat Süleyman Çiçek,AK Parti Nizip Ýlçe Baþkaný Mehmet Fatih Uzunaslan ve protokol üyeleri de hazýr bulundu.