Özel Güvenlik Görevlileri Sahipsiz DegildirÖz Büro iþ sendikasý Gaziantep 1 Nolu Þube Baþkaný Ekrem Bozkurt, NRT Muhabirine yaptýðý açýklamada son günlerde ilçemizde ve ülke genelinde güvenlik görevlilerin yaþadýðý sýkýntýlarý anlattý.Bozkurt, hayatýmýzýn her alanýnda gece gündüz demeden emek vermekte olan özel güvenlik görevlileri zor þartlar aldýnda görevlerini icra etmektedirler.Özel güvenlik görevlisi demek , kurum yada kiþilerin canýný, malýný, kariyerini , itibarýný koruyan kiþidir. Hastanede: hasta yakýnlarý tarafýndan darp edilir öldürülürler. Okullarda: müdür yada veliler tarafýndan hor görülürler. Kamplarda : saldýrýya ugrar diþleri kýrýlýr. Parklarda: madde bagýmlýlarý tarafýnda darp edilir býçaklanýrlar. Özelde : patronlar amelelik yaptýrýr.Ve saymakla bitmeyecek örnek ve hususlar vardýr. Ama nedense bu adaletsizliði ne duyan , nede gören vardýr.2004 yýlýnda kurulan bu teþkilat sahipsiz kalmýþtýr. Yüzbinlerce çalýþan kaderine terk edilmiþtir. Ayný alanda görev yapan genel kolluga biþey olsa ya þehit yada gazi oluyor. Ama özel güvenlige biley olursa hiç bir adý olmuyor. Buradan gaziantep Öz büro iþ sendikasý Gaziantep 1 nolu þube baþkaný olarak sesleniyorum : Sayýn Cumhurbaþkaným Recep Tayyip Erdogan ve tüm devlet büyükleri, 5188 nolu özel güvenlik kanunu tekrardan düzenlenmeli ve mutlaka eksiklikler mutlaka giderilmelidir. Örnegin: elle arama yetkisi, kimlik sorma yetkisi,görev alanlarý, çalýþma koþullarý,sosyal haklarý ,yýpranma payý, þehitlik ve gazilik ünvaný ve sayamadýgým birçok konu dikkate alýnmalý ve çözümlenmelidir. Sözlerimi þu notla bitirmek istiyorum; türkiyenin birçok ilini gezdim ve çalýþanlarý ziyaret ettim ve özel güvenlik görevlileri arkadaþlarýmýz diyorki ; bizler vatan için, millet için , bayrak için ölmeye hazýrýz peki devletimiz haklarýmýzý vermeye hazýrmýdýr. Bizlerde öz Büro iþ sendikasý Gaziantep 1 nolu þube baþkanlýgý olarak; hakkýn, adaletin, emegin ve alýn terinin herdaim yanýnda olacagýz sesi olacagýz.