Nizip Ticaret Odasý (NTO) Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, EPDK'nýn sanayide kullanýlan elektriðe yüzde 50,8, BOTAÞ'ýn ise sanayide kullanýlan doðalgaza yaptýðý yüzde 49,5 oranýndaki zamlarýna iliþkin bir açýklama yaptý. NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt yaptýðý açýklamada "Enerji fiyatlarýndaki artýþlar firmalarýmýzý rekabet edemez duruma getirmiþtir." dedi.Firmalarýn imalat sürecinde en çok kullandýðý enerji kaynaklarýnýn doðalgaz ve elektrik olduðunu ifade eden NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Özyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü: "Yapýlan bu ciddi zamlar üretim yapan firmalarýmýzý maliyet açýsýndan olumsuz etkilemekte ve geleceðe dönük plan yapmakta zorlamaktadýr. Firmalarýmýzýn üretim sürecinde kullanýlan enerji ve hammaddede yaþanacak bu maliyet artýþý maalesef tüketim ürünlerinde de fiyat artýþýna sebebiyet verecek enflasyona olumsuz yansýmalarý da olacaktýr. Bunun yaný sýra dünyadaki geliþmeler baðlý olarak ülkemizin her zamankinden daha çok üretime ve istihdama ihtiyacý bulunmaktadýr. Ancak enerjiye yapýlan bu zamlar üretim maliyetlerini arttýrmakta ihracat yapan firmalarýmýzýn dýþ pazarlarda rekabet gücünü zora sokmaktadýr. Daha fazla üretim, daha fazla ihracat, daha fazla istihdam için elini taþýn altýna koyan, büyüme ve kalkýnmada yükün çoðunu sýrtlayan iþ dünyasý bu zamlarýn gözden geçirilmesini talep etmektedir." þeklinde konuþtu.