![]()
Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt TOBB Konferans Salonunda gerçekleþtirilen Mesleki Eðitim Merkezleri Ýþ Birliði Protokol törenine katýldý.Mesleki Eðitim Merkezleri Ýþ Birliði Protokolü, Milli Eðitim Bakanýmýz Prof. Dr. Mahmut özer ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði (TOBB) Baþkanýmýz M. Rýfat Hisarcýklýoðlu tarafýndan imzalandý.Protokol töreninde bir açýklama yapan TOBB Baþkanýmýz M. Rýfat Hisarcýklýoðlu; Gençlerimizi mesleki eðitim merkezlerine kayýt olmaya, þirketlerimizi mesleki eðitim merkezlerinde yetiþen gençlerimizi istihdam etmeye davet ediyorum dedi.Þirketlerin, mesleki eðitim merkezlerinden daha fazla yararlanmasý için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði (TOBB) ile Milli Eðitim Bakanlýðý iþbirliði protokolü imzaladý.TOBB Konferans Salonu'ndaki Mesleki Eðitim Merkezleri Ýþ Birliði Protokol Töreni'nin açýlýþ konuþmalarýný Hisarcýklýoðlu ve özer yaptý. TOBB Baþkaný M. Rifat Hisarcýklýoðlu, özel sektörün mesleki eðitim merkezlerinden daha çok istifade etmesi gerektiðini belirterek, Ben bu kapsamda gençlerimizi, mesleki eðitim merkezlerine kayýt olmaya, iþverenlerimizi de mesleki eðitim merkezlerinden öðrenci almaya davet ediyorum. dedi.Hisarcýklýoðlu, törende yaptýðý konuþmada, memleketin öncelikli meselesinin eðitim olduðuna inandýklarýný söyledi.Ýþ birliði protokolü, mesleki eðitim merkezleri ile TOBB'a baðlý oda-borsalarýn eþleþtirilmesini, söz konusu merkezlerindeki öðrenci sayýsýnýn artýrýlmasýný, oda-borsa üyesi þirketlerin bu merkezlerden daha fazla öðrenci almasýný öngörüyor.