Büyükþehir Belediyesi’nden Nizip Spor Lisesi öðrencilerine malzeme desteði
Gaziantep Büyükþehir Belediyesi, Nizip Zeugma Hokey Kulübü’nün þampiyonluðu vesilesiyle Nizip Spor Lisesi öðrencilerine eþofman ve ayakkabý desteði verdi.
EuroHockey Club Challenge III 2022 Man, Avrupa Açýk Alan Þampiyon Kulüpler Þampiyonasý’nda Avrupa Kulüpler Hokey Þampiyonu olan Nizip Zeugma Hokey Kulübü oyuncularýyla beraber 326 öðrenciye yapýlan malzeme desteði Nizip Spor Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleþti.
32 branþta faaliyet yürüten ve 2021-2022 yýlýnda 732 madalya kazanan Nizip Spor Lisesi’nin öðrencileri aldýðý ödüller için tebrik eden protokol, sonrasýnda öðrencilerle hatýra fotoðrafý çektirdi.
Gaziantep Büyükþehir belediye Baþkaný Fatma Þahin, törende yaptýðý konuþmada Nizip’in yakaladýðý baþarýyla Gaziantep’e hokeyi öðrettiðini söyledi.
Nizip’in Gazi þehrin olduðu gibi ülke için çok deðerli bir ilçe olduðunu anlatan Baþkan Þahin, þunlarý kaydetti:
“Spor deyip geçmeyeceðiz. Siz gençlere dair hayallerimiz, gelecek vizyonumuz var. Sizler bizim bilgi tohumlarýmýzsýnýz. Dünya artýk bilgi ekonomisi diyor. Bizim bilgi ekonomimizi yönetmesi için henüz çocukken gençlerimizi geleceðe hazýrlamaya baþlamamýz gerekiyor. Bunu her noktada ihtiyaçlarýný karþýlayarak yapacaðýz. Bir anne gözü ve baþkan gözüyle bakýyorum. Siz gençleri ne kadar geleceðe hazýrlayabilirsek, iyi yetiþtirebilirsek, güzel insan olmanýzý baþarabilirsek bu hedefimizi gerçekleþtirmiþ olacaðýz.”
Konuþmasýnda eðitim yatýrýmlarý ve kitaba ulaþma konusunda Büyükþehir Belediyesi’nin yaptýðý yatýrýmlara deðinen Þahin sözlerini þöyle sürdürdü:
“Bu destekleri verirken spor için de çalýþtýk. Saðlam kafa saðlam vücutta bulunur. Bedensel geliþim önemli. Artýk bilim dünyasý 7 yaþ çok geç diyor. Siz gençleri sporda da hazýrlamamýz gerekiyor. Hangi spor dalýnda gençlerin yeteneði varsa oraya yönlendirmek gerekiyor. Yetenek taramalarýnda baþarý yakalayacaðý alanda ilerlemesi için tesisleri emrinize sunuyoruz. Nizip, Gaziantep’e hokeyi öðretti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki, ‘ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklýsýný severim.’ Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan da diyor ki, ‘Spor ne kaybetme üzüntüsü, ne kazanma sevincidir. Spor özgüvendir, cesarettir.’
Gençlere güvendiðini ifade eden Þahin, “Biz gençlere elimizden geldiðince fýrsat sunmayý sürdürüyoruz. Eðitim, spor, bilim, Genç Dostu Þehir Gaziantep için beraber çalýþacaðýz. Her þey gençlerimiz için. Siz gençlerimizde bu inanç, akýl olduðu sürece al yýldýzlý bayraðýmýzý her zaman göklerde dalgalandýracaðýz. Fatma Þahin olarak sürekli gençlerin emrindeyim” diye konuþtu.
Ýnsanlarýn içinde spora olan ilgi ve alakasýnýn ufak bir dokunuþla harekete geçirildiðinde büyük bir baþarý yakalandýðýný ifade eden Nizip Belediye Baþkaný Mehmet Sarý ise, “Özellikle kýz öðrencilerimiz büyük bir baþarý yakaladý. Kick boksta Dünya 1’incisi, 2’ncisi ve 3’üncüsü yavrularýmýz var. Bilek güreþinde dünya 3’üncüsü olmuþ bir kýzýmýz var. Kick boksta yine Avrupa Þampiyonu olmuþ bir kýzýmýz var. Bugün buradaki genç kardeþlerimizin tamamý büyük baþarýlara imza attý. Bizler de gururlandýk, göðsümüz kabardý. Dolayýsýyla en büyük övgüyü, en büyük kucaklamayý sizler hak ediyorsunuz” dedi.