Ýstanbul'un Fethi Mehter Takýmýyla Kutlandý
Cumhuriyet meslek lisesi koordinatörlüðünde kaymakamlýk, ilçe milli eðitim, Nizip Belediyesi, katkýlariyla Ýstanbul'un Fethi'nin 569. yýl dönümünde Hacý Mehmet Okan Parkýndan Kapalý Spor Salonuna kadar Mehteran Gösterisi gerçekleþtirdi.
Nizipliler marþlara eþlik ederek, fetih coþkusunu yaþadý.
Türk ve dünya tarihinin dönüm noktalarýndan biri olan ve Ýstanbul’un ebediyete kadar Türk yurdu olmasýný saðlayan kutlu fethin 569. yýlý, çeþitli etkinliklerle kutlandý. Cumhuriyet lisesi de kutlama programý kapsamýnda *Mehteran Gösterisi düzenledi. Atatürk ve Mustafa Kökmen Bulgarlarýn da gerçekleþtirilen etkinliklere vatandaþlar yoðun ilgi gösterdi.
Fethin anlam ve önemi gaziantep üniversitesi öðretim üyesi Dr. Levent Yýkýcý, tarfýndan anlatýldý.
Ýstanbul'un Fethi’nin ayný zamanda gönüllerin de feth olduðunu belirten Nizip Belediye Baþkaný Mehmet Sarý, “Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olmuþ aziz Ýstanbul’un Fethi’nin 569. yýlý kutlu olsun. Çað kapatýp, çað açan Fatih Sultan Mehmet Han ve bu topraklarý bize vatan kýlan þanlý ecdadýmýzý rahmet ve minnetle yâd ediyorum” ifadelerini kullandý.
Programa Nizip Ýlçe Kaymakamý Oðuz Alp Çaðlar, Belediye Baþkaný Mehmet Sarý, Ýlçe Jandarma Komutaný Yüzbaþý Beyazýt Kalýçlý, Emniyet Müdürü Dursun Terzi, Nizip Eðitim Fakültesi Dekaný Prof. Dr. Nihat Þimþek, Daire Müdürleri ve öðrenciler katýldý.
Nizip Kapalý Spor salonunda devam eden programa Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Andolu Lisesi öðretmen ve öðrencilerinin gösterileri þiirleri oratoryolarý damga vurdu.Program Sanatçý Ýlyas Öztürk ve ekibinin konseriyle devam etti.
![]()