![]()
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Nizip'e gelen Bulancak Ticaret ve Sanayi Odasý ve Nizip Ticaret Odasý (NTO) ortak meclis toplantýsý düzenledi.2019 yýlýnda kardeþ oda protokolü imzalayan Bulancak TSO ve NTO ortak meclis toplantýsý düzenleyerek iki þehir arasýndaki ticari ve yatýrým imkânlarýný deðerlendirdi.Düzenlenen ortak meclis toplantýsýnýn açýlýþ konuþmasýný yapan NTO Meclis Baþkaný Bekir Karabacak, Kardeþliðin okyanuslar kadar büyük, günülerle sýðmayacak kadar derin bir manevi anlamý vardýr. Bizlerde Bulancak ile bu duygular içerisinde kardeþ protokolümüzü imzaladýk. Kardeþlik protokolümüz ticari ekonomik ve sosyokültürel anlamda büyümek ve bütünleþmek için bizlere imkân saðlamaktadýr. ülkemizin kuzeyinden güneyine gelerek bizleri þereflendiren tüm misafirlerimize teþekkür ediyor, ortak meclis toplantýmýzýn hayýrlara vesile olmasýný diliyorum dedi.Bulancak Ticaret ve Sanayi Odasý Meclis Baþkaný Mümtaz Bekçi ise 2019 yýlýnda imzaladýðýmýz kardeþlik protokolümüz pandeminin araya girmesi ile maalesef bir ayaðý eksik kalmýþtý. Nizip'e gelerek eksik kalan ayaðý tamamladýðýmýzý düþünüyorum. Kültürümüzü ve ticaretimizi birbirimize taþýmaktan mutluluk duyuyoruz. Faaliyetlerimizin de bu þekilde de devam etmesinde de fayda olduðunu düþünüyoruz. Ticaret odalarýnýn da temel amacýnda olduðu gibi ticaretimizi geliþtirmek, birlikte yapabileceðimiz þeyleri ortaya koyabilmeyi amaçlýyoruz. Burada çok iyi bir þekilde karþýlandýk meclisim ve þahsým adýna hepinize teþekkür ediyorum þeklinde konuþtu.Ekonomik ve kültürel kalkýnmayý kendilerine ilke edindiklerini belirten Bulancak Ticaret ve Sanayi Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ali Fatoðlu ise þunlarý ifade etti Bu ülke hepimizin Karadeniz'in Güneydoðu'dan, Egenin Doðu Anadolu'dan bir farký yoktur. ülkemizin her þehrini tanýmak açýsýndan bu tür organizasyonlarýn faydalý oldu kanaatindeyim. Bu günden sonra aramýzda herhangi bir davet olmasýna gerek yok Nizip bizim Bulancak sizindir. Herkesi þehrimizde aðýrlamaktan mutluluk duyarýz. Bizlere göstermiþ olduðunuz ilgi ve alakadan dolayý odam ve þahsým adýna çok teþekkür ediyorum dedi.Nizip'in ekonomisi ve NTO'nun yapmýþ olduðu çalýþmalar hakkýnda katýlýmcýlara bilgi veren NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, Bulancak Ticaret ve Sanayi Odasý ile yapýlan ortak meclis toplantýsýndan dolayý duyduðu memnuniyeti dile getirdi.Bulancak Ticaret ve Sanayi Odasý ile 2005 yýlýnda tanýþtýklarýný belirten NTO Baþkaný özyurt, Tanýþtýðýmýz günden bugüne baðlarýmýzý koparmadan ticaret ve sanayimizin geliþmesi için temaslarýmýzý sürdürdük. Bu iliþkilerimize de taçlandýrmak için kardeþ oda protokolümüzü de 2019 yýlýnda imzaladýk. Toplumun kanaat önderleri olarak üyelerimizin önündeki engellerin kaldýrýlmasýna, sorunlarýna çözüm odaklý yaklaþýmlar sergileyerek hem ülkenin geliþimine hem istihdama hemde sosyal baðlarýmýzýn geliþmesine destek olmaktayýz. Bizler NTO olarak ülkemizin geliþmesi için ayrým gözetmeksizin her konuda elimizi taþýn altýna koymaktan çekinmedik ve bundan sonra da çekinmeyeceðiz. Kardeþliðimizin her konuda ebedi olmasýný diliyor, ziyaretiniz için herkese ayrý arý teþekkür ediyorum ifadelerini kullandý.Düzenlenen toplantýya Nizip Ticaret Odasý ve Bulancak Ticaret ve Sanayi Odasý yönetim kurulu ve meclis üyeleri katýldý.