NÝZÝP KIZILAY’DAN RAMAZAN DEÐERLENDÝRMESÝ
‘’Az Çok Demeden Paylaþan Tüm Kalplere Hilal Olsun’’ sloganýyla Ramazan Kampanyasý düzenleyen
Nizip Kýzýlay,Nizip’in dört bir yanýnda faaliyetlere katýlan Kýzýlay sevdalýlarý ile adeta çalýnmadýk kapý býrakmadý.
Türk Kýzýlay Nizip Þube Baþkaný Müslüm Taþdemir Ramazan Ayý’nda ilçemiz genelinde yapýlan çalýþmalardan bahsetti. Ramazan Ayý boyunca Nizip Kýzýlay’ýn yaptýðý çalýþmalarý gazetemize deðerlendiren þube Baþkaný Müslüm Taþdemir þunlarý söyledi.
‘’Mübarek Ramazan Ayý boyunca Nizip Kýzýlay,Nizip Genç Kýzýlay,Nizip Kadýn Kýzýlay ve Kýzýlay Gönüllüleri olmak üzere dört bir koldan þehr-i Nizibimizin girmediðimiz mahallesi kalmadý.Gerek koli daðýtýmý, gerek nakit yardýmý,gerek yemek daðýtýmý Kurban Bayramlarýnda aldýðýmýz hisselerden elde edilen kýyma ve kavurma konserverlerini Mübarek Ramazan boyunca *her gittiðimiz eve teslim ettik. Ekiplerimiz adeta *karýnca misali çalýþtý. Girilmedik mahalle býrakmadýlar.
Gönüllere dokunmaya, yaralara merhem olmaya çalýþtýlar.Tüm ekibimize Yönetim kurulu arkadaþlarýmýza, Gençlik Kollarý Baþkaný Þükrü Akþit, Kadýn Kollarý Baþkaný Nuray Bozoðlu ve gönüllülerimize, isimsiz kahramanlarýmýza gazeteniz aracýlýðýyla þükranlarýmý sunuyorum, özverili çalýþmalarýndan ötürü kendilerine teþekkür ediyorum.
Ramazan Ayý süresince, yardýma muhtaç bin ailemize gýda kolisi ulaþtýrýldý, beþyüzelli ailemize nakit yardýmý ulaþtýrýldý,günlük otuzbeþ kiþiye,Ramazan boyunca toplamda bin elli kiþiye sýcak iftar yemeði verildi,kapý kapý ekmek daðýtýmý yapýldý.
Ayrýca aile bazýnda fert baþýna kýyafet yardýmý yapýldý.bu da yaklaþýk 6 bin parça kýyafet demektir.
Yýl boyunca kýyafet yardýmlarýmýz devam etmektedir,ihtiyaç sahibi kardeþlerimizi giyindirmeye devam ediyoruz.
Denetimli Serbestlik Müdürlüðü’yle ortak çalýþarak mahkum ailelerine koli ulaþtýrdýk, yine Ceza ve Tutukevi Müdürlüðü iþbirliðiyle tutuklu bulunan mahkumlarýn yanýnda kalmak mecburiyetinde olan çocuklara ulaþarak kýyafet,ayakkabý ve çocuk bezi yardýmýnda bulunduk.
Buradan yine sizin aracýlýðýnýzla deðerli hayýrseverlerimize çok teþekkür ediyorum. Hayýrseverlerimizin emanetlerini yerine ulaþtýrdýk, hayýrseverlerimize hayýr dualarý aldýk.’’